Setari Cookie-uri

4 beneficii ale dușului rece

Un duș rece la început de zi face minuni nu doar cu pielea, ci și cu mintea ta. Profită de beneficiile dușului rece și lasă sănătatea să îți umble prin tot organismul.

Cine fuge de dușurile reci, rău face. Dușul rece este ca o mână cerească, în special în acest sezon, când temperaturile extrem de ridicate ne lasă fără strop de energie. Într-adevăr, un duș rece este destul de greu de suportat chiar dacă afară este caniculă, dar cu puțină voință și răbdare pielea noastră v-a accepta tratamentul și îți va mulțumi mai târziu. Pe lângă faptul că te trezește instant și îți pune sângele în mișcare, un duș rece face minuni și cu starea de spirit. Fă un duș rece și așteaptă să vezi ce se întâmplă cu mintea ta.

Beneficiile dusului cu apa rece

Sursa Foto: Shutterstock/ By 4 PM production

Așadar, dacă în rutina ta de dimineață nu se regășește dușul rece, iată 4 beneficii și motive care te vor face să preferi să acorzi mai puțin timp alegerii outfit-ului și mai mult timp dușului energizant.

Citește și:

1. Crește imunitatea. Cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între spălatul cu apă rece și creșterea glutationului, un aminoacid care stimulează sistemul imunitar - curăță corpul de toxine și luptă împotriva stresului.

2. Este sănătate curată pentru piele. Apa caldă distruge uleiurile esențiale din piele, spun dermatologii, lăsând-o uscată și cu senzația de mâncărime. Un duș cu apă rece de câteva ori pe săptămână reduce inflamația pielii și ajută părul să nu devină fragil. La fel, spălatul pe față cu apă rece face minuni asupra tenului - fă asta în fiecare dimineață și seară.

3. Accelerează recuperarea mușchilor. Sportivii, de la elevul de liceu până la jucătorul profesionist, se scufundă în băi cu gheață scurte pentru a ușura durerea musculară căptată după o cursă sau un meci. Același principiu se aplică și în cazul aventurierilor de weekend care vor să se recupereze după câteva ore de alergat în parc.

Citește și:

4. Îți ridică moralul. Da, dușurile reci luptă împotriva anxietății și a depresiei. Data viitoare când te simți fără putere și fără motivație, pune-te în cadă și lasă apa rece să curgă pe tine. Exact, cum vezi în telenovele și în filme. Lasă energia negativă, durerea, gândurile și lacrimile să se scurgă odată cu apa rece. "Un duș rece are capacitatea de a trimite o cantitate mare de impulsuri electrice de la sfârșitul nervilor periferici la creier, ceea ce poate avea un efect anti-depresiv", au declarat cercetătorii de la Virginia Commonwealth University.

sursa foto front page: shutterstock/by noppawan09

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.