Top 10: Sexy + Toci = LOVE

Top 10: Sexy + Toci = LOVE
Kudika
13 Mai 2010

In State, fenomenul geek & nerd captiveaza felii zdravane din populatie, datorita filmelor care, din ce in ce mai obsesiv (vezi “Kick-Ass”, in cinematografe acum), despica-n patru marginalizarea acestor “tocilari” si triumful lor, razbunator si pe final de pelicula, asupra mai popularilor si mai sociabililor atleti & majorete. Insa, ca un film, adresat unui segment relativ minoritar din marea masa ai consumatorilor de film, sa reuseasca la box-office, trebuie sa includa si niste artificii, sa prezinte astfel interes si pentru non-toci. Ca atare, comediile si rom-com-urile sunt la ordinea zilei in materie de format, in ideea ca tot poporul vrea sa dea banii pe o portie de ras pe seama unui geek; de asemenea, toate victimele dragostei neimpartasite vor vrea sa vibreze alaturi de geek pe frecventa complexelor debilitante, si sa ii faca galerie pana o persoana de sex opus il accepta asa cum este. De multe ori, insa, romantismul scenaristului va rupe legatura cu realitatea ca sa ii ofere protgonistului o sansa la inima unui prea-frumos specimen non-toci, si la aceste cupluri fanteziste vom face referire in continuare.

Ca nota de subsol: “geek” si “nerd” nu sunt sinonime, dar pentru scopurile noastre aici le vom folosi intersanjabil, cu sensul de “neadaptat”. Curiosii vor observa ca diferenta este subtila si tine de cantitatea potentialului “cool” atasata fiecareia dintre aceste subdiviziuni a “tocilarilor” americani – perfect explicabil, “cool”-itatea e inerenta ciudatului obsedat de benzi desenate sau de “Star Trek” si integrat in comunitatea intergalacticilor la fel de bizari ca el (geek-ul); ciudatul fara preocupare, in schimb, patetic si pe deplin constient de asta (nerd-ul) e oaia neagra a smecherimii supra-dotatilor.

Realizat de Ioanina

7. Kirk Kettner (Jay Baruchel) si Molly McCleish (Alice Eve) in “She’s Out of My League” (2010) – In aceasta rom-com pe care am degustat-o de curand si noi in cinematografe, cuplul frumoasa-si-loser-ul are de infruntat mai putin oprobriul social cat parerea proasta a lui Kirk despre... Kirk. In contextul in care Molly, o blonda tip bomba-sexy cu o cariera pe masura (organizeaza evenimente), se arata interesata de el, un oarecare agent de securitate angajat la aeroport (faciliteaza imbarcarea la punctul de control), eroul nostru isi pune singur bete-n roate desconsiderandu-se din inertie. Parasit de fosta, de care inca se mai agata, flacaul lipsit de ambitie sau coloana vertebrala se lasa influentat de prieteni, la randul lor deloc convinsi ca cineva ca Molly ar vrea vreodata sa aiba de a face cu un “moodle” (pudel masculin) nesigur pe propriile picioare. Lui Molly, pe de alta parte, scenaristul ii da sarcina “grea” sa se descotoroseasca de prostul obicei al relatiilor cu barbati de succes, dar superficiali – iar Kirk cu siguranta nu intra in categoria asta, dovedindu-se deci un pretendent promitator si de cursa lunga.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri