Setari Cookie-uri

Chef Richard Abou Zaki, singurul român cu stea Michelin, își spune povestea dramatică: Am plâns luni întregi. Nu credeau că...

IN ACEST ARTICOL:

Chef Richard Abou Zaki, singurul român cu stea Michelin și jurat la Chefi la cuțite, își dezvăluie copilăria marcată de umilințe și lupta dură pentru succes.

Richard Abou Zaki este astăzi unul dintre cei mai apreciați bucătari ai Europei și singurul chef român care a reușit performanța extraordinară de a obține o stea Michelin. A ajuns în elita gastronomiei internaționale, conduce un restaurant de top în Italia și jurizează emisiunea Chefi la cuțite. Însă drumul până la succes a fost presărat cu durere, umilințe și ani de sacrificii.

Richard Abou Zaki, copilărie dificilă

Invitat în platoul Știrilor Antena Stars, bucătarul a făcut cele mai sincere și emoționante mărturisiri despre copilăria lui, despre momentele în care a fost marginalizat și despre lupta continuă pentru a-și depăși condiția.

Deși acum este un nume care inspiră respect în lumea gastronomiei, Richard Abou Zaki nu a avut parte, în copilărie, de un tratament la fel de generos. Crescut în Piatra Neamț, într-un oraș mic, a fost ținta glumelor răutăcioase ale colegilor.

Citește și:

Chef Richard

„La școală, copiii râdeau de mine, că aveam un ghiozdan cu căpșuni, ca de fetițe”, a povestit chef-ul.

Deși aceste episoade i-au lăsat urme sufletești, nu l-au oprit. Cu ambiție și curaj, și-a urmat drumul, iar talentul în bucătărie l-a purtat departe de locurile în care fusese cândva ridiculizat.

Ani de lacrimi și sacrificii în Londra

Cei care îl văd acum radiant în fața camerelor nu ar ghici că, în trecut, bucătarul a trecut prin una dintre cele mai grele perioade din viață. Mutat la Londra pentru a-și perfecționa abilitățile, Richard a trăit luni la rând sub presiunea unui mediu de lucru extrem.

„Am plâns opt-nouă luni, în fiecare seară. Am pierdut inclusiv 10 kilograme”, a dezvăluit el.

Citește și:

Munca în restaurante de top, programul extenuant și micile răutăți ale colegilor l-au făcut adesea să se simtă copleșit. Dar, în ciuda lacrimilor, nu a renunțat. Iar perseverența i-a fost răsplătită.

O stea Michelin câștigată în doar șase luni

Succesul a venit spectaculos. Restaurantul său din Italia a obținut o stea Michelin la doar șase luni de la deschidere – o performanță excepțională în lumea gastronomiei mondiale.

„Când am luat steaua Michelin, nu aveam nimic din ce avem acum la restaurant. Ei au apreciat conținutul, nu splendidele detalii pe care le avem astăzi”, spune Richard.

Chef Richard

Deși tatăl său nu i-a încurajat cariera culinară, chef-ul i-a demonstrat că pasiunea și munca pot muta munți.

Visul său cel mare: două stele Michelin

Cu o carieră în plină ascensiune, chef Richard Abou Zaki privește spre viitor cu același entuziasm cu care a pornit la drum.

Citește și:

„Visul meu este să am două stele Michelin. Este cel mai dificil prag de atins. Trebuie să învăț să iubesc prezentul, pentru că eu sunt mereu cu capul în viitor.”

Pe lângă munca în bucătărie, chef-ul continuă să inspire și în fața camerelor de filmat, ca jurat al emisiunii Chefi la cuțite, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner.


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.