Setari Cookie-uri

Premiera: Scrisori catre Julieta (nu de la Romeo)

Chick-flick, sabloane si splendoare imagistica. Cand am intrat in sala Cinema Pro-ului pentru vizionarea “Scrisorilor catre Julieta”, pe-acestea trei le marcasem din oficiu cu “vazut” pe-o lista imaginara de ingrediente tipic Hollywood-iene. Credeam ca ghicisem deja notele de baza – si nu ma inselam, doar le flatam cu o importanta exagerata. La fel, era de asteptat ca Vanessa Redgrave isi va proiecta experienta si talentul, ascutite de-a lungul celor peste 50 de ani de cariera, asupra unui scenariu dulceag – inca un fapt de care nu ma indoiam – si ca il va ancora in realism. Sau, cel putin, ca prezenta venerabilei le va pune bete-n roate criticilor care abia asteptau sa-l desfiinteze doar pe criteriul asta.

Nu, “Letters to Juliet” nu e croit pentru spectatorii pragmatici, cinici sau impatimiti ai puzzle-urilor psihologice – pe mine insa, in ciuda tuturor micilor carcoteli care vor intina un pic si cronica asta predominant POZITIVA, peisajele, personajele si povestea lor deopotriva, asa desprinse dintr-un vis si idealiste cum sunt ele, m-au cucerit. Si eu chiar nu sunt nici naiva si nici aeriana, nici nu imi misuna fluturi prin stomac si nici nu cred in finaluri fericite. Cu toate astea, “Letters to Juliet” m-a facut brusc constienta de o coarda sensibila din constructia mea feminina, una care va asigur ca va vibra din plin in fiecare dintre voi, chit ca v-o propuneti sau nu. Din 21 mai, distribuit de Media Pro in cinematografe.

Realizat de Ioanina

Asadar, in timp ce Victor se ocupa cu afaceri, furnizori si licitatii, Sophie o porneste singura la picior prin orasul care i-a servit lui Shakespeare drept fundal pentru unele dintre cele mai mestesugite schimburi de replici dragastoase. In treacat fie zis, rostite de amorezii nostri contemporani (catarat pe-un balcon, Victor adapteaza, spontan, “Romeo, Romeo, wherefore art thou, Romeo?”), franturile de citate ieftinesc sarcina emotionala a filmului. Dar sa nu ne pripim cu etichetarea lui Victor ca “raul” povestii, cand, de fapt, conflictele din acest film nu tin de planul pamantesc, ci de Soarta care-si vara coada in mixologia iubirii adevarate. Ghidata de Ea intr-o aventura tip road-trip alaturi de englezoaica Claire (Vanessa Redgrave) si nepotul ei Charlie (Christopher Egan), Sophie isi va intalni sufletul-pereche in persoana blondinului sceptic, insa nu o va recunoaste imediat...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.