Setari Cookie-uri

Puntea de pe Urma in Silver Church

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Dupa aparitia fulger a Luizei, trupa maghiara The [hated] Tomorrow a descins pe scena sa ne confirme ca intr-adevar veniseram la un eveniment de proportii – tinereii de peste granita au cantat mai mult pe limba lor, si ni s-au adresat intr-o engleza abia inteligibila, insa bariera de comunicare nu si-a bagat coada in transmisiunea muzicala propriu-zisa. Genul lor de pop rock (sau nisa lor de death pop, as zice chiar emo, fara conotatiile negative care se tin scai de atributul asta) nu ni s-a prezentat cu prea mult alai sau cu o idee exprimata pe-ndelete, dar era destul de melodios incat sa puna sangele-n miscare oricarui impatimit al muzicii de calitate clara.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.