Azi→ straini...

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

 

Pornim de la viata si incet ne extindem catre traire, iar apoi terminam etapa prin moarte ca sa ne putem intoarce la alta viata despre care momentan nu stim nimic.Oare va iesi ceva bun din tot ce am acumulat pana acum?
Suntem toti straini care nu cunosc decat sunetul propriu al pasilor disimulati facuti pe acest drum.
Cineva mi-a spus odata ca e mai usor sa te faci remarcat prin rautate decat prin bunatate si cand te gandesti ca totul ramane la vesnica problema a optiunilor.Nu suntem in stare sa delimitam doua paralele, ci le amestecam, facem confuzie si in final ratam orice fel de experienta validata de diferenta lor.
Ajungi strain in propria ta existenta, iar tot ce ai cunoscut vreodata ajunge sa nu te mai cunoasca pe tine.
Analizezi fiecare filosofie pe care ai putea sa o aplici, dar iti dai seama ca e in zadar.Prea mult existentialism strica, iar noi nu suntem altceva decat punctele care unesc lumea, puncte care se pierd uneori, iar atunci cand se regasesc formeaza legaturi puternice.
Alungi principiile din viata ta fara sa realizezi ca ele sunt comoara ta, sunt nucleul fiintei tale, acele motorase care iti pun in miscare universul.
Rand pe rand abandonam toti cate ceva semnificativ, ca sa realizam apoi ca acel ceva reprezinta puritatea noastra.
Exista insa o sansa sa nu devenim suflete straine, dar ca aceasta sansa sa supravietuiasca trebuie sa nu ne mai amagim cu ordinarul.

Voteaza:
Rating curent: (5 voturi)
 
Avatarul lui 72517
72517 a scris pe 18 Aprilie 2010, 23:52

Interesantă teorie a existențialismului Totuși lumea e diversificată cu diferite niveluri de percepție, în care EU-l fiecăruia, exprimat din interior către exterior, este analizat și catalogat, atât prin prisma răului cât și a binelui în raport cu relațiile intra și interpersonale. Înstrăinarea duce la singurătate și deci ar trebui tratată în perioada existențială a momentului, pledând pentru semnificația vieții, demonstrând continuu rostul existențialității, de la naștere până la moarte. Ordinarul este liantul principiilor oricât de mari ar fi ele și oricât de sus ne-am afla ca poziție socială sau spirituală, nu putem exista fără el; e bine totuși să nu ne complacem efectiv în ordinar, pentru că ne-am putea scufunda într-o rutină fără ieșire. Merg totuși pe ideea că viața merită trăită acum, în această perioadă a existențialității, pentru că într-o o altă perioadă existențială e greu să ne imaginăm cum va fi . Eu cred că acum e momentul să demonstrăm ce știm, mereu mai mult, prin acumulare, elaborare, relaționare, comunicare, pledând acum pentru formarea unei personalități puternice, încrezătoare. Să nu ignori niciodată existența vieții pe care o ai, pentru că n-ai cum să știi dacă va exista o viață următoare. Cu respect Alexander. La revedere Diana !

Avatarul lui Lumos_Forever
Lumos_Forever a scris pe 24 Aprilie 2010, 06:31

...,, Exista insa o sansa sa nu devenim suflete straine, dar ca aceasta sansa sa supravietuiasca trebuie sa nu ne mai amagim cu ordinarul....'' ....aminteste-ti deci mereu sa ramai tu insuti , sa ramai ,,cineva ''!.... ,,Cineva mi-a spus odata ca e mai usor sa te faci remarcat prin rautate decat prin bunatate si cand te gandesti ca totul ramane la vesnica problema a optiunilor.''.....problema este ca mereu functioneaza mai devreme sau mai tarziu asa zisa ,,lege a compensatiei''...... Felicitari pentru post ,succes in continuare !

Avatarul lui fel
fel a scris pe 13 Mai 2010, 13:27

interesant articolul tau filosofic. Diana, esti talentata! bravo ce pot sa iti spun. traim intr-o lume accelerata globalizata in care timpul viitor si existenta post viata intr-o alta viata, tine de religie si credinta iar pentru unii de stiinta, medicina, ecologie si anticipatie si multe alte coordonate de mediu fiecare om are modul sau de perceptie existentiala pe nivele diferite de cunoastere si meserii, profesii eu de exemplu pot fi bazat de cunoasterea astronomica sau ecologica sau informatica, un altul doar religios, tu din punct de vedere filosofic, existentialist adevaru este ca traim in prezent clipa insa trebuie sa ne gandim si la cei din jur, la umanism, din pacate traim si intr-o lume mercantila, comerciala de consumerism. unii oameni cu greu se adapteaza altii dau ordine eronate si ii angreneaza la greu si pe cei nevinovati este o lume complicata, dar sa nu uitam ca a fost si este mereu Invierea si vine Inaltarea spirituala, exista Speranta si Iubirea. deci cu bine Re Diana, felix

Postare comentariu