Setari Cookie-uri

Operatiile pentru slabit!!!!

Buna fetelor!!!Sunt studenta, am 19 ani, 1.59inaltime si 120 kg. As vrea sa recurg la interventia de micsorare a stomacului...am auzit multe despre ea, dar vreau sa aflu si mai multe.Va rog sa imi raspundeti singer si mai in cunostinta de cauza, pentru ca este vorba de ceva serios...Chiar nu stiu ce sa fac , daca sunteti care ati facut pasul, va rog povestiti putin ce ati facut, cum va simtiti...Va Rog Mult!!!Am Nevoie de Ajutor!!!
alecsutza5
Postat pe 29 Februarie 2008 10:05
alecsutza, nu scriai, tot pe aici pe undeva parca, nu demult, ca te stradui sa slabesti si ceva-ceva ai reusit??? parerea mea este sa incerci orice alta varianta de slabit inainte de a te duce sa te tai si sa lasi sa se taie din tine pentru asta...probabil ca la greutatea la care zici ca esti sau la care ai ajuns(da' chiar asa : ai fost intotdeauna mai grasa sau ai ajuns la kg astea urmare a vreunor probleme, hormoni, boli, mai-stiu-io-ce?) e destul de dificil sa slabesti dar cred ca vointa, un regim alimentar, de viata, sport, exercitii, un nutritionist, evident, te-ar putea ajuta foarte mult. bafta multa si mai gandeste-te cu interventia asta chirurgicala!!!

Postat pe 29 Februarie 2008 18:50
am vazut reportaje pe discovery despre operatiile de micsorare a stomacului.am vazut ca sunt chiar riscante si,in plus,daca persoana care sufera o astfel de operatie incepe apoi sa recurga la vechile obiceiuri de mancat,se ingrasa la loc,deci s-a dus pe sambata tot efortul.imi imaginez ca costul unei astfel de operatii este foarte ridicat,asa ca zic sa te mai informezi.
simonaj
Postat pe 29 Februarie 2008 20:41
am o vecina care si-a facut o astfel de operatie prin care a slabit in primele 3 luni aprox 50kg dar a fost mult mai atenta la portii si nu putea sa manance orice pentru ca nu putea sa inghita.deoarece a slabit foarte mult i sa lasat pielea pe la gat pe burta si pe picioare. aceasta operatie presupune montarii unui inel la nivelul stomacului prin care i se micsoreaza capacitatea. nu si-l va scoate niciodata dar acum a revenit la vechile obiceiuri mananca tot timpul si s-a ingrasat dar totusi nu atat de mult ca inainte. sper ca ti-a fost de ajutor cred ca totusi daca problemele tale nu sunt medicale cu vointa si sport ai putea sa faci fata acestei incercari.

nepotul meu a tinut un regim prin care a trebuit sa manance 5 mese pe zi la anumite ore si a slabit 10kg in 3 lunifara sa aiba urmari.
iti doresc succes.
alexandracrys
Postat pe 26 Iulie 2008 11:04
Draga Alecsutza...sfatul meu este sa nu recurgi la astfel de operatii...am prietene care au facut..dupa operatie au fost fericite de cum arata, dar la doua luni dupa operatie sa vezi cum aratau..oribil, la varsta lor frageda aratau ca la 60 ani ....pielea zbarcita pe ele...si nu mai spun de dureri ce au avut.....
Incearca alt remediu de slabire..am citit ca pepenele te poate slabi in 10-12 zile la 5 kg ....manaca cat mai mult..este recomandat 3kg pe zi dupa care ai 2 zile in care va trebui sa mananci numai pepene...

si nu uita sportul care este foarte important....

Succes...

Postat pe 26 Iulie 2008 11:25
Sotul unei colege s-a operat in tara la noi, la Cluj, i s-a pus un fel de inel pe stomac. Are cateva luni si deja a slabit foarte mult. Nu stiu cat de riscant e, dar inainte de asta se fac analize si poti sta de vb cu medicul care opereaza. In orice caz costa mult, dar daca crezi ca asta e ultima solutie: bafta. Nu vreau sa te jignesc, dar esti tanara ca sa fii asa grasuna. Doar esti frumusica. Nu lasa ca greutatea sa te complexeze in nici un fel. Eu sunt operata si inainte de operatie -de fiere- am pierdut multe kilograme. La o boala ai de unde sa dai jos. Daca nu vrei sa recurgi la operatie , vezi un nutritionist si fa cat mai multa miscare. Bafta!
rosuveronika
Postat pe 18 August 2008 19:11
Am avut si eu ocazia sa urmaresc un caz de inel pus la noi in Cluj. Finalul: respectiva a slabit 50 kg brusc, o luna de zile dupa operatie se hranea doar cu perfuzii pentru ca nu putea sa inghita nimic, nici macar apa. Arata sinistru. Din cauza slabirii bruste si-a pierdut toata energia si a fost nevoita sa se mute intr-un loc de munca mai lejer si evident mai prost platit. Concluzie: cine are curajul... go for it! (asta am zis-o eu care nu am avut niciodata probleme cu greutatea).
Lucia1971
Postat pe 20 August 2008 17:09
Lucia are dreptate. Sotul colegei mele are deja 6 luni de cand s-a operat si orice mananca, in afara de supe si ciorbe, mancare solida, vomita. Nu a slabit brusc, ptr ca am inteles ca medicul care i-a facut operatia s-a luat dupa niste criterii. Nu am inteles bine, dar a slabit din grasime, i-a ramas masa musculara. In schimb am vazut un caz la tv in care tipul a slabit foarte mult si a ramas cu piele foarte multa peste tot, ii atarna pielea . A fost operat: pur si simplu i-au "taiat" pielea flasca de pe corp, altfel arata oribil. Plus ca slabind asa brusc, a avut niste probleme la inima. Asa ca gandeste-te foarte bine inainte sa faci ceva. Sa vorbesti cat mai mult cu un medic BUN! Trebuie sa vezi toate riscurile si efectele benefice unei interventii de acest gen. Bafta
rosuveronika
Postat pe 21 August 2008 17:49
Inca si acuma imi amintesc de colega mea, cea cu operatia. Si zau ca sunt obisnuita sa vad multe lucruri urate dat fiind jobul meu. Asta e unul din lucrurile urate pe care le-am vazut. Suferinta pentru ce? Eu zic ca exista si alte solutii pentru a slabi. Oricum eu sunt mai rea la faza asta si am o parere mai greu de digerat de unii. Atata timp cat esti o persoana sanatoasa si nu te ingrasi din cauza unei boli ci pentru ca mananci in nestire, trebuie sa te trezesti si sa te apuci de slabit cand ai pus pe tine 5-10 kg nu cand ai pus 30! Asta o spun eu care am tendinte la ingrasare, dar la naiba! In momentul in care vad ca am cu 2-3 kg in plus, iau masuri. Si am grija sa nu se intample prea des acest lucru.
Lucia1971
Postat pe 22 August 2008 10:11
iti trebuie foarte multe vointa ...eu am avut aceeasi problema ca si tine foarte multe kilograme o stare de somnolenta si oboseala ...nu aveam chef de nimic nici macar de serviciu ...in 1 rand trebuie sa consulti un endocrinolog vei face multe analize dar e spre binele tau iar dupa aia iti va da un regim de slabit...eu tin un regim de 1000 calorii zilnic pot manca orice inghetata chipsuri chocolata pizza orice numai nu depasesc caloriile zilnice iar dupa 2 luni am slabit 18 kg ...trebuie sa faci si sport iar dupa ce vei slabi daca vei merge in continuare la sport crede-ma ca te vei mentine.... asa ca mult succes si 1 vizita la doctor uita de inele stomacale totul tine de tine si cat de mult vrei sa slabesti ..si spoi gandeste-te ca tu esti si frumusica e pacat sa ramai grasuta cand altele sunt slabe si urate
Milady
Postat pe 26 August 2008 09:57
DUTE LA DOCTOR SI INTREABA DE TRATAMENTUL CU ,,REDUCTIL"FACE MINUNI DAR E INTERZI IN ANUMITE AFECTIUNI.TREBUI FACUTE NISTE ANALIZE.ESTE CAM 130RON CUTIA.PRIETENA MEA A SLABIT 9KG IN 2 LUNI.EU NU AM PUTUT SA LE IAU DUPA PRIMA CUTIE SLABISEM 3KG DAR AVEAM AMETELI.

Postat pe 26 August 2008 10:08
am o prietena care a recurs la asemenea operatie...e drept k rezultatele nu se lasa destul de mult asteptate dar prin ce treci k sa ajungi la a slabi 4o de kg(cum a fost in cazul prietenii mele)nu sunt din cele mai palcute si aici pot sa iti specific k pt inceput manci doar 3 4 linguritze de supa pt practic nu poti mai mult plus k ai dureri groaznice si nici sa dormi nu mai reusesti.Parearea mea cu o viata sanatoasa si o dieta recomandata de un specialist si vointa ai reusi.SUCCES
bestiuitza
Postat pe 15 Septembrie 2008 00:10
bestiuitza..am intrat aici..k mi sa prut ca nickul tau e " bashinutza"
:)) si vroiam sa vad si eu cum arata o besinutza :))))

Scuzzzzzzaaaaaaaa`maaaaa !
Sabrina_Nede
Postat pe 15 Septembrie 2008 00:14
eu itit recomand dietele urmatoare de slabit iar cu vointa iti pot spune ca poti slabi chiar foarte mult:

dieta 1 Dieta de 1000 de calorii pe zi

Dimineata: 200ml lapte
Ora 10: o chifla(50g) sau o felie de paine cu branza de vaci sau carne fiarta slaba (50g)
Ora 12: o cafea neagra cu zaharina
Pranz:
- felul I- salata de cruditati: din 200g varza sau ridichi, andive, salata verde, castraveti, rosii, ardei gras, cu o lingurita de ulei, lamaie, otet. Salata poate fi inlocuita cu 1-2 farfurii de supa sau legume din aceleasi legume si in aceleasi cantitati ca salatele, dar se pot adauga loboda, spanac, dovlecei, conopida.
- felul II-100g carne slaba de vaca, pasare, manzat, fripta, fiarta sau rasol sau 150g peste slab fiert, la cuptor sau 150g branza de vaci.
- felul III - un mar(100g)
Cina:
- felul I - 150g cartofi fierti sau 200g dovlecei/fasole verde, cu 2 lingurite de iaurt.
- felul II - 100g carne slaba fripta sau 150g peste slab
- felul III - 1 mar.




Postat pe 16 Septembrie 2008 09:04
Un alt regim pe care il poti tine

Luni
Micul dejun: Un pahar de suc de portocale si 4 biscuiti din faina integrala.
Pranz: 50 g pate de soia, 100 g sunca de Praga, doua rosii, 4 felii de paine graham, doua felii de ananas.
Cina: Doua felii de jambon (100 g), salata de rosii cu o lingura de ulei, un mar.

Marti
Micul dejun: 200 ml de iaurt, un bol de cereale fara zahar peste care se pune o lingura de miere.
Pranz: 100 g cascaval (preferabil din lapte de vaca), doua felii de paine graham, doi morcovi, doua banane.
Cina: 200 g peste fript, 100 g branza, 100 g salata de vinete.

Miercuri
Micul dejun: 50 g de nuci, o lingura de miere, doua felii de paine graham.
Pranz: Salata de laptuci cu o lingura de ulei de masline si doua rosii, trei felii de paine graham, 100 g piept de pui.
Cina: 3 cartofi fierti cu 100 g branza rasa deasupra si o lingura de ulei de masline; doua mere.

Joi
Micul dejun: Un pahar cu suc de portocale, 4 biscuiti din faina integrala.
Pranz: Salata de laptuci si spanac cu o lingura de ulei si lamaie, doua felii de paine graham, 100 g de jambon.
Cina: 200 g de friptura din carne de vitel, doi cartofi fierti, o banana.

Vineri
Micul dejun: 50 g de nuci, doua felii de paine graham, un pahar cu suc de portocale.
Pranz: 100 g de jambon, 50 g de branza, doua felii de paine si un mar.
Cina: O farfurie de paste cu sos de rosii si 50 g de branza.

Sambata
Micul dejun: Un bol de cereale fara zahar, un pahar cu suc de portocale.
Pranz: sandvis cu ton si porumb, doua mere.
Cina: Cereale cu 100 ml de lapte

Duminica
Micul dejun: 50 g de nuci, doua felii de paine graham, un mar.
Pranz: 100 g branza, 100 g porumb fiert, 3 felii de paine graham.
Cina: Spaghete cu sos de rosii si ton fiert in apa, 200 g salata de fructe.

