Setari Cookie-uri

Recăpătarea siluetei după naștere: sfaturi de la specialistul în antrenamente dedicate proaspetelor mămici

Citește cele 10 sfaturi de fitness și nutriție ale Dianei Știrbu, care te vor ajuta să îți fixezi și îndeplinești obiective realiste legate de stilul tău de viață după ce ai născut.

Miracolul nașterii este uimitor, te împlinește și te completează, însă pierderea kilogramelor acumulate în timpul sarcinii poate fi copleșitoare, cu atât mai mult cu cât bebelușul are nevoie de îngrijire și atenție permanentă. Citește cele 10 sfaturi de fitness și nutriție ale Dianei Știrbu, care te vor ajuta să îți fixezi și îndeplinești obiective realiste legate de stilul tău de viață după ce ai născut.

În ultimele nouă luni, corpul tău a trecut prin transformări fizice și hormonale cu scopul de a oferi un mediu optim de dezvoltare pentru făt și de a pregăti nașterea. Moneda de schimb? Silueta și tonusul slăbit, la care se pot adăuga o mulțime de stări anxioase determinate de noul statut de mamă.

Mai ales dacă obișinuiai să mergi la sala de sport înainte de sarcină, probabil acum te întrebi când te vei putea întoarce la antrenamentele de fitness și cât va dura până îți vei căpăta silueta.

Citește și:

De când a hotărât să devină mamă, antrenoarea de fitness Diana Știrbu și-a dedicat activitatea dezvoltării antrenamentelor pre și post-partum, pentru care a obținut o certificare internațională. Acum, băiețelul ei, Victor, are aproape 7 luni, iar Diana cântărește cu 2 kg mai puțin decât atunci când a rămas însărcinată. Își menține tonusul printre viitoare și proaspete mămici, în studio-ul de fitness unde coordonează antrenamente pre și postpartum.

  1. După naștere, corpul tău are nevoie de ajutor pentru refacere, iar gimnastica postnatală este o metodă eficientă de revenire la o formă fizică de invidiat. Fie că ai născut natural sau prin cezariană, din săptămâna a 6-a postpartum, poți începe activitatea fizică. Însă nu înainte de a primi acordul medicului.
  1. Exercițiile de contractare și relaxare a mușchilor pelvieni, cunoscute sub numele de exerciții Kegel, atât de utile pentru pregătirea nașterii, pot fi continuate și după sarcină. Ele contribuie la la vindecarea perineului, întărirea mușchilor pelvieni și controlul vezicii urinare.
  1. Dacă nu ai timp încă să mergi la sală, simpla plimbare cu bebelușul purtat într-un sistem ergonomic poate înlocui un antrenament de câteva minute. Când vremea îți permite, poți ieși chiar de mai multe ori în parc. Plimbarea în natură vă face bine amândurora.
  1. Mănâncă la ore fixe și optează pentru gustări sănătoase între mese. Când începi diversificarea, poți mânca odată cu bebe. Programul lui te va ajuta și pe tine să fii ordonată cu mesele.
  1. Alăptarea exclusivă înseamană și nopți nedormite. Iar lipsa somnului îți va provoca poftă de dulce. Prepară-ți în casă cât mai multe variante de dulciuri sănătoase și evită pe cât posibil dulciurile procesate.
  1. Bea multă apă. Este sfatul pe care ți-l va da și medicul. Hidratarea te ajută să slăbești mai ușor și, de asemenea, este importantă pentru producția de lapte matern.
  1. Întărirea mușchilor spatelui te va ajuta să scapi de durerile de coloană, iar prin antrenarea brațelor, picioarelor și feselor, vei putea rezista efortului fizic la care te supune bebelușul. Mai jos, vei găsi câteva exerciții pe care le poți încerca în timp ce îți supraveghezi bebelușul.
  • Genuflexiuni, recomandate atât femeilor însărcinate, cât și proaspetelor mămici (img 0014)

antrenamente pentru mamici

Citește și:
    • Exerciții pentru brațe - o proaspată mămică are nevoie de brațe puternice. Nu trebuie să folosești greutăți mari. Niște gantere de 500 grame vor fi perfecte. Exercițiul este, de asemenea, util pentru femeile care se pregătesc să nască. ( img 0018 si 0019)

    Diana Stirbu

    • Exercitii pentru picioare puternice, împrumutate din antrenamentele de pilates. (0042)

    Diana Stirbu

    1. Evită exercițiile cardio care te-ar putea suprasoliocita. Sportul nu trebuie să fie o presiune, ci mai degrabă un moment de relaxare și reechilibrare. Respiră adânc, fă exercițiile în prorpiul ritm. După 10-15 minute de exerciții, o să fii mai energică și mai bine dispusă.
    1. De asemenea, evită abdomenele clasice, mai ales dacă ai născut prin cezariană. Aspectul abdomenului este una dintre principalele preocupări legate de siluetă pentru femeile care tocmai au născut. Poți înlocui abdomenele cu un exercițiu extrem de simplu: adoptă o poziție care necesită încordarea mușchilor și păstreaz-o pentru 15-20 de secunde. Apoi relaxează-te pentru câteva secunde și reia poziția.
    1. Măsoară-ți corpul în fiecare săptămână și ține un jurnal postnatal. Acest lucru îți va menține motivația și te va ajuta să contorizezi mai bine progresul.

    Vizionare placuta


    Kudika
    13 Mai 2018
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.