Avanpremiera: Freddy Krueger intr-un remake de cosmar

Avanpremiera: Freddy Krueger intr-un remake de cosmar
Kudika
20 Mai 2010

In 1984, o idee desprinsa din ziare, o amintire din copilarie si inspiratia creatoare de a le comasa se materializau in sfarsit, dupa 30 de zile de filmare, intr-un horror marca Wes Craven. “A Nightmare on Elm Street” se pornea pe bantuit imaginatiile tuturor curiosilor, franciza care avea sa grebleze bani garla salvatori in cuferele pe-atunci falimentarei New Line Cinema decola cu sanse bune la box-office, ca si cariera lui Johnny Depp pe marele ecran.

In 2010, mai exact incepand cu vinerea viitoare (28.05), InterComFilm invita generatia actuala de fani ai genului sa (re-)descopere gustul inimii oprite-n gat si maiestria macabra a ciopartelilor executate de protagonistul Freddy Krueger. Nu e vorba de un alt film din seria sequel-urilor, ci de un remake al originalului – cu alte cuvinte o abordare proaspata, proiectata-n sali pentru o populatie mai permisiva vizavi de subiectele considerate ieri tabu, mai rezilienta in fata “gore”-ului, si mai la curent cu paleta de efecte speciale, generate digital. Intrebarea este insa cum vor reactiona puristii care, fani devotati ai versiunii originale, cu tehnica ei rudimentara cu tot, pun pret pe intocmai acele caracteristici “updatate” – deci suprimate – de echipa artistica din spatele primenirii...

Realizat de Ioanina

Doar Nancy (Rooney Mara, intr-un rol mai introvertit decat predecesoarea ei din original, Heather Langenkamp) si, intr-o mai mica masura, Quentin (Kyle Gallner) partenerul ei in ofensiva anti-Kreuger, sunt descrisi pe-ndelete. Exista si o oarecare atractie intre ei – de fapt, insesizabila daca n-ar fi cele cateva replici stangace de “agatat” ale lui Quentin – insa atentia ne este ghidata fortat inspre planul lor de a-si dovedi dusmanul. Din pacate pentru ei (eufemistic vorbind) acesta iese la iveala doar cand ii fura somnul, sau atipesc de-a-n picioarelea, si lupta se da pe terenul lui – oniric, foarte rar altul decat un decor industrial, abandonat ruginei – sarcina lor seamana a misiune imposibila.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri