Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie
Kudika
3 Iunie 2010

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

2. Courtney Love in "The People vs. Larry Flynt" (1996) - Courtney Michelle Cobain, faimoasa vaduva a lui Kurt Cobain, nu ar fi avut nevoie de o trupa ca sa se califice in topul nostru - este o rock chick prin excelenta, pana in maduva oaselor, fara scuze sau modestii false. Trupa Hole, pe care a infiintat-o in 1989 - disparuta de pe radar in 2002 si apoi revenind intr-o noua incarnare, dar tot cu Love la microfon - i-a servit drept megafon pentru gandurile negre, puternic feministe, bataioase, pe care le-a tesut in versurile si ritmurile rock-alternative, compuse tot de ea.
Fascinata de povestea de dragoste bolnavicioasa dintre Sid Vicious si Nancy Spungen, Courtney a facut apeluri disperate catre regizorul Alex Cox care se afla la carma biopic-ului, sperand sa obtina rolul fanei indragostite de basistul de la Sex Pistols. Cox nu a distribuit-o pe Love in rolul principal al filmului din 1986, dar a scris un rol secundar special pentru ea.
Poate ca, mai tarziu, Cox a realizat ca se pripise cu refuzul - interpretarea lui Love in alt biopic, "TPv.LF" i-a castigat rockeritei o nominalizare la Globul de Aur. Intr-adevar, Courtney si-a meritat laurii: indrumata de Miloš Forman, ea ne-a impins in suflete o Althea tulburator de credibila. De la stripperita la sotie de magnat, la dependenta de droguri, declinul celei de-a patra sotii a lui Flynt este zugravit in culori stridente de rascolitorul joc al lui Courtney.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri