Setari Cookie-uri

2 concerte pentru un pierde-(prima)vara

Nu stiam prea bine unde sa ma duc joia trecuta in Control la concertul Legendary Pink Dots sau la We Have Band in Ark iar la Travka in Silver Church mi-era imposibil sa cred ca voi putea intra, intr-un spatiu limitat alaturi de toata suflarea Bucurestiului. Cat de norocoasa m-am simtit cand conditiile meteo au facut superflua luarea unei decizii!... Norocoasa, si putin vinovata in acelasi timp, ca n-am stiut sa aleg singura si iar am lasat soarta sa-mi salveze pielea in orice caz, situatia se prezenta asa: We Have Band au fost retinuti in Anglia, toate zborurile fiind anulate in urma deja infamei eruptii vulcanice din vecina Islanda. Asadar am purces spre Club Control, unde am luat act, dupa o auditie lunga si bizara in sensul bun al cuvantului, de stupoarea mintala nascuta din pulsatii electro.

Iar sambata am avut parte de o placuta surpriza cand Nightlosers-ii din Jukebox mi-au aratat ce-nseamna total opusul unei nopti pierdute, ba dimpotriva au inghesuit in bucatica de timp alocata lor o droaie de sound-uri, recuzite ajutatoare, chiar si o aniversare... a inca unei petale ofelite din floarea vietii ca sa-l parafrazam pe solistul Hanno Hoefer.

Realizat de Ioanina, credit foto: Bucurestean.com

Majoritatea pieselor alese pentru setlist-ul de joi (“Third Secret”, “Rainbows Too?”, “Remember Me This Way”, “Hauptbahnof”, “Cubic Caesar” etc.) se scurgeau in lungi masuri de voce fie tenebroasa de bariton, fie mai relaxata si folk-ista à la Conor Oberst, fie cadentata melodic, fie conversationala – iar Edward, aproape sexagenar, cu o expresie amintind de Ozzie Osbourne si cu picioarele vizibil goale dedesubtul unei robe lungi, le interpreta facand uz de gestica si contact vizual intens cu publicul. Pe beat-urile mai antrenante impingea cu microfonul in aer, in timp ce alteori inalta mainile, bratele, privirea inspre o divinitate nenumita – in acele momente, ajutat de roba, arata ca un preot satanic.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.