Top 10 filme de dragoste ale decadei

Top 10 filme de dragoste ale decadei
Kudika
10 Decembrie 2009

Mai avem cateva zile pana trecem din decada zerourilor in plina adolescenta a secolului – anii “sprezeci”-lor. Dar inainte sa ne batem capul cu denumiri futuriste, sa ne oprim din fuga lumii moderne la un pahar cu vin in fata DVD playerului, alaturi de cele mai emotionante declaratii de dragoste transpuse de cineasti pe pelicula din 2000 si pana azi. Cu precizarea, elitista intrucatva, ca probabil nu veti fi vazut multe dintre filmele din lista de mai jos, va promit ca incursiunea prin povestile mintilor creatoare alese de mine se va lasa cu lacrimi in popcorn sau fluturi in stomac.

Oricat de inofensiv l-am crede acum, Y2K-ul a virusat peisajul dragostei, condamnand promisiunile desarte, romantioase, feerice la o soarta vecina cu a Titanicului (vaporul, nu filmul!). Asadar, suntem mai sceptice azi fata de iubire, iubirea cu “I” mare din romanele clasice... dar tot ne permitem uneori sa visam in compania unor actori buni, pusi in ipostaze dragastoase, si preocupati de frumusetile inefabile ale vietii... nu de criza economica.

Realizat de Ioanina

Cold Mountain, Atonement – Filmele lungi, epice, care par ca ne transporta intr-o alta lume si nu vor sa ne dea drumul, acestea sunt giuvaierurile Hollywood-ului, motivul pentru care nu e renegat total de cinefili: costurile de productie sunt peste mana oricarui alt jucator din industrie, iar rezultatul final iti taie rasuflarea.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri