Premiera: Poveste fatala

Premiera: Poveste fatala
Kudika
7 Ianuarie 2010

“Tell-Tale” (tradus la noi prin neoriginalul “Poveste fatala”) va fi adus de Odeon in cinematografe incepand de maine, 8 ianuarie. Intr-adevar, titlul americanilor se inscrie printre cuvintele cvasi-intraductibile ale limbii engleze, dar cu atat mai mult el este incarcat de expresivitate – iar printre primii care s-au folosit de ea pentru a stoarce un efect terifiant a fost scriitorul Edgar Allen Poe. Nuvela sa, “The Tell-Tale Heart”, sta la baza acestei reinterpretari care nu se compara, desigur, cu mustosul studiu psihologic din 1843 – insa dozeaza destul de abil suspansul incat sa merite vizionarea.

Ca fapt divers, impactul unui film, cand e scos la rampa pentru prima oara, da tonul prea multor cronici ulterioare – insa iata ca ma vad obligata sa mentionez si eu aici intamplarea nefericita de la vizionarea “Tell-Tale”, in cadrul festivalului din Tribeca. Un spectator a lesinat si proiectia a fost oprita ca individul sa fie dus de urgenta la spital... dupa ce am vazut scena cu pricina din film, pot doar sa spun ca o astfel de reactie fizica la ea e de inteles!

Realizat de Ioanina

Daca mai mereu la carma se afla inima donatorului refractar – si, deci, regizorul Cuesta care ii surprinde cu pricepere “toanele” pe ecran – in restul timpului mai fac cu randul si celelalte personaje. Josh Lucas e foarte convingator, tremurand deopotriva de la surplusul de-adrenalina si de la frustrarea individului cuminte, la locul lui, care se simte tras inspre ochiul unei furtuni. Nu dezamageste nici Brian Cox, in rolul unui detectiv batran, blazat, si prea putin preocupat de “cum”, in schimb foarte chitit sa rezolve cazul chiar si pe cai neortodoxe.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri