Setari Cookie-uri

Ghid de igienă intimă pe timpul verii

Dacă vrei să te asiguri că rutina ta este una corectă sau dacă dorești să începi una nouă, continuă să citești acest articol pentru a primi câteva sfaturi și metode pentru o igienă intimă corespunzătoare.

Pe toată perioada verii, persoanele de gen feminin sunt mai predispuse la probleme vaginale din cauza temperaturii ridicate, a transpirației și a umidității, deoarece acestea pot crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Chiar dacă fiecare persoană ar trebui să aibă deja o igienă intimă corespunzătoare, temperaturile ridicate ale verii îndeamnă cu atât mai mult la o astfel de rutină, pentru a reduce riscul de apariție a infecțiilor bacteriene, a senzațiilor de mâncărime, a iritației sau a senzațiilor de arsură.

Dacă vrei să te asiguri că rutina ta este una corectă sau dacă dorești să începi una nouă, continuă să citești acest articol pentru a primi câteva sfaturi și metode pentru o igienă intimă corespunzătoare.

5 sfaturi pentru igiena ta intimă

Cu toate că vaginul poate menține în majoritatea cazurilor un echilibru bun al pH-ului și al bacteriilor benefice, în sezonul de vară este posibil ca acesta să aibă nevoie de puțin ajutor. Pentru a avea o igienă intimă corespunzătoare, poți lua în considerare următoarele sfaturi:

Citește și:

Folosește produse specifice

Pe lângă curățarea zonei intime cu apă în timpul dușului, folosirea produselor corespunzătoare este esențială pentru o igienă bună, așa că nu folosi șamponul sau săpunul partenerului pentru că "este mai simplu și mai rapid".

Deoarece multe produse pot conține compuși chimici agresivi care pot usca sau irita zona intimă, asigură-te că achiziționezi produsele corecte pentru nevoile tale. Discută cu un medic specialist sau cu farmacistul dacă ai nevoie de recomandări și produse pentru o igienă intimă corectă.

În cazul în care alegi produse create în totalitate din ingrediente naturale, trebuie menționat că până în acest moment nu există suficiente dovezi științifice care să confirme beneficiile susținute de acestea.

Citește și:

Înlocuiește des prosopul

Pentru a te șterge, folosește un prosop curat, care este creat din materiale naturale și pe care nu îl împarți și cu alte persoane, inclusiv partenerul.

Pentru o igienă mai bună, asigură-te că înlocuiești acest prosop cu unul curat și nefolosit cât mai des posibil.

Epilarea zonei intime

Dacă tot este vară, este foarte posibil să te gândești la epilare pentru costumul de baie. Cu toate că îndepărtarea părului pubian nu este o acțiune recomandată de mulți, datorită rolului pe care îl are de barieră protectoare împotriva patogenilor, dacă dorești totuși să te epilezi atunci asigură-te că folosești produsele create special pentru acest proces.

Pentru a evita apariția iritațiilor, este recomandat să aștepți aproximativ 24 de ore de la momentul epilării, înainte de a expune zona la soare sau la apa din mare sau piscină.

Citește și:

Mai mult decât atât, asigură-te că folosești lame ascuțite și că le înlocuiești la fiecare 4-5 zile pentru a preveni infectarea cu bacterii sau iritarea zonei din cauza uzurii lamei.

Lenjerie intimă din bumbac

Lenjeria intimă produsă din alte materiale sintetice poate reține căldura și umezeala, fapt care poate duce la apariția infecțiilor vaginale.

Pentru o igienă intimă bună și pentru menținerea uscată și curată a pielii, este recomandat că în zilele calde de vară să te axezi pe îmbrăcăminte și lenjerie din bumbac, care permit pielii să respire.

Schimbă-te rapid din hainele ude sau umede

După ce ai înotat în mare sau în piscină este indicat să iți schimbi costumul de baie cât mai rapid posibil, pentru a reduce riscul de dezvoltare a candidozei vaginale sau a altor infecții.

Citește și:

Deoarece căldura și umezeala reprezintă un mediu propice pentru răspândirea numeroaselor bacterii și fungi, înlocuirea vestimentației ude sau umede este recomandată pentru o igienă intimă corespunzătoare.

Chiar dacă sezonul cald înseamnă pentru multe persoane timp liber și distracție, sănătatea nu ar trebui să fie pusă niciodată pe plan secund. Pe lângă faptul că îți poate strica toate planurile de vacanță, afecțiunile și probleme netratate pot duce și la complicații mult mai severe.

Din acest motiv, asigură-te că pe timpul verii practici o igienă intimă bună și că te ferești de toate riscurile asociate cu temperaturile ridicate, cum ar razele UV, alergiile, intoxicațiile alimentare și așa mai departe.

foto Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.