Setari Cookie-uri

Cum putem preveni infecția cu noul coronavirus din perspectiva unui medic infecționist?

Cheia este întărirea sistemelor  umorale și celulare de imunitate înnăscută.

I-am adresat dnului doctor Andi Radu Agrosoaie toate întrebările care ne frământau legate de pandemia pe care o traversăm. Le vom publica pe rând și așteptăm pe office@kudika.ro mai multe întrebări din partea voastră.

Va invităm să aflați mai multe despre activitatea dnului doctor pe infecții.ro și în pagina dedicată din site-ul nostru.

Cum putem preveni infecția cu noul coronavirus?

Cheia este întărirea sistemelor umorale și celulare de imunitate înnăscută (celule care sunt la nivelul mucoaselor) cu rol primordial în captarea virusului și măsurile de evitare a contactului cu o persoană purtătoare sau cu manifestări ale bolii (care strănută, tușește, e un pic obosită inexplicabil) - adică masca cu filtru bun sau izolarea prin evitarea contactului, distanțarea. Dacă o persoană strănută automat întoarcem capul și punem ceva la gură și la nas- cotul sau brațul. Dacă strănutăm ne spălăm pe mâini FĂRĂ a pune mâna pe CLANȚA sau a da mâna cu cineva!

Citește și:

Eu sunt medicul care purta masca permanent datorită riscului crescut de contaminare în boli infecțioase și pneumologie.

Celulele și substanțele fiziologice de apărare (exemplu lizozim, IgA secretor) țin de starea de sănătate și de funcția de sinteză ficatului (și ficatul este afectat de virus - apare hepatită în COVID).

Cheia este funcționarea în condiții bune a sistemului digestiv și a unor hormoni care stimulează imunitatea și funcționarea corpului uman.

Alimentația bogată în principii sănătoase împreună cu confortul psihic, emoțional dar și detașarea prin încrederea în divinitate și destinul propriu determina forță în apărare. Să ne gândim că și cancerul este tot... o inflamație.

Igiena mâinilor și evitarea scapinatului în nas, punerea mâinii pe ochelari, gesturi care se fac de multe ori automat și apoi la ochi sau în gură, în nas pot determina transferul virusurilor în nas și de aici prin inspir spre plămani.

Citește și:

Photo by Maxime on Unsplash

Vizionare placuta


Dr. Andi Radu AGROSOAIE este medic specialist in boli infectioase si gastroenterologie, cu doctorat in strategii preventive si terapeutice in infectiile fungice invazive, atestat in...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.