Razboiul sexelor: top 8 cariere ale femeilor de pe ecran

Razboiul sexelor: top 8 cariere ale femeilor de pe ecran
Kudika
4 Martie 2010

Specia “femeia carierista” are o speranta de viata minimala in Romania – ne zdrelim coatele pe bancile facultatilor, avem in plan sa urcam pe culmile succesului, sa razbim intr-o meserie, sa ne cataram pe cadavre pana in varful scarii ierarhice, sa detronam Barbatul din functia de conducere care, in societatea noastra patriarhala, i se cuvine... si apoi, la un moment dat, suna alarma. Ceasul biologic cu hormonii lui spioni se infiltreaza in maiestuosul nostru plan si bazaie asurzitor, cat sa reduca la tacere indoiala... am esuat oare?

Nu. De fapt, la primul clinchet al ceasului dezorientant, ne dam seama ca, pe harta noastra premeditata, itinerariul nu mai e unidirectional, tocmai PENTRU CA suntem femei. E minunat – o bifurcatie in drum vine sa ne aminteasca de liberul arbitru, de bucurii nesperate pe taramuri unde accesul Barbatului e restrictionat. Sa ramana Ei cu Muntele Athos, noi avem exclusivitate pe Maternitate! Despre asta vom vorbi in continuare: despre cele mai realizate personaje feminine de pe ecran, acele femei puternice care ne pot servi drept modele pentru ca exceleaza in orice si-au propus – o cariera conventionala, sau cariera de a fi Mama.

Realizat de Ioanina

Avocat – De pe vremea cand avocata Reggie (Susan Sarandon) isi apara “Clientul”, a ciudatelei Ally McBeal (Calista Flockhart) in serialul cu acelasi nume, si pana azi cand Glenn Close uimeste criticii in “Damages” si Julianna Margulies face naveta intre casa si tribunal in “The Good Wife” – femeile avocat au fascinat intotdeauna o majoritate pestrita de public, si, ca urmare, s-au bucurat de timp berechet in lumina reflectoarelor. Elocventa in tribunal si manipularea unui juriu dau bine pe sticla, aparent. iar barfele si intrigile de birou, schimbari de registru cuprinse intre doua pledoarii antrenante si solicitante, nu vor sta niciodata in gat audientei. Cum parcursul educational pana la reprezentarea unui client in sala de tribunal este unul anevoios, iar rata de succes a proceselor tradeaza talentul pledantului ca-ntr-o cursa la hipodrom – avocatura este vazuta din afara ca o cariera meritorie, definita printr-un urcus permanent. Un urcus la care miza este viata clientului si cel mai important piolet este carisma avocatului – nu este, deci, de mirare ca femeile avocat si modul unic al fiecareia de a jongla detasarea emotionala cu implicarea profesionala sunt devorate de public.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri