9 Martie 2022 publicat în Sanatate 140 share-uri

În luna Martie, dincolo de bucuria renașterii naturii, sărbătorim cu respect, recunoștință și dragoste femeile din viața noastră. Mame, soții, surori, iubite sau prietene, adesea le complimentăm ca fiind eroine și pe bună dreptate, căci în fiecare zi reușesc să ducă contracronometru responsabilitățile diverse și deloc ușoare pe care le au atât la locul de muncă, cât și în viața familială.

Așadar, nu-i de mirare că noi, femeile, ne putem simți uneori obosite, epuizate, lipsite de energie, având senzația că multe din activitățile noastre le realizăm ca într-o rutină, ca și când am fi apăsat butonul de pilot automat. Însă lucrurile nu ar trebui să fie astfel și stă în puterea noastră să facem o schimbare. Cu atât mai mult cu cât cei dragi din jurul nostru și mai ales copiii empatizează cu stările noastre. Vă invităm să descoperiți cine sunt hoții de energie și cum putem să ne menținem tonusul și energia în fiecare zi.

Care sunt hoții de energie din viața noastră?

Câteodată este firesc să ne simțim obosiți, mai ales după perioade de activitate fizică sau intelectuală intense, ori în cadrul recuperării după o boală sau o intervenție chirurgicală. Însă ce se întâmplă cu stările de oboseală apărute fără un motiv evident?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Anumite obiceiuri nesănătoase din viața noastră ne pot secătui de energie, la fel și stresul, dar și lipsa socializării.

Iată care sunt cei mai comuni hoți de energie pe care ar trebui să îi evităm:

Somnul insuficient: Somnul este ca și hrana pentru creier. Majoritatea oamenilor au nevoie între 7 și 9 ore în fiecare noapte. Calitatea slabă a somnului afectează performanța și recuperarea dupa activitatea fizică. Somnul inadecvat a fost asociat cu o reactivitate emoțională sporită, o atenție redusă, memorie și funcție cognitivă executivă. Reducerea vitezei psihomotorii și cognitive care însoțește privarea de somn crește riscul de accidente și răni . În principal din cauza oboselii și somnolenței în timpul zilei, funcția cognitivă afectată care rezultă din somnul inadecvat este comparabilă cu tulburările cauzate de consumul excesiv de alcool.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Stresul cronic: acesta duce la perturbări ale secreției de cortizol, favorizând inflamatia și scăzând producția de ATP – o moleculă responsabilă de energia celulelor noastre. Așadar stresul cronic poate conduce la stări inexplicabile de oboseala și poate crește riscul pentru unele afecțiuni.

Sedentarismul: lipsa de mișcare devine tot mai des întâlnită în viața omului modern. De câteva ori pe săptămâna este recomandat să reușim să strecurăm în programul nostru și un minim de 30 de minute de mișcare.

Alimentația nesănătoasă: aceasta poate duce la diverse dezechilibre metabolice, dar și la carența unor nutrienți. De exemplu, aportul insuficient de magneziu poate condue la scăderea energiei de zi cu zi, dar și la afectarea sănătății oaselor, dinților, mușchilor, sistemului nervos și imunitar și așa mai departe.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Leagăn pentru toată copilăria

Consumul scăzut de lichide: apa reprezintă un mediu în care se desfășoară majoritatea reacțiilor din organismul nostru, așadar când suntem insuficient hidratați și producția de energie scade. La polul opus, un consum exagerat de băuturi energizante, bogate în cafeină sau alcool ori de băuturi carbogazoase conduce la apariția stării de oboseală.

Viața socială săracă: cu atât mai mult în perioada pandemiei efectele izolării sociale asupra sănătății noastre au devenit tot mai vizibile. Izolarea socială este considerată ca fiind un “hoț de energie” și este adesea asociată cu depresia, anxietatea sau alte probleme de sănătate.

În zilele noastre, mulți factori pot duce la lipsa de magneziu și vitamina B6. Un stil de viață nesănătos, stresul cronic, alimentația dezechilibrată sau anumite diete terapeutice, suprasolicitarea fizică și psihică sunt doar câteva din cauzele carenței de magneziu și vitamina B6. O soluție simplă este Equilibra® – capsulele vegetale, fără zahăr și lactoză, care conțin o combinație optimă între magneziu și vitamina B6 și care pot fi administrate zilnic pentru energie zi de zi.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Equilibra® se recomandă:

  • Persoanelor multitasking, cu un ritm de viață alert sau care traversează perioade de suprasolicitare fizică sau psihică;
  • Persoanelor sănătoase sau care urmează anumite diete ori care, din diferite motive, nu asigura un aport optim de magneziu și vitamina B6 în fiecare zi;
  • Persoanelor cărora medicul le-a recomandat, ca adjuvant, suplimentarea dietei cu magneziu și vitamina B6.

Cum se recomandă Equilibra® ?

2 capsule de Equilibra® pe zi, administrate în timpul mesei cu o cantitate optimă de lichid, sunt suficiente pentru a vă menține energia și energia zi de zi.

