10 concurenti la Oscarurile din 2010

10 concurenti la Oscarurile din 2010
Kudika
4 Februarie 2010

Anul acesta, Oscarurile vor trece printr-o mica transformare, nimic de fond, ci doar o cosmetizare usoara de dragul aparentelor si audientelor: pe 7 martie 2010 (cand e programata decernarea, cu intarziere din cauza Jocurilor Olimpice), Oscarul va lasa nasul critic jos din aer, va incerca sa se dea pe brazda acum ca nu toate blockbuster-urile s-au dovedit a fi implicit proaste. “Intamplarea” face ca atentia care li se cuvine, si mai nou li se acorda, acestor ciudati hibrizi intre succes la box-office si la comunitatea critica totodata, sa creasca importanta Galei in ochii maselor consumatoare de TV. Toata lumea castiga...

Anul acesta, deci, mai multi factori vor avea un cuvant de spus in determinarea castigatorului pentru cel mai bun film – in opinia multora, cea mai ochita distinctie dintre toate categoriile, care se va acorda unuia dintr-o lista de 10 nominalizati (nu 5, ca pana acum). Asadar, verdictul din 2010 are toate sansele sa faca istorie, iar pronosticurile cinefilului au o marja de eroare cu atat mai imprevizibila. Totusi, mai jos, eu ma hazardez la cateva presupuneri cat de cat informate.

Realizat de Ioanina

An Education (2009) – Drama britanica despre maturizare reprezinta de una singura Regatul Unit in cursa pentru Cel Mai Bun Film al anului, care-si va numi invingatorii peste o luna. Nimeni nu se asteapta sa castige desigur – de misiunea aducerii unei statuete inapoi acasa la Regina Mama se vor ocupa nominalizatii la categorii mai putin subiective sau ingradite de tot felul de considerente adiacente. Astfel, ma astept ca jocul actoricesc pentru care Carey Mulligan (“An Education”), Helen Mirren (“The Last Station”) si Colin Firth (“A Single Man”) au primit nominalizari binemeritate, sa se materializeze intr-un Oscar, cel putin unul!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri