Setari Cookie-uri

Avantajele unui aparat de filtrare a apei pentru tine și natură

Citește în continuare și află care sunt avantajele unui aparat de filtrare a apei

Apa este indispensabilă vieții și sănătății, de aceea este important să te hidratezi corespunzător în fiecare zi și să alegi o apă cât mai bună posibil. Apa din rețeaua publică este excelentă, având în vedere că este analizată în cele mai mici detalii. Din păcate, nu toată lumea se poate bucura de o astfel de apă, având în vedere că țevile prin care aceasta curge, în special cele din interiorul blocurilor, pot fi neschimbate de zeci de ani.

În acest caz, apa curată și perfectă pentru a fi băută poate să cauzeze diverse probleme de sănătate. Ce faci în acest caz? În loc să mai cumperi apă îmbuteliată, mai bine alegi un aparat de filtrare a apei. În continuare, îți vom prezenta avantajele unui astfel de aparat pentru consumatori și pentru natură.

Citește și:

De ce este mai bună apa filtrată

Așa cum am menționat deja, de la stațiile de prelucrare, apa pleacă în condiții excelente. Din păcate, nu toate conductele sunt schimbate, așa că la consumatori, apa poate ajunge cu rugină, diverse sedimente, chiar și nisip sau substanțe organice. De asemenea, unele persoane pot fi mai sensibile la clor, astfel că nu vor suporta mirosul și gustul, chiar dacă acesta se poate elimina dacă apa este lăsată o perioadă în recipiente descoperite.

Aparatele de filtrare a apei se concentrează în general pe două direcții: filtrarea sedimentelor și filtrarea substanțelor organice. Astfel, se recomandă aparate cu minimum două filtre diferite pentru un rezultat excelent.

În general, un aparat filtrare apa folosește filtre care conțin cărbune activ, menit să absoarbă și să îndepărteze clorul și alți compuși de clorinare, cum ar fi trihalometanii. Tot cărbunele activ poate îndepărta și alte substanțe organice și gaze dizolvate, pentru ca apa să aibă un gust cât mai apropiat de cea de izvor.

Citește și:

Filtrele pentru sediment, așa cum le spune și numele, ajută la eliminarea unor sedimente și micro-reziduuri, cum ar fi rugina, care poate da un gust și un aspect neplăcut apei.

Avantajele unui aparat de filtrare a apei

Dacă optezi pentru un aparat de filtrare a apei, vei beneficia și de alte avantaje în afară de cel evident: o apă curată, perfectă pentru toată familia. Un avantaj care sigur te va convinge să achiziționezi un astfel de aparat este economia pe care o vei face pentru că nu vei mai cumpăra apă îmbuteliată. Valoarea aparatului se amortizează foarte repede, așa că nu trebui să îți mai faci griji.

Apoi, nu va mai fi nevoie să cari apă de la magazin sau să planifici o comandă în funcție de programul tău. Este atât de simplu să ai apă proaspătă la îndemână, că te vei întreba cum de nu ai ales mai repede un astfel de aparat.

Citește și:

Bineînțeles, trebuie să discutăm și despre impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător. Dacă vei consuma aproximativ 2 litri de apă pe zi, înseamnă că lunar vei arunca minimum 30 de sticle de 2 litri, 60 de 1 litru sau 12 bidoane de 5 litri. Bineînțeles, am pus o cantitate minimă, însă aceasta poate fi mult mai mare.

Dacă vei alege un aparat de filtrare a apei, nu vei mai polua atât de mult, având în vedere că va fi nevoie să schimbi doar filtrele, pe care le vei preda unei firme autorizate. Astfel, te vei asigura că filtrele vor fi reciclate și că nu vor polua.

Așadar, dacă îți dorești să scapi de căratul sticlelor cu apă, să economisești și să contribui la protejarea mediului înconjurător, alege cu încredere un aparat de filtrare a apei. Ai numai de câștigat dacă faci această schimbare!

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.