Setari Cookie-uri

Botox sau acid hialuronic? Care este cea mai bună metodă pentru „ștergerea” ridurilor

Injecțiile cu botox și acid hialuronic reprezintă două soluții populare, eficiente și non-chirurgicale pentru corecția ridurilor, dar diferențele dintre ele sunt esențiale pentru a obține rezultatele dorite. În timp ce botoxul este o neurotoxină ce relaxează mușchii, fiind ideal pentru ridurile de expresie cauzate de mișcările repetitive ale mușchilor feței (inclusiv în scop preventiv), acidul hialuronic este o substanță de umplere, acționând asupra ridurilor mai adânci, hidratând și oferind volum pielii.

Este necesară o atentă evaluare a fizionomiei feței și o administrare corectă în punctele de injectare potrivite pentru a evita efectele adverse. Dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatolog în cadrul Bioderm, ne povestește mai multe.

Acidul hialuronic, o metodă cu riscuri minime pentru ridurile accentuate

Acidul hialuronic, o substanță prezentă în mod natural la nivelul pielii, este utilizat în tratamente estetice pentru a corecta și a umple ridurile, oferind un aspect întinerit. Se injectează mai profund, intradermic, pentru a rezolva deficitul de substanță și pentru a oferi hidratare și volum pielii. Printre avantajele sale se numără efectele adverse minime, cel mult vânătăi și echimoze temporare care pot apărea la locul injectării și care dispar în 2-3 zile.

Citește și:

„Injectarea cu acid hialuronic reprezintă o procedură estetică indicată femeilor și bărbaților cu vârste de peste 30 de ani care se confruntă cu riduri accentuate. Este utilizat în special în jumătatea inferioară a feței, inclusiv pentru ridurile din jurul gurii și ale șanțului intersprâncenar, dar și pentru ridurile superficiale de la nivelul mandibulei. La nivel mandibular, acidul hialuronic contribuie la susținerea pielii și la menținerea tonusului acesteia”, afirmă Dr. Florentina Zaharia, medic dermatolog în cadrul. Bioderm.

Efectul fillerelor cu acid hialuronic este vizibil imediat, însă forma definitivă se observă la aproximativ o săptămână după injectare. Acestea se mențin pe parcursul a 6-9 luni. Procedura în sine este rapidă, durează între 20 și 60 de minute și nu necesită timp de recuperare.

Citește și:

Botoxul, soluția pentru ridurile fine și dinamice

Botoxul este cunoscut pentru capacitatea sa de a trata ridurile fine și dinamice de la nivelul frunții și pe cele perioculare (din jurul ochilor), prin blocarea semnalelor nervoase către mușchii care determină aceste riduri prin contractare repetată. Este esențial ca medicul care realizează această procedură să cunoască foarte bine anatomia feței pentru a realiza corect injectările cu botox, în punctele cele mai potrivite.

O administrare incorectă poate duce la reacții adverse precum căderea pleoapei sau asimetrii faciale. „Deși aceste efecte secundare sunt adesea trecătoare, cunoștințele solide în anatomia feței sunt primordiale pentru a evita complicațiile mai grave, cum ar fi necroza, și pentru a obține rezultatele dorite în tratamentul cu botox”, adaugă Dr. Florentina Zaharia.

Citește și:

Efectele injectării cu botox devin vizibile în aproximativ 5-7 zile, iar rezultatele complete se instalează în jurul celei de-a 10-a zi. Acestea se mențin pe parcursul a 4-6 luni. Procedura în sine este rapidă, durează între 15 și 20 de minute și nu necesită timp de recuperare.

Alegerea între botox și acid hialuronic depinde de nevoile individuale ale fiecărei persoane și de rezultatele dorite. Consultarea unui specialist cu experiență în realizarea acestor proceduri este esențială pentru a obține rezultate bune.

sursa foto


Kudika
28 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Ce este ureea?

În vastul univers al sănătății și îngrijirii pielii, puține substanțe sunt la fel de esențiale și, totuși, la fel de puțin înțelese precum ureea. Această moleculă simplă, dar... Kudika


Bolile autoimune și infertilitatea

Totuși, diagnosticul precoce și gestionarea adecvată a acestor boli, în colaborare cu specialiști din diverse domenii, pot oferi soluții eficiente pentru cuplurile afectate de... Dr. Andreas Vythoulkas

 Care sunt beneficiile de a locui lângă mare?

 

Uneori, aglomerația și agitația din orașele mari ne fac să ne dorim un nou început, într-un loc mai liniștit. Fie că... Kudika


Băile balneare – O oază de sănătate pentru vârstnici

Tratamentele balneare nu sunt o noutate, însă eficiența lor a fost dovedită de-a lungul timpului, făcându-le să fie la fel de relevante și în zilele noastre. În plus,... Kudika


12 imagini
Dieta daneză: Galerie foto și meniu detaliat pe zile

Dieta daneză, cunoscută și sub numele de "Dieta Spitalului Regal Danez" sau "Dieta de 13 zile", este una dintre dietele care promit pierderi rapide și semnificative în... Kudika

Pate de Casă: Rețete pas cu pas

Fie că preferi varianta clasică de pate de ficat sau opțiuni de post, există o mulțime de rețete care pot transforma o simplă gustare într-o experiență culinară rafinată. În acest... Kudika