Setari Cookie-uri

TOP: Unde si cu cat pe litoralul romanesc

Aproape un milion si jumatate de turisti isi vor petrece concediul pe litoralul romanesc in aceasta vara conform estimarilor efectuate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT). Numarul turistilor este in crestere fata de anul trecut, cand doar 1,2 milioane de persoane au ales sa isi petreaca vacanta intr-una dintre statiunile romanesti de la Marea Neagra. Mamaia, Neptun, Jupiter, Eforie, Costinesti si Vama Veche se afla in topul preferintelor. Chiar daca mai putin de zece hoteluri de pe litoral ofera sejururi all inclusive, iar pachetele bulgarilor au devenit din ce in ce mai tentante prin preturi si calitate, se pare ca Romania ramane inca in topul preferintelor. Iata mai jos cateva destinatii si preturile (in functie de numarul de stele, optiuni si destinatie) la care va puteti cumpara o vacanta romaneasca la Marea Neagra.

Gura Portitei

Pentru cei mai multi, Portita este noua Vama Veche a Romaniei. Daca statiunea de la frontiera cu Bulgaria a devenit in ultimii ani mult prea aglomerata si suparator de “cosmopolita”, Portita, descoperita de aventurierii boemi, este de vreo zece ani un fel de paradis regasit la marginea marii. Satul, care numara doar cateva sute de localnici, se afla intr-un loc foarte putin accesibil turistilor fara vointa si incapatanare. Gura Portitei sau, mai simplu, Portita, se afla intre Marea Neagra si cele doua lacuri din complexul Razim Sinoe – in Rezervatia Naturala a Biosferei Delta Dunarii. Accesul in sat se face de la Constanta cu masina, urmand traseul Navodari, Corbu, Sacele, Ceamurlia de Jos si Jurilovca – si de aici cu vaporasul sau salupa pana la Gura Portitei. Biletul pentru vapor costa aproximativ 20 de lei, iar traseul total (de la Constanta la Gura Portitei) este de aproximativ 100 de kilometri.

Citește și:

O camera dubla la Portita va va costa aproximativ 270 de lei – intr-un complex turistic de trei stele. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.