Setari Cookie-uri

TOP 10: Medico - Mintos - Sexos

De catva timp – mai exact un an, in cap, de cand “E.R.” si-a dat obstescul sfarsit pe canalul gazda, NBC – dramele medicale sufera de pe urma unui public satul de spitale si bolnavi, de mereu aceleasi idile la locul de munca intre interni, doctori, rezidenti si infirmieri, de dileme bioetice si profesionalismul idealist al unui sistem medical utopic. Spre deosebire de canalele nationale (NBC, CBS, ABC, FOX, CW), cablul s-a reorientat spre dramedii mai realiste, schimband focusul de pe doctori pe asistentele din umbra, si admitand personal cu defecte, rizibil chiar, pe culoarele spitalelor imaginare (vezi “Nurse Jackie” pe HBO sau “HawthoRNe” pe TNT).

Revenind la doctori, insa, cativa din vremurile de glorie ale dramelor medicale¸ cand inca nu ne plictisiseram de aerele lor de (semi-)zei, vor ramane mereu intipariti in analele televiziunii americane, si in sufletele noastre – pentru ca au facut istorie, si au setat niste standarde la care serialele de azi abia daca se pot raporta fara sa iasa sifonate de pe urma comparatiei. In continuare, un top al celor mai sexy doctori din serialele de ieri si de azi, pe care in van ii cautam prin spitalele locale, dar ii vom gasi mereu pe DVD.

Realizat de Ioanina

3. Doug Ross (“ER” – George Clooney): George Clooney, inainte de faima, Oscar si femeile pe banda rulanta, era doar Dr. Ross, chipesul grizonat din “ER” care poate fi considerat initiatorul unui trend – unicul responsabil pentru avalansa de sex-simboluri masculine din spitalele imaginate ulterior pe micile ecrane. Cand decizia de-a se muta in Seattle a pus capat perindarilor lui pe holurile din County, la jumatatea sezonului al cincilea, multi fani au fost distrasi de la incontestabila pierdere gratie introducerii in distributie a doctorului Luka Kovac (Goran Visnjic) – insa mult mai multi altii au ramas nealinati pana la sfarsitul sezonului al 15-lea, si totodata al popularului serial. Farmecul lui Ross statea intr-un amestec volatil si atragator care ii dicta comportamentul in diversele situatii, medicale si personale, imaginate de scenaristi. Ca pediatru, Ross ne emotiona mereu prin devotamentul lui altruist fata de pacienti, de dragul carora sfida autoritatea, incalca regulile si isi risca propria cariera. Pe de alta parte, ca orice specimen de seama a sexului tare, Ross schimba femeile ca pe sosete – singura exceptie fiind Carol, asistenta-sefa, care a avut insa de asteptat pana ca lui Ross sa-i vina mintile la cap si sa o pretuiasca la adevarata ei valoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.