Top 10 filme de dragoste ale decadei

Top 10 filme de dragoste ale decadei
Kudika
10 Decembrie 2009

Mai avem cateva zile pana trecem din decada zerourilor in plina adolescenta a secolului – anii “sprezeci”-lor. Dar inainte sa ne batem capul cu denumiri futuriste, sa ne oprim din fuga lumii moderne la un pahar cu vin in fata DVD playerului, alaturi de cele mai emotionante declaratii de dragoste transpuse de cineasti pe pelicula din 2000 si pana azi. Cu precizarea, elitista intrucatva, ca probabil nu veti fi vazut multe dintre filmele din lista de mai jos, va promit ca incursiunea prin povestile mintilor creatoare alese de mine se va lasa cu lacrimi in popcorn sau fluturi in stomac.

Oricat de inofensiv l-am crede acum, Y2K-ul a virusat peisajul dragostei, condamnand promisiunile desarte, romantioase, feerice la o soarta vecina cu a Titanicului (vaporul, nu filmul!). Asadar, suntem mai sceptice azi fata de iubire, iubirea cu “I” mare din romanele clasice... dar tot ne permitem uneori sa visam in compania unor actori buni, pusi in ipostaze dragastoase, si preocupati de frumusetile inefabile ale vietii... nu de criza economica.

Realizat de Ioanina

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Cand tehnologia le permite sa se uite reciproc, un El si o Ea pot sa aleaga calea usoara, sa zica "Da" si sa treaca mai departe. Frumusetea filmului sta in realizarea treptata ca nimeni, nici chiar tu, nu-ti poate sterge memoria sufletului pereche.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri