Setari Cookie-uri

Patru instrumente de îngrijire dentară pentru un zâmbet perfect

Un zâmbet frumos îţi dă încredere în orice situație. Iată patru instrumente de îngrijire dentară, care te ajută să ai grijă de sănătatea ta orală!===▷▷▷

Se spune că zâmbetul este cea mai importantă carte de vizită şi este perfect adevărat, că acesta este esenţial pentru a face o primă impresie bună, în orice circumstanță. Pentru a ne bucura pe deplin de un zâmbet frumos şi de încrederea pe care el ne-o poate oferi, igiena orală este fundamentală şi, pe lângă rutina de îngrijire de acasă, vizitele la stomatolog şi, în unele cazuri, la ortodont sunt şi ele deosebit de importante. Ca să te asiguri că beneficiezi de o îngrijire a danturii adecvată, care te va ajuta să ai zâmbetul perfect, iată care sunt cele patru instrumente de îngrijire indispensabile.

  1. Periuţa potrivită tipului tău de gingii

Când cumperi o periuţă de dinţi, vei vedea că pe ambalaj este specificat tipul de peri: aspri, medii sau moi. Pentru multe persoane, periuţele de dinţi cu peri aspri sunt prea abrazive pentru gingii, ceea ce poate cauza sângerări gingivale. Aşadar, asigură-te că alegi o periuţă de dinţi cu perii medii sau moi.

Citește și:

În cazul persoanelor cu sensibilitate dentară, sunt recomandate cu precădere periuţele cu peri moi. Același lucru este valabil şi în cazul capetelor pentru periuţele de dinţi electrice.

Fie manuală, fie electrică, periuţa ta de dinţi trebuie să aibă o dimensiune și o formă care să o facă simplu de manevrat, astfel încât curăţarea dinților să fie confortabilă şi ușoară.

  1. Aţa dentară

Folosirea aței dentare este obligatorie, dacă vrei să ai dinți sănătoși. Pentru a reduce placa dentară și probabilitatea apariției cariilor și a bolilor gingivale, ar trebui să foloseşti ața dentară cel puțin de două ori pe zi. În funcţie de dantură sau de anumite probleme stomatologice, pe lângă aţa dentară, mai poţi folosi şi periuţele interdentare, care, la rândul lor, ajută la îndepărtarea plăcii. Aceste produse sunt special realizate pentru a trece între și în jurul dinților, pentru o curățare cât mai eficientă.

Citește și:
  1. Irigator bucal

Acest aparat de igienă orală creează un jet de apă, cu o presiune suficient de mare pentru a îndepărta resturile alimentare din locurile greu accesibile dintre dinți și din jurul acestora. Acest instrument poate fi util în special pentru persoanele care au probleme legate de curățarea zonelor din jurul aparatului dentar. După folosire, este indicat sa se utilizeze şi o ceara aparat dentar.

De asemenea, irigatorul bucal poate fi util pentru persoanele cu proteze dentare. Asigură-te că alegi unul cu mai multe trepte, astfel încât să poţi ajusta presiunea apei.

Totuşi, trebuie subliniat că un irigator oral este un produs suplimentar, mai degrabă, decât un înlocuitor pentru periajul de rutină și pentru folosirea aței dentare.

  1. Spatulă pentru curăţarea limbii

Dispozitivele pentru curăţarea limbii pot ajuta la atenuarea respirației urât mirositoare, prin reducerea cantității de bacterii ce cauzează această problemă neplăcută. Unele studii au arătat că simplul periaj al limbii reduce bacteriile responsabile pentru respirația urât mirositoare, în proporţie de 70 la sută. Aşadar, dacă vrei să zâmbeşti și să vorbeşti fără teamă, încearcă să îţi cureţi şi limba, de două ori pe zi.

Citește și:

Chiar și cu aceste ajutoare pentru igienă orală, nu uita că unul dintre cele mai importante „instrumente” pentru un zâmbet sănătos este să mergi la dentist periodic. Stomatologii nu se uită doar după eventuale carii; ei pot identifica boli ale gingiilor, probleme cu respirația urât mirositoare, dar și alte afecţiuni precum cancerul oral și chiar apneea în somn.

În timp ce eşti pe scaunul stomatologului, asigură-te că-i oferi toate detaliile relevante despre igiena ta dentară şi că îi ceri medicului informații suplimentare despre produsele de îngrijire de care ai nevoie.

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.