Setari Cookie-uri

6 avantaje ale consumului de lămâie

Consumarea fructelor și legumelor este esențială, fiecare având diferite beneficii. Descoperă 6 avantaje ale consumului de lămâie.

Fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți și ajută la întărirea sistemului imunitar, motiv pentru care specialiștii recomandă consumarea lor zilnică. Acestea conțin numeroase beneficii: pot preveni apariția bolilor de inimă, a cancerului, diminuează nivelul tensiunii arteriale etc.

Printre fructele care reduc apariția anumitor boli se numără și lămâia. Datorită faptului că este bogată în nutrienți, poate contribui la susținerea sănătății organismului. Iată 6 avantaje ale consumului de lămâie.

Previne apariția bolilor de inimă

Corpul are nevoie să fie hrănit cu alimente bogate în nutrienți pentru a-i menține sănătatea și rezistența. Consumul zilnic de lămâie este benefic deoarece conține Vitamina C, aceasta putând preveni apariția bolilor de inimă.

Citește și:

De asemenea, poate ajuta la sănătatea inimii, fiindcă printre proprietățile sale se numără fibrele și compușii vegetali. Consumarea produselor care cuprind cele două elemente nutritive diminuează nivelul de colesterol din sânge.

Pentru a putea beneficia de proprietățile lămâilor, fructele trebuie alese cu atenție. În caz contrar, acestea pot afecta sănătatea organismului. Așadar, o lămâie care se află în stare proaspătă și bună de consumat trebuie să fie cât mai galbenă, tare, grea și netedă.

Oferă gust mâncării

Lămâia poate fi introdusă în multe preparate și pare mult mai gustoasă dacă o adaugi în diverse mâncăruri, datorită acidității pe care o are în compoziția sa, proprietate care ajută în sporirea secreției de salivă. Mai mult decât atât, acidul din care este compusă poate diminua grăsimea din mâncăruri, oferind un gust mai plăcut.

Citește și:

Lămâia poate fi utilizată la preparate precum salate, supe, paste, carne, pește și chiar la anumite deserturi. Așadar, vei observa că atunci când cauți retete chec pufos, de exemplu, unele dintre variante conțin lămâia printre ingredientele de bază.

Este benefică în combaterea anemiei

Persoanele care sunt anemice suferă de acest sindrom deoarece au în organism o cantitate scăzută de hemoglobină. În combaterea ei, este necesar să consumi alimente bogate în fier. Printre aceste alimente se numără și lămâia, care poate ajuta la prevenirea anemiei prin îmbunătățirea absorbției fierului din alimentele vegetale.

De asemenea, lămâia este benefică datorită conținutului de vitamina C și acid citric.

Ajută la digestie

În susținerea sănătății organismului, un rol important îl au fibrele solubile și zaharurile simple. Lămâile conțin aceste tipuri de carbohidrați care contribuie la menținerea sănătății intestinului și echilibrează digestia.

Citește și:

Însă, pentru a putea beneficia de proprietățile pe care le conține lămâia, trebuie să mănânci pulpa, nu doar sucul fructului. Fibrele prezentate mai sus se află în pulpă, iar dacă de exemplu îți prepari un suc și storci doar lichidul din lămâie dând la o parte pulpa, nu vei beneficia de avantajele pe care le au fibrele solubile.

Previne apariția pietrelor de la rinichi

Pietrele la rinichi poartă denumirea de calculi renali și sunt formate dintr-un amestec chimic de minerale și săruri care se acumulează în urină și ajung la nivelul rinichilor. Apariția acestora poate fi combătută prin consumul de lichide în cantitatea potrivită și prin reducerea mâncărurilor sărate.

De asemenea, o altă măsură de prevenție împotriva formării pietrelor la baza rinichilor este consumul de alimente ce conțin acidul citric, precum este lămâia, deoarece contribuie la creșterea PH-ului urinei.

Citește și:

Ajută la strălucirea tenului

Lămâia este benefică pentru îmbunătățirea și menținerea strălucirii pielii deoarece conține Vitamina C, aceasta ajutând la formarea colagenului. Colagenul reprezintă o proteină esențială pentru piele. Pe lângă această vitamină, lămâia mai cuprinde acid folic, vitamina B și minerale, fiind proprietăți care acționează împotriva acneei, a punctelor negre și mătreții.

Fructele și legumele ajută la menținerea sănătății datorită numeroșilor nutrienți pe care îi conțin, unde fiecare are proprietăți și beneficii diferite. Ia în calcul sfaturile din acest articol care te pot ajuta să înțelegi avantajele consumului de lămâie.

Sursă foto: Shutterstock


Kudika
14 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.