Care sunt beneficiile magneziului și ale vitaminei B6 pentru sănătatea noastră?

Rolurile magneziului constau în:

• Susținerea metabolismului energetic;

• Susținerea sănătății psihice;

• Ameliorarea stării de oboseală și extenuare;

• Susținerea funcției normale a sistemului imunitar, nervos, cardiovascular, muscular și osos;

• Favorizarea proceselor de concentrare și memorare;

• Menținerea sănătății dinților;

• Păstrarea echilibrului electrolitic;

Principalele roluri ale vitaminei B6 sunt:

• cumularea efectelor benefice asupra sănătății prin asocierea sinergică a vitaminei B6 cu magneziul;

• susținerea metabolismului energetic și ameliorarea stării de oboseală și epuizare;

• reglarea activității hormonale;

• susținerea formării normale a globulelor roșii din sânge (efecte antianemice);

• echilibrarea metabolismului proteinelor și glucidelor;

• sinteză normală a cisteinei;

• menținerea metabolismului normal al homocisteinei;

• funcționarea normală a sistemului imunitar;

• menținerea sănătății psihice;

Soluții pentru a ne menține energia și buna dispoziție zi de zi

Mișcarea – pentru un tonus general bun

Este recomandat să facem minim 30 de minute de mișcare de câteva ori pe săptămâna. Activitatea fizică ne aduce beneficii asupra sănătății fizice și psihice, ne sporește energia, ne întărește sistemul imunitar și ajută în menținerea sănătății cardiovasculare. Mișcarea ajută și în reglarea metabolismului glucozei, ne ajută să ne menținem silueta și reprezintă un ajutor pentru starea noastra de bine, pentru un tonus fizic și psihic adecvat. Persoanele care obiesnuiesc să facă sport cu regularitate au mai multă poftă de viață, sunt mai energice și dorm mai bine.

Exercițiile fizice au un impact asupra distribuției și utilizării magneziului (magneziul fiind transportat în locații în care are loc producerea de energie, ca răspuns la efort), iar magneziul este necesar pentru contracția musculară și funcțiile cardiorespiratorii . Mai mult, din moment ce necesarul de magneziu este probabil să fie crescut în condițiile în care metabolismul este accelerat, persoanele active fizic pot avea cerințe mai mari de magneziu.

Foto: Roman Samborskyi/shutterstock.com

Alimentația sănătoasă – pentru un aport optim de nutrienți, minerale și vitamine

O alimentație echilibrată ne oferă toți nutrienții de care organele și sistemele corpului au nevoie pentru a funcționa optim. Excesul în dieta zilnică de zahăr și grăsimi ne afectează nivelul de energie, la fel și consumul exagerat de băuturi energizante, carbogazoase, bogate în cafeină sau cu conținut de alcool.

Aportul optim de magneziu și Vitamina B6 – pentru energie și echilibru metabolic

O alimentație haotică sau nesănătoasă, anumite diete, administrarea unor medicamente, prezența unor afecțiuni, efortul excesiv, fumatul, precum și perioadele de suprasolicitare fizică și psihică pot conduce la dezechilibre și carențe ale unor vitamine și minerale la nivelul organismului nostru.

Equilibra – capsule vegetale fără zahăr și fără lactoză, cu un conținut optim în magneziu sub formă de sare organică (lactat de magneziu) cu o absorbție ridicată și vitamina B6, care funcționează ca și cofactor enzimatic, susținând buna absorbție a magneziului în organism.

2 capsule de Equilibra® pe zi, administrate în timpul mesei cu o cantitate optima de lichid, sunt suficiente pentru a vă menține tonusul și energia zilnică.

Activități de relaxare și recreere – pentru a alunga stresul

Unul din cei mai mari dușmani ai sănătății noastre în viața modernă este stresul. Activitățile recreative, plimbările în aer liber, practicarea hobby-urilor, meditația și practicile mindfulness ajută în diminuarea stresului.

Somnul – pentru refacerea organismului

Somnul ne este la fel de necesar ca apă sau mâncarea. Somnul menține sănătatea creierului și bunăstarea emoțională, ne ajută să ne simtitim odihniți și energici, ne susține imunitatea și îmbunătățește memoria.

Viața socială – pentru starea de bine

Socializarea este importantă pentru menținerea sănătății psihice, pentru a ne menține vitalitatea și motivația.

Este recomandat ca lipsa de energie frecventă și starea de epuizare să fie investigate medical.

Referințe:

Vitamins and Minerals for Energy, Fatigue and Cognition: A Narrative Review of the Biochemical and Clinical Evidence, Nutrients 2020, 12(1), 228;

Short- and long-term health consequences of sleep disruption

Why Do We Sleep?

Why lack of sleep is bad for your health

Social Relationships and Health: A Flashpoint for Health Policy

The Importance of Magnesium in the Human Body: A Systematic Literature Review

What Does Magnesium Do for Your Body?

Vitamin B6

9 tips to boost your energy — naturally

Sursa fto articol: Roman Samborskyi/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri