Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru un stil de viata sanatos

Cele mai bune trucuri care sa te ajute sa ai o viata sanatoasa!

Mai avem putin pana la echinoctiu, atunci cand primvara se va instala in mod oficial dar deja ne simtim mai pline de energie si chef de viata. Daca zilele noastre sunt bune sau rele depinde de starea noastra de spirit dar si de stilul de viata pe care il alegem. Ti-am pregatit opt trucuri care sa te ajute sa alegi un stil de viata sanatos si sa ai o primavara minunata ca tine.

8 metode prin care sa te bucuri de un stil de viata sanatos

stil de viata sanatos Foto: ZephyrMedia, Shutterstock

Bucura-te de experienta

Cuvantul dieta provine de la grecescul “diaita” care inseamna "un mod de viata." Nu se refera doar la ceea ce mananci dar si la modu in care te bucuri de experienta mancatului.

Lasa loc pentru inca doua inghitituri

Acest obicei prezinta doua mari avantaje. Este un mod nedureros de a ingera mai putine calorii si te invata sa fii mai atenta la corpul tau si sa inveti sa il asculti.

Citește și:

Nu sari peste micul dejun

Incepe ziua oferindu-i corpului tau nutrientii de care are nevoie pentru a se mentine sanatos. Poti opta pentru oua, paine integrala, iaurt grecesc cu fructe de padure.

Bea vin

Nu te teme sa bei un pahar de vin pe zi. Nu este nevoie sa renunti la micile tale placeri.

Indragosteste-te de fibre

Un aport mai mare de fibre in dieta ta te va ajuta sa te simti satula si va stabiliza nivelul zaharului din sange, tinandu-te astfel departe de zahar si alte produse mai putin sanatoase pentru tine.

Sporeste-ti nivelul de energie in mod natural

Nu, nu inseamna sa mananci mai multa carne ci mai multe legume. Asta inseamna un numar de 5-6 portii mici pe zi. Vei constata cum nivelul tau de energie creste exponential.

Ia o pauza de ceai

Un ceai bun te ajuta sa iti mentii concentrarea dar, in acelasi timp, te hidrateaza. Peste 60 la suta din corpul nostru este facut din apa si important sa completezi aceasta sursa pe parcursul zilei pentru a te simti plina de energie.

Citește și:

Dormi atat cat trebuie

Nu uita sa dormi suficient si, mai ales, sa ai un somn odihnitor in fiecare noapte. Calitatea somnului afecteaza nivelul de energie din timpul zilei si felul in care faci fata provocarilor.

Foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.