Setari Cookie-uri

Șapte sfaturi pentru o curățenie rapidă și eficientă

O locuință curată înseamnă un plus de sănătate! Așa că o dată pe lună ar trebui să îți faci timp pentru o curățenie generală, astfel încât să igienizezi corespunzător fiecare colț al casei.

Spațiile în care se adună de obicei mult praf și murdărie pot să devină extrem de ușor un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Tocmai de aceea este bine să acționezi rapid și să îți planifici o curățenie cât mai eficientă, ținând cont de următoare sfaturi pentru a economisi timp și energie!

Pregătește-ți un plan de curățenie

De multe ori igienizarea locuinței poate să dureze o zi întreagă, însă cu ajutorul unui plan eficient, poți termina curățenia casei în doar câteva ore. Cel mai important este să stabilești ordinea în care vei face curățenia în fiecare încăpere și care sunt activitățile pe care le ai de îndeplinit. Pentru a acționa cât mai eficient, ar fi indicat să începi cu spațiile cel mai des folosite – cum ar fi bucătăria, sufrageria și dormitorul. Totodată ar trebui să iei în considerare și legea gravitației, mai ales atunci când vorbim despre ștergerea prafului. Astfel, ar trebui să începi cu igienizarea fiecărei încăperi, pornind de sus în jos. Poți începe cu ferestrele, ușile și mobilierul, lăsând la urmă curățarea podelelor, pentru a te asigura că praful nu se va ridica din nou pe corpurile pe care le-ai curățat deja. Același lucru este valabil și dacă locuiești într-o casă cu etaj – unde întotdeauna curățenia ar trebui să înceapă de la etajul superior către cel inferior.

Citește și:

Curăță geamurile

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de lumina soarelui, atunci ar trebui să cureți geamurile din fiecare încăpere, folosind o lavetă umedă și detergenți speciali pentru suprafețe din sticlă. Dacă murdăria depusă este greu de îndepărtat, poți pulveriza detergentul pe geamuri și îl poți lăsa să acționeze timp de câteva minute, înainte de a începe să ștergi ferestrele. Nu uita de tâmplăria geamurilor, pentru că și aceasta trebuie să fie curățată de praf.

Îndepărtează praful de pe mobilier

Poți continua curățenia, ștergând mobilierul de praf. Folosește o lavetă și un spray special pentru mobilier, iar în locurile greu accesibile apelează la ajutorul aspiratorului, pentru a îndepărta eficient tot praful. Nu uita să lași geamurile deschise, astfel încât fiecare cameră să fie aerisită cât mai bine, pentru a nu inhala particulele de praf.

Citește și:

Spală perdelele și cuverturile

Pentru ca întreaga ta locuință să se bucure de mai multă lumină și de un miros proaspăt și fresh, ar trebui să te ocupi și de curățarea perdelelor și a draperiilor. Același lucru este valabil și în cazul cuverturilor pentru pat, dar și în cazul lenjeriilor, care trebuie spălate și schimbate în mod regulat.

Folosește un aspirator cu sac de la Miele pentru a curăța în profunzime și canapelele și fotoliile de praf, pentru că tapițeriile acestora pot să adune destul de mult praf pe parcursul anului.

Dezinfectează obiectele sanitare

Dacă ai ajuns cu curățenia în baie, atunci ar trebui să te pregătești corespunzător cu mănuși, bureți, detergenți și soluții dezinfectante. Ocupă-te de fiecare obiect în parte și dezinfectează-l corespunzător. Vasul de toaletă este o sursă de germeni și bacterii, așa că ar fi indicat să folosești o soluție pe bază de clor pentru dezinfectarea acestuia. În schimb, pentru cadă ar fi ideal să alegi un detergent mai blând și un burete moale, care să nu zgârie suprafețele.

Citește și:

Curăța aragazul și frigiderul

Nu uita de bucătărie! Locul în care gătești și mănânci trebuie să fie întotdeauna bine curățat și dezinfectat. Așa că aragazul, frigiderul și blatul de lucru ar trebui să fie curățate cu un detergent care să îndepărteze eficient urmele de grăsime.

Curăță pardoselile

Dacă ai terminat cu curățenia în toată locuința, la final te poți ocupa de igienizarea pardoselii. Aspiră bine fiecare cameră, iar apoi poți folosi o soluție specială pentru parchet, pentru a adăuga un plus de strălucire podelei.

Așadar, dacă te pregătești de o curățenie generală, încearcă să îți organizezi totul cât mai bine și să te echipezi corespunzător cu toate ustensilele și soluțiile de care ai nevoie, pentru ca locuința ta să strălucească.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.