Generator ultrasunete anti-jder si anti-rozatoare de masina

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

   Jderul

   Sunt animale de talie mica cu un corp suplu mladios cu lungimea corpului între 40 si 65 de cm, cu o coada stufoasa care are lungimea între 12 si 40 de cm. Greutatea animalelor oscileaza între 0,8 si 5,5 kg. Culoarea blanii fiind de la brun de nuanțe diferite uneori cu pete sau dungi. Ele sunt animale ce traiesc majoritatea în padure. Hrana lor consta din mamifere mici, pasari si ouale acestora, de asemenea si unele fructe si plante de padure.
   Acesta este unul din cel mai mare membru al familiei nevastuicilor, jderul se aseamana mai mult cu un urs mic. Blana sa este lunga si de culoare maro inchis, cu o dunga mai deschisa la culoare de-a lungul soldurilor. Nu hiberneaza si este un animal activ atat ziua cat si noaptea.
   Se reproduce o data pe an, dand nastere la 2-3 pui neajutorati, dar acoperiti cu blana, la sfarsitul iernii sau in primavara.
   Jderul ajunge pana la varsta de 10 ani, este un animal solitar si este activ în special pe înserat si noaptea. Desi se poate catara foarte bine si poate efectua salturi înalte, el îsi petrece cea mai mare parte a timpului pe sol, de-a lungul cararilor cunoscute, în cautarea hranei; el schimba traseele regulat, folosind o carare anume, la intervale de cateva zile. Jderul de piatra este un pradator, care vaneaza si se hraneste cu diferite animale mici, de dimensiunile iepurilor si ale gainilor. Spectrul animalelor cu care se hraneste cuprinde soareci, sobolani si diferite pasari. Insectele, boboasele si fructele completeaza regimul sau de hranire. În zonele rurale, jderul de piatra fura de asemenea si oua de pasari din cotete, pe care, cu ajutorul gurii larg deschise, le transporta si apoi le consuma. Cand jderii ajung Ia varsta de doi ani, ei se pot reproduce. Perioada de reproducere are loc în iulie si august. In timpul ritualurilor nocturne de împe­rechere, masculii si femelele se urmaresc si scot în acest timp sunete puternice si ascutite. în timpul actului de reproducere (copulatie), masculul musca femela de ceafa si îsi aseaza picioarele posterioare pe partile ei laterale. În aceasta situatie, animalele raman una alaturi de cealalta pana la 20 de minute. Dupa o perioada de gestatie de 9 luni femela da nastere la 2-7 pui în martie/ aprilie a anului ce urmeaza. Perioada de gestatie relativ lunga se datoreaza unei întreruperi în evolutia embrionara (stare de inactivitate). Puii abia nascuti au ochii înca închisi (orbi) si sunt acoperiti de o blana gri cenusiu. Cand ajung la 5 saptamani, ei deschid ochii, iar la varsta de 2 luni ei sunt deja acoperiti de o blana maronie si parasesc pentru prima oara vizuina alaturi de mama. Pana în iarna, puii raman alaturi de mama, apoi familia se împrastie si puii pornesc în cautarea propriilor teritorii, jderii de piatra îsi schimba parul de doua ori pe an, blana de vara fiind ceva mai închisa la culoare decat cea de iarna, în sensul ca peticul alb de blana este mai putin pronuntat pe timp de vara.
    Apartine categoriei agentilor suparatori, precum si a celor daunatori de materiale si provizii. Daca ritualul de împerechere al jderilor se petrece în podul casei, somnul oamenilor este tulburat de zgomotele si larma acestora. Dar chiar si în afara perioadei de împerechere, acesti musafiri nepoftiti pot perturba odihna oamenilor din cauza ca misuna continuu. Este cunoscut ca daunator de provizii, pentru ca fura ouale pasarilor de casa si de asemenea pentru ca omoara animalele folositoare sau domestice de dimensiuni mici. Daca jderul de piatra patrunde, de exemplu, într-un cotet de gaini, poate produce pagube foarte mari, deoarece comportamentul stresat al gainilor speriate, care nu pot fugi, declanseaza în jder instinctele de vanatoare, care nu se opreste pana nu omoara toate gainile. Aceasta ucidere în masa nu semnifica cruzime în cazul jderului, ci poate fi explicata prin faptul ca jderul, într-un cotet de gaini închis, se afla într-o situatie nenaturala pentru el. In natura pasarile salbatice ar fugi, punand capat vanatorii jderului, care se opreste dupa ce a facut o singura victima. Este un recunoscut daunator de materiale, deoarece roade si musca cablurile si furtunurile de la automobile. Se presupune ca animalele sunt atrase la masini din cauza caldurii emanate de motor si a mirosurilor. Stra­pungerea cablurilor si a furtunurilor de la masina poate fi pusa pe seama a trei tipuri de comportament, si anume cel de explorare, cel de joaca si cel al muscatului agresiv, care este o manifestare a comportamentului teritorial. Astfel el produce daune mari. În afara de cablurile si furtunurile de la masina, el strica si materialul de izolare a podurilor.
   Pentru indepartarea jderilor de automobilele dumneavoastra puteti folosi noul generator de ultrasunete Marder Frei Profi.
   Acest dispozitiv face parte din clasa premium de dispozitive anti rozatoare pentru protectia autovehiculelor si motocicletelor. Emite un semnal acustic la frecventa de 23.000 Hz la intervale de 1 secunda atunci cand motorul este pornit, si la intervale de 3 secunde atunci cand este oprit. Undele ultrasonice pe care acest aparat le emite sunt incomfortabile pentru rozatoare precum soareci, sobolani, jderi si dihori, care vor sta la distanta de autovehiculul dumneavoastra.
   Protejeaza intr-un mod simplu si cu costuri reduse compartimentul motor al automobilului dvs. impotriva rozatoarelor ce va pot distruge instalatia electrica. In urma rozatoarelor, firele electrice roase, care raman neizolate pot provoca scurtcircuite, incendii sau erori in computerul de bord. Aparatul Marderfrei Profi va ofera o solutie simpla, eficienta, simplu de utilizat in lupta contra rozatoarelor. De asmenea, ultrasunetele nu sunt auzite de om si nu afecteaza alte animale domestice, deci se poate folosi inclusiv noaptea, fara a deranja vecinii sau animalele de casa. 

Voteaza:
 
Postare comentariu