Setari Cookie-uri

Elvetia de iarna alegerea celor exigenti

Neutralitatea a adus acestei tari o notorietate greu de egalat, o economie extrem de puternica si o imagine aristocrata. Elevetia este tara care, in ciuda pozitiei geografice strategice, si-a pastrat neutralitatea in timpul ambelor razboaie mondiale reusind astfel sa-si creeze o autoritate suprema in activitatile comerciale si bancare postbelice. De aici si pana la a deveni una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii nu a mai fost decat un pas. Elvetia este in topul tarilor cu cel mai mare nivel de trai si reprezinta de decenii o stacheta a civilizatiei, serviciilor si profesionalismului.

Geneva, Zurich si Lausanne

Chiar daca capitala tarii este la Berna, Zurich este cel mai mare oras al Elvetiei. Totusi, cel mai frumos centru urban al Alpilor este, dupa cei mai multi, Geneva. Orasul – sediu al mai multor organizatii internationale printre care si ONU– se afla pe malul lacului Geneva si are un intreg centru istoric prezent pe Listele Patrimoniului Mondial al UNESCO. Merita vizitate, printre multe altele, strazile vechiului oras, Palatul Natiunilor, Catedrala Sfantului Petru si Muzeul de Istorie.
Zurich este cel mai mare oras al Elvetiei dar, in primul rand, cel mai important centru economic si financiar al tarii. Orasul, extrem de scump si aristocrat, merita vizitat pentru centrul sau vechi – plin de terase si buticuri – si pentru una dintre cele mai impresionante dar si vechi catedrale crestine ale Europei – edificiul a fost construit intre secolele XI si XIII.
Lausanne (gazda a Comitetului Olimpic si capitala a olimpismului mondial), Ouchy, Luzern, Neuchatel, Basel si Lugarno sunt alte orase ale Elevetiei care se remarca fie prin centre medievale superbe si extrem de bine conservate, fie prin peisaje spectaculoase si servicii ireporasabile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.