Strict uman.

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

Iei toate lucrurile preferate ale unui om si le analizezi,apoi descoperi personalitatea omului in functie de ceea ce adora, fie ca este o papusa sau un creion ros de timp sau chiar o piatra murdara scoasa candva dintr-un lac, ideea e ca amprenta acelei persoane ramane asupra acelor lucruri chiar si dupa moartea sa, pastrand o particica din suflet.
Atunci cand ne pierdem identitatea cred ca singurul mod de a o recupera este prin acele mici detalii care ne construiesc viata.Un stilou verde, o icoana pictata pe lemn, un raton de plus, un caiet cu poezii, un breloc in forma de floare, o fotografie veche, sapte nasturi galbeni etc.
Odata ce sunt masurate in sentimente, toate acele lucruri devin un fel de puncte de reper in viata unui om.Iar stranse toate laolalta devin chiar viata omului, exprimand diferite ganduri in diferite clipe.
Atasamentul nostru fata de anumite persoane se revarsa si asupra lucrurilor ce ne sunt daruite.Oricat de mult s-ar deteriora acel dar, noi nu putem sa il aruncam si tinem strans de el de parca ar reprezenta omul de la care l-am primit.
Dar ce s-ar intampla daca am avea puterea de a arunca toate acele dovezi, daca ne-am desprinde de ele fara cel mai mic regret? Probabil ca am deveni mai putin umani.Iar daca am reusi sa aruncam o parte din trecut asta inseamna ca am reusit sa trecem peste si sa mergem mai departe fara sa ne uitam inapoi.

Voteaza:
Rating curent: (3 voturi)
 
Avatarul lui Lumos_Forever
Lumos_Forever a scris pe 8 Mai 2010, 22:24

Sa fie pentru ca orice gand devine...lucru ? Poate ne-am dorit ceva cu atat de multa energie inmagazinata in credinta noastra ca putem dobandi acel lucru , incat se transfera acelui obiect parte din magnetismul nostru de fiinte supreme, unice, dar angrenate totusi in goana dupa a dobandi...Si nu fac referire doar la valori materiale....Atunci cand lucrul fata de care dovedim un anume atasament este cu atat mai mult un dar , investim in obiectul respectiv ...suflet...Totusi , e o solutie sa ne canalizam energia de care spuneam pe ,,souveniruri '' fizice ?...sau mentale ?...Ideea in sine ,nu e rea de loc, la urma urmei : ,, daca am reusi sa aruncam o parte din trecut asta inseamna ca am reusit sa trecem peste si sa mergem mai departe fara sa ne uitam inapoi....'' Viata e frumoasa , merge inainte chiar daca , garnisita cu amintiri de pret , scormonite curios in cufarul fermecat al memoriei , cum o fi ea...merita traita ! Din nou o postare de calitate , matura , inteligenta...asa cum esti tu ! :) :* Bafta multa la examene !

Avatarul lui Tristan
Tristan a scris pe 9 Mai 2010, 16:48

"Atasamentul nostru fata de anumite persoane se revarsa si asupra lucrurilor ce ne sunt daruite.Oricat de mult s-ar deteriora acel dar, noi nu putem sa il aruncam si tinem strans de el de parca ar reprezenta omul de la care l-am primit. Dar ce s-ar intampla daca am avea puterea de a arunca toate acele dovezi, daca ne-am desprinde de ele fara cel mai mic regret? " Trairea ta nu este straina altora.:) "Sa imbatranesti inaintea copaciilor si -a ierbii, Sa-ti peticesti cu singuratate pielea sfasiata, Sa ai in buzunar un bilet de tren Catre nicaieri, Sa sorbi femeia si paharul interzis, Sa iubesti fara vorbe, fara prezenta chiar, Pentru ca nimic sa nu ateste trecerea ta prin dragoste. Deci nu te semna pe carti si in general pe fiinte. Lasa-i pe cei care la-au dobandit sa creada Ca le apartin pe de-ntregul ...." As mai putea continua...:-) Lasand trecutul in urma putem merge mai usor inainte iar ce e important vom lua in amintiri.... in mulaje usor modelate de trairi, de timp sau de durata. Bafta.

Avatarul lui RAEL
RAEL a scris pe 9 Mai 2010, 19:32

sunt lucruri care nu pot fi "aruncate" sau inlocuite........se spune ca orice viitor se cladeste pe un trecut imperfect, din fiecare moment mai invatam cate o lectie si tot nu ajungem niciodata sa stim tot!

Postare comentariu