Setari Cookie-uri

Cum poți combate tusea cauzată de o viroză respiratorie

Tusea este un simptom comun al virozelor respiratorii, iar în cele mai multe situații poate fi combătută acasa, cu remedii naturale. Excepție fac cazurile în care tusea este provocată de o altă afecțiuni precum bronșită sau pneumonie, când trebuie apelat la specialist pentru indicarea tratamentului potrivit.

Ce este tusea?

Tusea este un act reflex produs de iritarea mucoaselor căilor respiratorii, prin care organismul elimină secrețiile acumulate în exces în gât și piept, protejând căile respiratorii. Există mai multe tipuri de tuse, însă adesea ne confruntăm fie cu tusea uscată, iritativă, numită și tuse seacă, fie cu tusea productivă sau cu expectorație, în cazul căreia există exces de mucus.

Tusea ca simptom al virozelor respiratorii

Tusea, rinoreea, congestia nazală și durerile în gât sunt simptome clasice ale unei viroze respiratorii, afecțiune care poate apărea în mod frecvent în sezonul rece. În cazul unui adult, când tusea este asociată febrei există un risc mai mare ca persoana în cauză să se confrunte cu gripă în locul unei viroze banale.

Citește și:

De cele mai multe ori, tusea cauzată de o infecție virală a tractului respirator superior (răceală sau gripă), care afectează nasul sau gâtul, este seacă, iritativă. Pentru combaterea acestui tip de tuse pot fi folosite remedii naturale, precum siropurile de tuse Plantusin de la Fares, cu o tradiție de peste 25 de ani în combaterea tusei.

Siropul Plantusin Forte este o rețetă complexă cu 18 plante medicinale și 7 uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv, antiinflamator și antiseptic respirator. Acest sirop poate fi folosit atât în tusea uscată, iritativă, cât și în tusea productivă, putând fi administrat și copiilor începând cu vârsta de 3 ani, fără a avea reacții adverse. Siropul poate fi folosit și-n asociere cu Plantusin spray pentru gât, întrucât calmează iritațiile gâtului și faringelui, având proprietăți antiinflamatoare, analgezice, decongestionante, antiseptice și emoliente.

Citește și:

De ce alte lucruri să ții cont pentru combaterea tusei

Pentru combaterea răcelii și a tusei, ține cont și de următoarele sfaturi utile:

Bea suficiente lichide. Hidratează-te consumând în mod constant apă, apă călduță cu lămâie și miere sau ceaiuri din plante. Evită băuturile care conțin cofeină și alcool, întrucât pot deshidrata organismul.

Odihnește-te. În cazul tusei persistente cauzată de o viroză este indicat să te odihnești cât mai mult pentru a-i permite organismului să se recupereze. În plus, stând acasă reduci riscul de a infecta și alte persoane cu care intrat în contact în mod obișnuit.

Reglează temperatura și umiditatea din cameră. Evită să stai într-o cameră în care este prea frig sau prea cald. În cazul în care aerul din camera este prea uscat, folosește un umidificator pentru reglarea umidității. Acest lucru contribuie la ușurarea congestiei nazale și a tusei.

Citește și:

Folosește remedii naturale în cazul în care ai gâtul uscat și tuse iritativă. Pentru menținerea sănătății gâtului poți face gargară cu apă și sare, iar în cazul în care te confrunți cu tuse uscată, iritativă, poți apela la remediul Plantusin calmant de la Fares. Comprimatele au rol emolient și protector la nivelul gâtului, combat rapid tusea uscată, iritativă și ajută la reducerea inflamaţiilor de la nivelul mucoaselor tractului respirator.

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.