Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie
Kudika
3 Iunie 2010

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

9. Jane Wiedlin in “Bill & Ted's Excellent Adventure” (1989) - Jane era pe vremuri chitarista formatiei The Go-Go's, care a activat si s-a afirmat pe scena internationala in anii '80. Genul abordat de fete a fost clasificat drept New Wave, cu un sound pop-rock distinctiv, iar Jane a pastrat aceeasi atitudine rebela cand s-a desprins din grup pentru a-si lansa cariera solo. In 2000, The Go-Go's se reunesc pentru a inregistra un nou album, urmand ca in iulie 2010 fetele sa porneasca intr-un turneu mondial, intitulat sugestiv "Happily Ever After Farewell Tour".
Ratacind de-a lungul axei cronologice, filmul, o comedie SF, urmareste mai cu seama o linie narativa desfasurata in trecut, mai exact trecutul istoric care face obiectul documentarii cuplului protagonist, Bill si Ted, pentru un referat salvator. Scopul suprem al intreprinderii lor, peste care vegheaza un vizitator din viitorul indepartat (2688), este sa nu ramana repetenti, caz in care prietenia lor s-ar destrama, schimband, in rau, societatea utopica a secolului XXVII. Ei sunt sortiti sa puna bazele formatiei Wyld Stallyns, impreuna, ca atare vizitatorul ii trimite inapoi in timp pentru ca, scriind referatul din propria experienta, sa nu dea gres. De-a lungul peripetiilor celor doi prieteni liceeni, ei dau nas in nas cu personalitati de seama, printre care se numara si Ioana d'Arc, jucata de Wiedlin... dar ideea lor stralucita de a le sustrage din timpul lor pentru o prezentare mai animata a referatului, evident, nu are efectul scontat.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri