Setari Cookie-uri

In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe

Joi, 26 noiembrie, Hard Rock Cafe a gazduit un tribut Freddy Mercury, cu ocazia celor 18 ani de la moartea interpretului impliniti pe 24 ale lunii. Solistul formatiei Queen, rapus de SIDA, si-a lasat amprenta in analele muzicii datorita vocii sale impresionante bariton in conversatie, tenor pe scena si a flerului de compozitor pe care l-a demonstrat prin celebre hit-uri ca Bohemian Rhapsody, Killer Queen si Somebody to Love, evergreen-uri fara-ndoiala, fapt dovedit si de tributul HRC.

Se poate spune, cinic ce-i drept, ca Mercury, primul star de origine britanica provenit din India care a obtinut recunoastere pe plan mondial, nu a murit in van. Pe principiul doi dintr-o lovitura, el si-a saltat formatia pe firmamentul muzicii culte (asa-numitul factor dead starintrand in joc), si a atras atentia lumii catre proportiile alarmante ale fenomenului HIV. Astfel, si tributul de joi a avut doua arii de actiune: pe de o parte, interpretii care s-au perindat pe scena au punctat prin cover-uri anii de glorie ai formatiei Queen; pe de alta, profitul organizatorilor a fost promis din start catorva tineri seropozitivi care au prea multe de exprimat prin arta lor pentru ca noi, cei mai norocosi ca ei, sa ne permitem sa-i lasam in voia sortii.

Realizat de Ioanina

... iar Cortez s-au intrecut cu “I Want to Break Free” si “We Are the Champions”, starnind admiratia lui Ciobanu care ne-a luat vorba din gura – daca inchideai ochii, puteai sa juri ca pe scena era chiar Freddy.

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.