Setari Cookie-uri

7 beneficii ale mersului pe jos de care poate nu știai

Mersul pe jos face piciorul frumos. Și nu numai. Știai că plimbările scurte și regulate reduc riscul apariției anumitor tipuri de cancer?

Beneficii ale mersului pe jos

Mergi pe jos cât poți de mult. Plimbă-te, nu te grăbi. Plimbându-te, nu doar că vei simți beneficiile mersului pe jos, ci vei observa orașul, oamenii, vei observa viața așa cum este ea.

1. Îmbunătățește sănătatea mentală. Unul dintre principalele beneficii ale mersului pe jos constă în îmbunătățirea stării de spirit. Potrivit Clinicii Mayo (Rochester, Minnesota), mersul pe jos amelioează simptomele anxietății și depresiei.

2. Ajută la pierderea în greutate. Cercetării de la Harvard Medical School au descoperit că mersul pe jos în mod regulat poate reduce efectele a 32 de gene care duc la obezitate.

3. Reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer. Două studii de la Societatea Americană pentru Oncologie Clinică au arătat că mersul pe jos, de trei ori pe săptămână, poate reduce la jumătate riscul apariție cancerului la sân sau de colon.

Citește și:

4. Poate fi eficient în prevenirea diabetului. Asociația Americană de Diabet afirmă că "exercițiile aerobice ajută organismul să folosească mai bine insulina", iar acest lucru poate include o plimbare zilnică după mese.

5. Reduce pofta de dulciuri și nevoia de "mâncat pe bază de stres". Studiile de la Universitatea din Exeter au constatat că mersul pe jos timp de 15 minute poate ajuta la reducerea poftelor pentru alimentele zaharoase. S-a constatat, de asemenea, reducerea poftelor în situații stresante.

6. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Unul dintre beneficiile mersului pe jos este și îmbunătățirea stării de sănătate a inimii. Un studiu de la Școala Medicală din Harvard a constatat că mersul pe jos de aproximativ 20 de minute pe zi poate reduce riscul bolilor de inima cu 30%.

Citește și:

7. Sporește creativitatea. Potrivit unui studiu din 2014 în Jurnalul de Psihologie Experimentală, Învățare, Memorie și Cunoaștere, plimbarea pe jos stimulează creativitatea. "Cercetătorii au efectuat teste de gândire creativă în timpul cărora persoanele implicate au fost împărțite în două grupuri: cele care stăteau jos și cele care se plimbau. Rezultatele au arătat că persoanele care s-au plimbat în timpul testului au dat dovadă de mai multă creativitate", spune Jampolis.

sursa foto front page: shutterstock/ by mauro_grigollo

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.