Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie
Kudika
3 Iunie 2010

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

1. Kristen Stewart in “The Runaways” (2010) - Iata-ne ajunsi inapoi la Joan Jett, printr-o simpatica circularitate. Acum pot explica si la ce ma refeream cand pomeneam, criptic, un anume "eveniment fericit": e vorba de lansarea acestui biopic de factura recenta, care incapsuleaza scurta existenta a legendarei trupe a anilor '70, cu Kristen Stewart si Dakota Fanning in rolurile principale (Joan Jett si, respectiv, Cherie Currie). Desigur, veti observa, nici una dintre tinerele actrite nu indeplineste conditia sine qua non pentru a sta cot la cot alaturi de rockeritele enumerate anterior. Si totusi, avand in vedere transformarea suferita de ambele pentru ilustrarea cat mai realista a povestii biografice, si rezultatele pe masura - versiuni familiare ale sablonului de rock chick - plasarea lor in randul rockeritelor veritabile nu e chiar atat de... deplasata!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri