Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Pe principiul “Urma scapa turma”, formatia lui Mani Gutau a navalit in atentia noastra ca o ultima strigare, un ultim “heirup” lansat catre tot publicul imprastiat prin TSC – era vremea sa ne luam destinul in propriile maini si sa scuturam din toate balamaelele seara de luni, ca sa scoatem distractie din piatra seaca! Aciuiatii pe la mese, comozii rezemati de bar sau timizii inghesuiti prin imprejurimile statuii multicolore – toti s-au desprins din ungherele confortabile pentru a migra spre scena. Desi Urma, ultima trupa din line-up-ul serii, nu fusese promovata si ca main-act-ul automat al evenimentului, Urma era, intr-adevar, cel mai cu lipici nume de pe afis.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri