Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Nu stiu daca se poate rezuma o experienta eficienta pe atatea planuri, printr-un singur cuvant, sau daca pot sa trag linie obiectiv intre bilele albe, coplesitoare ca numar si efect, si eventualele puncte slabe – daca acestea din urma au existat, eu una nu le-am reperat. Eram poate prea fascinata de Catrinel – fata cu backing vocals-urile nu a stat locului o clipa, a cantat, a dansat, a zambit si s-a emotionat, fara aere de star sau superioritate, oricat de meritata ar fi fost aceasta atitudine – daca ati fost vreodata martori la Urma pe scena, stiti de ce zic asta. Publicul s-a achitat de rolul celor care primesc dinspre scena stacheta voii bune, si-o trimit inapoi umflata cu energia lor colectiva: au reactionat cu icneli si zvapaieli la care numai trupele faimoase la nivel international se pot astepta mereu si din oficiu.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri