Setari Cookie-uri

Cum îți protejezi ochii iarna? 7 sfaturi pentru o vedere bună

Iarna are un farmec aparte, însă vine cu câteva provocări. Temperaturile foarte scăzute, vântul rece, reflexiile pe zăpadă și razele UV pot afecta vederea și confortul ocular. Iată ce trebuie să faci diferit în lunile friguroase. 

Cum să ai grijă de ochii tăi iarna: 7 sfaturi utile

Perioada aceasta ești atentă să porți haine suficient de groase și să îți hidratezi pielea, însă protejarea ochilor în sezonul rece este la fel de importantă. Ține cont de următoarele 7 recomandări pentru a te bucura de o vedere sănătoasă și de o privire relaxată.

  1. Poartă ochelari de soare de calitate

Ochii trebuie protejați de razele ultraviolete în fiecare anotimp, nu doar în timpul verii. Alege ochelari de soare de la branduri de încredere, cunoscute pentru calitatea înaltă oferită. Dacă mergi la munte sau ninge, optează pentru o pereche polarizată, care să reducă strălucirea deranjantă a luminii reflectate pe zăpadă.

  1. Înlocuiește lentilele de contact cu ochelari de vedere

Lentilele de contact sunt o alternativă excelentă pentru corectarea vederii, însă iarna s-ar putea să te confrunți cu disconfort și iritații. Dacă ai ochii mai uscați în lunile reci, poartă temporar ochelari cu dioptrii sau redu numărul de ore în care folosești lentile și optează pentru unele speciale.

Citește și:
  1. Menține-ți ochii hidratați

Vântul, temperaturile reci, umiditatea scăzută și folosirea sistemelor de încălzire a locuinței contribuie la evaporarea rapida a lacrimilor și uscarea ochilor. Mergi la un control optometric pentru a te asigura că nu este o altă cauză mai gravă pentru această problemă și întreabă specialistul dacă poți să folosești picături.

  1. Protejează-ți vederea cu ochelari pentru calculator

Iarna, ai tendința de a sta mai mult timp în casă și de a petrece un număr mai mare de ore decât de obicei pe telefon, tabletă, laptop sau computer. Pentru a evita problemele și disconfortul creat de expunerea îndelungată la lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor digitale, poartă ochelari pentru calculator, cu sau fără dioptrii.

Citește și:
  1. Evită expunerea îndelungată la frig

Temperaturile foarte scăzute cauzează constricția capilarelor de sânge de la nivelul ochilor. După mai multe ore de expunere la frig, poți începe să vezi în ceață. De asemenea, protejează-ți vederea de vânt și viscol cu ochelari de soare sau sport.

  1. Păstrează o temperatură ambientală optimă

Dacă preferi să stai în casă în căldură cât mai mare, îți recomandăm să încerci să reduci treptat gradele din locuință. Temperaturile ridicate pot determina evaporarea lacrimilor, ceea ce duce la ochi uscați și disconfort.

  1. Folosește un umidificator de cameră

Totodată, folosirea constantă a sistemului de încălzire a locuinței creează un mediu uscat, care contribuie la senzația de uscăciune a ochilor. Poți utiliza un umidificator de aer pentru a preveni disconfortul ocular.

Citește și:

Tu ce faci pentru a-ți proteja vederea în sezonul rece? Nu uita să mergi la un control de rutină la optometrist. În același timp, poartă ochelari de soare în zilele însorite de iarnă și, în interior, o pereche cu filtru pentru lumina albastră emisă de calculator sau telefon. Menține-ți ochii hidratați și ferește-te de frig și de umiditate scăzută.

Sursă foto: freepik.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.