10 concurenti la Oscarurile din 2010

10 concurenti la Oscarurile din 2010
Kudika
4 Februarie 2010

Anul acesta, Oscarurile vor trece printr-o mica transformare, nimic de fond, ci doar o cosmetizare usoara de dragul aparentelor si audientelor: pe 7 martie 2010 (cand e programata decernarea, cu intarziere din cauza Jocurilor Olimpice), Oscarul va lasa nasul critic jos din aer, va incerca sa se dea pe brazda acum ca nu toate blockbuster-urile s-au dovedit a fi implicit proaste. “Intamplarea” face ca atentia care li se cuvine, si mai nou li se acorda, acestor ciudati hibrizi intre succes la box-office si la comunitatea critica totodata, sa creasca importanta Galei in ochii maselor consumatoare de TV. Toata lumea castiga...

Anul acesta, deci, mai multi factori vor avea un cuvant de spus in determinarea castigatorului pentru cel mai bun film – in opinia multora, cea mai ochita distinctie dintre toate categoriile, care se va acorda unuia dintr-o lista de 10 nominalizati (nu 5, ca pana acum). Asadar, verdictul din 2010 are toate sansele sa faca istorie, iar pronosticurile cinefilului au o marja de eroare cu atat mai imprevizibila. Totusi, mai jos, eu ma hazardez la cateva presupuneri cat de cat informate.

Realizat de Ioanina

Up in the Air (2009) – Filmul despre “Terminatorul” de slujbe, analizat de-a fir a par AICI, i-a inhatat lui Clooney inca o nominalizare pentru cel mai bun actor in rol principal – insa va reusi oare sa sensibilizeze “academicienii” indeajuns incat sa tina-n carca filmul in sine, mutandu-l din aglomerata nisa a nominalizatilor in stratosfera mai rarefiata a favoritilor? Ma indoiesc: de la Gala din 1980 nu s-a mai intalnit castigator la categoria asta care sa nu fi fost nominalizat si la Montaj – iar cum Cel Mai Bun Film tocmai s-a dublat in materie de pretendenti la marele pot, situatia este cu atat mai competitiva, deci pierderea Montajului se poate dovedi fatala in cursa pentru Oscarul Oscarurilor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri