Setari Cookie-uri

Seychelles paradisul privat al miliardarilor

Cele 115 insule ale Arhipeleagului Seychelles reprezinta o proiectie a paradisului pe pamant. Situate la 4 grade sud de ecuator, mare parte din aceste insule se bucura de o clima blanda tot timpul anului. De fapt, fie vara fie iarna, rareori se intampla ca temperatura sa scada sub 24 de grade sau sa urce peste 29. Seychelles este o destinatie pentru toate cele patru anotimpuri, dar nu si pentru toate buzunarele.

Istoria celor 115 insule de vis

Arhipeleagul Seychelles este situat in Oceanul Indian, pe coasta vestica a continentului African. Situarea este strict teoretica deoarece distanta intre tarmurile Africii si malurile insulelor Seychelles este de aproximativ 1500 de kilometri.
Republica prezidentiala Seychelles este considerata o natiune extrem de tanara. Insulele au fost descoperite de portughezi in secolul al XVI-lea, dar prima colonie a fost infiintata aici de catre francezi abia in 1770. Seychelles a ramas a Frantei pana cand Napoleon Bonaparte a pierdut batalia de la Waterloo. Prin tratatul de la Paris din 1815 insulele – cu o populatie de 3500 de locuitori – au fost cedate Marii Britanii sub tutela careia au ramas pana la independenta obtinuta in 1976.

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.