Setari Cookie-uri

Cum se prepară rețeta rapidă și delicioasă de zucchini la cuptor

Rondelele sau fâșiile de zucchini condimentate cu parmezan și ierburi coapte la cuptor sunt genul de garnitură de legume perfectă pentru un grătar într-o zi toridă de vară.

Apoi, când vei vedea cât este de gustoasă, o vei pregăti din nou, pentru că este simplă, sănătoasă și, în mod surprinzător, toți cei din casă o vor mânca cu plăcere.

Specificul acestei rețete constă în simplitatea ei. Nu ai nevoie de pregătiri intense și nici nu vei petrece ore întregi în bucătărie. Am inclus câțiva pași de bază și câteva sfaturi pentru ca tu să variezi condimentele dacă dorești să încerci ceva diferit.

Iată 2 modalități rapide și ușoare de a pregăti zucchini la cuptor:

Zucchini la cuptor cu usturoi

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1 kilogram de zucchini, fiecare tăiat în jumătate pe mijloc, apoi fiecare jumătate tăiată în patru pe lungime;

    Citește și:
  • 4 căței de usturoi proaspăt tocați mărunt;

  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin;

  • Sare;

  • Piper negru proaspăt măcinat;

  • 1/2 linguriță de ierburi de Provence sau cimbru uscat ori 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat.

Mod de preparare

Această rețetă de zucchini la cuptor îi va face pe cei mici să mai ceară o porție la prânz, iar tu vei fi surprinsă că piticii pot fi atât de încântați de legume. Iată cum se prepară rețeta de zucchini la cuptor care va fi pe placul tuturor membrilor familiei.

  1. Preîncălzește cuptorul la 230°C. Asigură-te că așezi un grătar în partea superioară a cuptorului.

  2. Pregătește dovleceii. Așază-i împreună cu usturoiul într-un bol și amestecă cu ulei de măsline.

  3. Întinde dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu coaja în jos. Presară sare.

    Citește și:
  4. Prăjește dovleceii la 230°C timp de 8-15 minute sau până când încep să se rumenească. Verifică după 7 minute, apoi din când în când.

  5. Se amestecă cu ierburi, sare, piper. Odată ce dovlecelul a început să se rumenească pe margini, scoate-l din cuptor și pune rondelele sau fâșiile într-un bol. Amestecă ușor cu ierburile pregătite și adaugă sare și piper după gust.

Cum să eviți ca dovleceii să iasă prea moi

Zucchini la cuptor va fi cu siguranță un preparat moale, însă nu ar trebui să pară înmuiat. Iată cum să eviți asta:

  • Prăjește dovlecelul, nu îl coace! O temperatură mai ridicată a cuptorului decât 230 de grade Celsius înseamnă că dovlecelul se prăjește în loc să se coacă. Acest lucru înseamnă că zucchini va prinde un pic de crustă și astfel este mai puțin probabil să devină moale.

    Citește și:
  • Nu aglomera tava! Asigură-te că există suficient spațiu între rondele sau între fâșii.

  • Întoarce bucățile de zucchini pe spate, cu partea triunghiulară în sus. Acest lucru va ajuta umezeala să se evapore și bucata de zucchini nu va rămâne prinsă de foaia de copt.

  • Nu lăsa preparatul prea mult la cuptor! Începe să verifici dovleceii după 7 minute și apoi continuă să verifici la fiecare câteva minute. Preparatul este gata atunci când este fraged și deasupra s-a format o crustă subțire.

Moduri de adaptare a acestei rețete

  • Presară peste dovlecei un alt amestec de ierburi sau condimente, cum ar fi mărar proaspăt sau busuioc proaspăt.

  • Amestecă dovleceii calzi cu parmezan ras, feta sau brânză de capră.

  • Presară migdale sau nuci de pin tăiate mărunt.

    Citește și:

Ce se servește cu zucchini la cuptor

Zucchini la cuptor este o garnitură perfectă pentru orice carne pregătită pe grătar în timpul verii: pui, somon, porc, orice. În alte perioade ale anului, asortează-l cu pui sau pește la cuptor.

Rondele de zucchini la cuptor cu parmezan

Zucchini la cuptor cu parmezan reprezintă garnitura perfectă pentru aproape orice masă. Zucchini proaspeți de grădină amestecați cu ulei de măsline și ierburi aromatice și acoperiți cu un vârf de cuțit de parmezan sunt un deliciu în materie de garnituri.

Aceste rondele de dovlecei la cuptor ies perfect crocante și fragede, cu un topping auriu de parmezan. Servește-le cu fripturi, burgeri, pui sau ca gustare de sine stătătoare!

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii tăiați în rondele;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

    Citește și:
  • ½ linguriță de condimente italienești;

  • sare și piper după gust;

  • ⅓ cană de parmezan mărunțit.

Atunci când gătești zucchini la cuptor trebuie să ai la îndemână condimente și ulei de măsline. Nu este obligatoriu să adaugi ierburi italienești, poți adăuga ierburile și condimentele preferate pentru a schimba sau pentru a completa preparatul. Brânza, de asemenea, poate fi înlocuită și ea cu orice sortiment îți place.

Această rețetă de zucchini la cuptor folosește dovlecei tăiați rondele pentru a permite ca brânza să se rumenească ușor, păstrând în același timp dovleceii fragezi și crocanți.

Dacă preferi un dovlecel mai moale, poți să îl tai mai subțire sau chiar să îl tai bastonașe ori felii, dacă preferi.

Citește și:

Când prepari această rețetă de zucchini la cuptor, totul poate fi pregătit cu mult timp înainte și când cina este aproape gata, trebuie doar să o pui la cuptor pentru câteva minute.

Zucchini este foarte ușor de supracopt, așa că întotdeauna setează un cronometru în timp ce se află în cuptor. Cu cât tai dovlecelul mai gros, cu atât va rămâne mai crocant.

Zucchini se coace cel mai bine la o temperatură ridicată pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce îi permite să se caramelizeze ușor fără să devină moale. În această rețetă, zucchini copt va sta în cuptor doar 8-10 minute.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 220°C.

  2. Se amestecă feliile de dovlecel cu ulei de măsline, condimente, sare și piper și aproximativ 2 linguri de parmezan.

  3. Așază-le pe o foaie de copt și acoperă-le cu restul de brânză parmezan. Pune la cuptor pentru 5 minute.

  4. Trece cuptorul pe grill, pune tava aproape de partea de sus și rumenește 3-5 minute sau până când brânza se topește și dovleceii sunt fragezi și crocanți.

Dacă pregătești carne la grătar, schimbă această rețetă cu prăjirea dovleceilor pe grătar și adaugă brânza după aceea. Gustul dovleceilor la grătar se potrivește perfect cu fripturile.

Așadar, zucchini la cuptor sunt o rețetă ușoară și întotdeauna pe placul tuturor. În plus, cel mai probabil ai deja tot ce îți trebuie în bucătărie. Este o rețetă delicioasă, încărcată cu aromă și este keto friendly, deoarece este în mod natural săracă în carbohidrați.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.