10 concurenti la Oscarurile din 2010

10 concurenti la Oscarurile din 2010
Kudika
4 Februarie 2010

Anul acesta, Oscarurile vor trece printr-o mica transformare, nimic de fond, ci doar o cosmetizare usoara de dragul aparentelor si audientelor: pe 7 martie 2010 (cand e programata decernarea, cu intarziere din cauza Jocurilor Olimpice), Oscarul va lasa nasul critic jos din aer, va incerca sa se dea pe brazda acum ca nu toate blockbuster-urile s-au dovedit a fi implicit proaste. “Intamplarea” face ca atentia care li se cuvine, si mai nou li se acorda, acestor ciudati hibrizi intre succes la box-office si la comunitatea critica totodata, sa creasca importanta Galei in ochii maselor consumatoare de TV. Toata lumea castiga...

Anul acesta, deci, mai multi factori vor avea un cuvant de spus in determinarea castigatorului pentru cel mai bun film – in opinia multora, cea mai ochita distinctie dintre toate categoriile, care se va acorda unuia dintr-o lista de 10 nominalizati (nu 5, ca pana acum). Asadar, verdictul din 2010 are toate sansele sa faca istorie, iar pronosticurile cinefilului au o marja de eroare cu atat mai imprevizibila. Totusi, mai jos, eu ma hazardez la cateva presupuneri cat de cat informate.

Realizat de Ioanina

Up (2009) – Un favorit al publicului de prin toate colturile lumii, caci indiferent de rasa, credinta, sex sau convingeri, cu totii pastram in suflet copilul de-altadata pentru care o animatie de calibrul lui “Up” constituie o degustare de-un rarisim deliciu. Insa ar fi prima oara in istoria premiilor cand Oscarul ar fi acordat unui film de animatie, si cu atat mai putin plauzibil e un asemenea rezultat cu cat concurenta lui “Up” la categoria “Cel Mai Bun Film de Animatie” nu-i ajunge nici pana la degetul mic. In locul producatorilor lui, nu m-as lacomi sa sper, deci, si la “Cel Mai Bun Film”, doar pe baza dragalaseniei dezarmante a “distributiei” – pana la urma, membrii Academiei isi vor aminti ca afacerea Oscar e treaba de oameni mari!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri