Setari Cookie-uri

Sarbatori cu punga stransa

Pentru unele dintre noi sarbatorile de sezon vin si cu o droaie de timp liber, un concediu binevenit dupa un an plin, cu munca de teama crizei, cu frica gripei porcine cuibarita-n suflet – in general, a fost un an plin de groaza si teroare. Asadar, ca sa ne detensionam, apelam, de regula in perioada asta si mai cu seama la final de 2009, la caldura familiei sau a prietenilor dragi, la mancare bogata-n calorii si serotonina, pe care acum si doar acum ni le permitem, si nu in ultimul rand, la excursii prin plaiuri straine, unde rezolutiile de an nou parca suna mai fezabile.
In orice caz, planuri avem toate pana acum, fie ca le construim ca pe castelele de carti, cu inima purice, fie ca ne avantam cu capul inainte. Eu, de data asta, am o stare de spirit molcoma, asezata, fara chef de-a parasi vatra Capitalei. Dar, dragi colege de peisaj, aflati ca griul bucurestean nu inseamna lipsa bucuriei, dimpotriva: m-am gandit la moduri putin “alternative” de a sarbatori iarna in toata splendoarea ei. Si vi le impartasesc si voua, daca troienele Bucurestiului si starea economiei v-au taiat pofta de-a coace retete ale distractiei.

Realizat de Ioanina

Pentru a va umple si restul timpului, continuu pe o nota trista – soarta asta, bat-o vina! – caci tocmai la sfarsit de an ne-am pomenit cu o mare tragedie – trecerea in nefiinta a actritei Brittany Murphy (32 de ani), despre care a curs deja multa cerneala prin presa industriei. La momentul compunerii acestui articol inca nu se aflase nimic despre cauza atacului ei de inima, dar din putinul meu research la activ pot sa va spun ca noi, femeile, suntem mai predispuse la ele. Daca sunteti insarcinate sau, din contra, luati pastile contraceptive, cu atat mai mult riscati sa dezvoltati un cheag de sange care daca incepe sa circule va pune in pericol viata. Iar unul dintre modurile de a preveni problemele de acest gen este punerea sangelui in circulatie, prin... miscare!

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.