Postat pe 16 Septembrie 2008 09:06
Dieta de slabire rapida

Prima zi
Mic dejun: un pahar cu suc de fructe fara zahar, 3 biscuiti de orez cu miere;

Ora 11: un fruct;

Prinz: o chifla cu sunca, fara grasime;

Ora 17: un fruct;

Cina: o portie de carne pe gratar, salata cu o lingurita de ulei.



A doua zi
Mic dejun: un pahar cu suc de fructe fara zahar, 2 fructe, o ceasca de cafea din orz cu o lingurita de zahar;

Ora 11: un fruct;

Prinz: o portie de ton nature, creveti fierti, salata mixta;

Ora 17: un fruct;

Cina: o portie de spaghete cu rosii si busuioc, salata cu o lingurita de ulei.



A treia zi
Mic dejun: un iaurt cu cereale, o ceasca de cafea cu o lingurita de zahar;

Ora 11: un fruct;

Prinz: o portie de carne de vita condimentata, cereale, o chifla;

Ora 17: un fruct;

Cina: o portie de peste cu legume, salata cu o lingurita de ulei.



A patra zi
Mic dejun: un pahar cu suc de fructe fara zahar, 2 felii de piine cu marmelada, cafea din orz cu o lingurita de zahar;

Ora 11: un fruct;

Prinz: o salata mixta cu o lingurita de ulei;

Ora 17: un fruct;

Cina: un ou tare, o felie de piine prajita cu o rosie, salata cu o lingurita de ulei.



A cincea zi
Mic dejun: o cafea cu o lingurita de zahar, o briosa;

Ora 11: un fruct;

Prinz: o felie de pizza;

Ora 17: un fruct;

Cina: o portie de carne alba fripta, salata cu o lingurita de ulei.




Postat pe 16 Septembrie 2008 09:07
Si stiu si mai multe diete de slabit pt ca le-am tinut si eu si chiar au avut efect e mai bine sa slabesti sanatos decat sa faci o operatie!!O sa ai mari dureri asa ca tine o dieta si fa foarte mult sport!!

Postat pe 16 Septembrie 2008 09:09
draga alesuta eu sunt noua pe aici dar vreau sa ti spun ca si eu am cochetat cu genul asta de operatie dar fiind destul de costisitoare si riscanta pentru mine am renuntat la ea si am continuat sa maninc in nestire as spune eu pina cind in luna mai sotul a pus o noua baterie la cintar si m-am gindit sa ma cintaresc si cosmar avem nici mai mult nici mai putin decit 138 de kg
si asta m-a speriat ingrozitor deoarece nu avusesem atit nici cind m-am dus sa-l nasc pe baietelul meu si m-am ambitionat si am inceput sa manincdoar fructe si legume fierte bine a fost cam drastic dar eu nu sunt o persoana ambitioasa si nu am fost niciodata si daca nu vedeam rezultate in timp scurt m-as fi apucat iar de mincatdar au trecut 6 luni si am 85 de kg
pentru mine a fost ca o minune si inca continui cu cura intradevar imi cade parul dar imi doresc sa am 60 de kg
si nu am sa ma opresc pina atunci deci ca o concluzie se poate dute la un nutritionistsi incepe o dieta restul vine pe parcurs si credema cind ai sa vezi ca usor usor ai nevoie de alte haine si ca iti permiti sa te imbraci tot mai sexi ai sa fii tot mai ambitioasa daca eu spun ca se pote si credema nici eu nu am crezut asta atunci chiar se poate trebuie doar putina vointa deci succes

Postat pe 21 Octombrie 2008 18:38
buna sunt oana din arad am 18 ani 1.78 si 135 de kg...vas ruga din suflet daka mati putea ajuta pt o operatie la stomak la ce spital se poate face si cat ar costa??va multumesc si astept propunerile voastre

