Top 10: Filmul de dragoste, un rau necesar!

Top 10: Filmul de dragoste, un rau necesar!
Kudika
18 Februarie 2010

Unii oameni si-au dat seama ca viata e haotica si, ca urmare, contracareaza cu timbre, sau portelanuri, sau brelocuri-suvenir! Caci colectiile iti dau confortul ordinii acolo unde ea nu exista de fapt, iar colectionarul de filme poate chiar sa impinga mai departe ideea asta fantezista, mandrindu-se ca intelege insasi Viata, dupa ce diverse interpretari ale momentelor sau ale temelor ei majore i s-au perindat prin fata ochilor in sala de cinema.

Exista o tema cheie, dragostea, care nu isi face doar aparitia, ci, in filme ca si in viata, se incapataneaza sa dea totul peste cap, sa mute munti din loc si sa-si puna straie frumoase de basm, pretinzand ca realitatea – chimia feromonilor, componenta carnala, incompatibilitatea sau stramtoarea financiara etc. – nu o atinge. Filmele de dragoste, romantice sau pur si simplu “romance”-urile, ne iau ochii mai des decat am crede, dar iluzia amorului, la puterea a zecea cand apare intr-o pelicula, nu este decat CVASI-daunatoare pentru spectator. Am scormonit prin videoteca mea de colectionara cinefila, ca sa va explic de ce consider ca dragostea in filme este un rau necesar.

Realizat de Ioanina 

ESTE NECESARA – pentru ca, daca nu ar exista pelicula axata pe iubire, acel gen de filme urate cu pasiune de barbati, ai nostri masculi ar ramane fara tinta a impunsaturilor, ar realiza cat de mult se infiltreaza dragostea in toata cinematografia, chiar si in filmele Lor, si cat de sensibilizati sunt Ei, in consecinta! Si, sa recunoastem fetelor, noi ne vrem barbatii masculini, nu efeminati.
Oricat de multe comentarii negative s-ar rostogoli de pe limba lui veninoasa de macho insensibil, la adresa filmelor de dragoste, barbatul nu scapa de subiectul asta spinos nici cand se uita la SF-uri. Orice film de actiune, thriller sau horror vine dotat din oficiu cu o intriga amoroasa, care-i serveste drept liant in fundal si uneori chiar fura mult din lumina reflectorului focusat pe bombe, alergaturi si cataclisme. Pana si Neo reuseste sa creada in propriul eroism doar dupa ce o salveaza pe Trinity de la moarte sigura. De “Avatar” nici nu mai amintesc, cred ca avem cu totii proaspate in minte scenele de curtare prin copaci!

Vizionare placuta

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri