Setari Cookie-uri

Top 10 tangouri din filme

Cum se manifesta dragostea? Pasiunea e doar o parte din pachet, dar cei care se mandresc ca sunt indragostiti, fie iubesc cu patima, fie nu iubesc cu-adevarat. Poate vi se pare prea transanta afirmatia, sau prea idealista si rupta din filme – insa mie asta mi-e motto-ul si-l voi sustine pana-n panzele albe. Azi m-am hotarat sa abordez strict aceasta felie din gama larga de sentimente asociate dragostei – dupa cum v-am obisnuit deja, o voi “ataca” prin intermediul filmelor. Si. contrar oricarei structuri de text conventionale, voi incepe cu o concluzie, la care am ajuns pe masura ce ma documentam pentru a acoperi cat mai mult teren din subiectul ales: desi dragostea fara pasiune nu se poate, opusul este nu doar perfect viabil, ci si mult mai des intalnit.

Sa luam, deci, exemplul cel mai batator la ochi prin care peisajul cinematografic al ultimilor ani sugereaza pasiunea – fara a o arata pe sleau, ca doar ne referim la a saptea arta, nu la non-valorile scoase de Hugh Hefner la vraf. Daca exista o manifestare a pasiunii care sa nu presupuna sex, dar sa il mentina totusi planand in ecuatie, aceea trebuie sa fie dansul. Evident, nu step-ul si nu break-dance-ul, ci acel dans care musteste de foc si infierbanta sangele participantilor si-al spectatorilor deopotriva. Tangoul, originar din America Latina dar insusit de tot restul lumii, este omniprezent in filme pentru ca transmite, chiar si prin intermediul peliculei, sentimente extreme intr-un mod voalat. Despre aparitiile lui cele mai notabile in cinematografie vom povesti in continuare.

Realizat de Ioanina

8. “Mr. and Mrs. Smith” (2005) va ramane in analele Hollywood-ului ca locul nasterii povestii de iubire dintre Brad Pitt si Angelina Jolie. Daca platourile de filmare au gazduit si o relatie adulterina, ca si toata istoria care a urmat dupa, catalogata sub titlul Brangelina – picanterii care intra la categoria “social” si nu importa pentru cinefil. Insa tangoul dintre personajele jucate de ei, doi asasini platiti, casatoriti, care abia au aflat de “meseria” fiecaruia, te pune pe ganduri, privind in retrospectiva: oare Jennifer Aniston ar fi trebuit sa ghiceasca ceva real in spatele pasiunii vadite intre Pitt si Jolie pe ecran? Referindu-ne strict la film, scena tangoului, punctata de perchezitii si intepaturi verbale, survine ca un test, o proba de foc pe care asa-zisa iubire dintre Doamna si Domnul Smith o poate pica sau nu. Oare casatoria lor a fost intr-adevar doar o minciuna fabricata ca acoperire?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.