Setari Cookie-uri

Vrei sa iti stergi tatuajul? Iata ce trebuie sa stii

Daca te hotarasti sa renunti la un tatuaj trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri!

tatuaj Foto: damiangretka, Shutterstock

Mihai nu mai este iubitul tau, delfinul nu mai este de actualitate sau pur si simplu nu mai chef de semne pe pielea ta? Cu alte cuvinte, te-ai cam saturat de tatuajul care te-a incantat atat de tare odinioara si ai cam vrea sa scapi de el.

Indepartarea unui tatuaj este un proces de durata care necesita mai multe sedinte pentru a obtine o schimbare semnificativa. Sansele ca pielea ta sa arate exact ca inainte sunt destul de mici. Inainte de a lua o decizie, ia in calcul efectele pe termen mediu, riscurile si costurile, dar si timpul de care ai nevoie pentru a obtine rezultatul dorit. Daca te hotarasti totusi sa renunti la tatuaj, tine cont de urmatoarele patru lucruri.

Tatuajul poate fi sters chiar si in patru sedinte

Daca echipamentele mai vechi necesitau nici mai mult nici mai putin de 20 de vizite la un cabinet pentru a sterge un tatuaj, cele performante fac posibila aceasta operatiune in doar patru sedinte.

Citește și:

Marimea nu conteaza

Da, chiar asa. Este nevoie de acelasi numar de sedinte pentru un tatuaj mic ca si pentru unul mare. Pentru ca, mai importante decat suprafatam sunt tipul cernelii folosite, adancimea si calitatea tatuajului per ansamblu. Profesionistii spun ca in cazul unui tatuaj mai mare, o sedinta poate dura o ora.

Nu e chiar atat de dureros pe cat crezi

Daca eviti sa renunti la tatuaj de frica durerii sa stii ca temerile tale nu sunt tocmai intemeiate. Senzatia din timpul stergerii este similara cu aceea a unui elastic care te loveste peste piele. Specialistii stiu insa cum sa diminueze durerea si sa iti distraga atentia de la ea.

Poate aparea o hiperpigmentare a pielii

Felul in care va arata pielea dupa indepartarea tatuajului depinde de modalitatea de stergere folosita. Poate aparea roseata sau o usoara umflatura imediat dupa sedinta si, pe termen mediu, o schimbare a pigmentului pielii. Pot ramane si semne reziduale sau mici cicatrici.

Citește și:

Alege o clinica cu o reputatie buna

Nu te arunca cu capul inainte si documenteaza-te inainte sa alegi locul in care iti vei indeparta tatuajul. Si nu uita ca ieftin, de cele mai multe ori, nu inseamna si bun.

Foto prima pagina: Albina Glisic, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.