Postat pe 29 Octombrie 2008 20:25
draga mea, intra pe culinar.ro si o sa gasesti o gramada de informatii. fetele de acolo de pe forum sunt minunate, au trecut prein astfel de experiente si cu siguranta vei afla multe raspunsuri la intrebarile tale. nu te speria de operatie, nu e grea. eu ma numar printre acele persoane care au facut gastric sleeve. intradevar costa ceva, dar cred ca merita mai ales ca la noi nu se mai pune problema pierderii a unui kg sau doua. cine nu este in cunostinta de cauza eu propun sa taca. nu de alta dar daca ar avea mai multe cunostinte despre aceasta boala (pt ca obezitatea este o boala) ar privi situatia in sine cu mai multa responsabilitate. sfatul meu : intra cat mai repede pe forumul de pe culinar.ro
dadys
Postat pe 8 Noiembrie 2008 08:54
Oana eu m am operat akum 2 saptamani la sptalul Sf Ioan din Bucuresti la dr Iordache un doctor renumit pentru asa ceva ,eu mi am pus inel la stomac care este recomandat la cei tineri peste 18 ani daca nu ai anii nu tio face pentru ca zice ca nu esti pregatit psihologic pentru ca dupa operatie tre sa tii un regim cam sever 1 luna si jumatate . operatia in sine e platita de asigurari u trebuie sa platesti inelul ,inelul 2200 euro si doctorului 500 euro si anestezistei 200 asta stabilestii u cat si cum ,anestezista e importanta asa ca tre sa ii dai.eu am intrat in operatie cu 139 de kg si dupa astea 2 saptamani am 126 fara cel mai mic efortul ceea ce e ff bine .mie mi a fost recomandat dr asta de la altul din oras de la mine ca pot sa spun ca akum are 82 de kg de kla 136 nu are falduri de piele ptr ca dupa ce slabesti incepi sa faci sport si fiind tanar pielea se intinde de aia e recomandat operatia tinerilor si poti sa faci si niste masaje mai puternice ori la un specialist sau de rude apropiate . In concluzie dupa mine daca esti pregatita ptr as ceva mai ales psihologic si dai ai bani care nu sunt putini fao riscurile sunt aproape minime ai niste dureri la inceput cam 6 zile dupa aia te simti ca nou totul sta sa te tii de regimul dat de dr.sper ca am fost de folos ,daca mai ai intrebari scrie mesaje si iti raspund.
vicoras
Postat pe 19 Noiembrie 2008 13:58
Eu nu inteleg o chestie: E clar ca oamenii astia slabesc fiindca tin regimul alimentar postoperator foarte strict si foarte dur, nu fiindca se opereaza. De ce sa treci prin atata suferinta, sa te traumatizezi (orice operatie e o trauma, atat fizica cat si psihica), sa ramai cu cicatrici si sa si dai banii (cu care te-ai putea duce intr-o vacnta frumoasa de exemplu) cand pana la urma tot regim alimentar tin?! Nu pot tine regimul si fara aceasta motivatie extrema?

Eu am fost numai supraponderala si am reusit sa slabesc cu regim - 1000-1200 calorii / zi, si chiar am luat calculatorul si cantarul de alimente si am reusit. Am slabit lent dar macar asa nu risc sa ma ingras repede la loc.

Mult succes!
Paula
PPaula
Postat pe 2 Ianuarie 2009 20:54
Eu am 38 de ani, 1.68 m si 95 kg. Acum 10 zile mi-am introdus inel gastric si ma simt foarte bine. Totul este sa respecti intocmai recomandarile medicului care te opereaza. De exemplu, mu am voie sa mananc decat mancare solida si sa nu beau apa 1 - 1,5 ore dupa masa. Nu mi-a fost rau deloc, nu am varsat nici o data. Dupa 10 zile de la operatie am slabit 7 kg. Costul nu este chiar asa de mare (2200 Euro) si operatia in sine este suportata de casa de sanatate. Te mai costa cat vrei sa dai medicului si cheltuielile cu personalul medical (eu am mai cheltuit pe langa inel 100 Euro + 150 RON). Totul este sa ai incredere in reusita acestui procedeu chirurgical nu foarte usor de suportat in primele zile. Te va durea abdomenul rau de tot. Mult succes.
kudika001260
Postat pe 6 Martie 2009 08:15
eu stiu ca e destul de riscanta
_dulcik_
Postat pe 8 Martie 2009 23:16
Stomacul poti sa ti-l micsorezi si singura daca te inveti sa mananci cate putin, de mai multe ori pe zi, mestecat f. incet pana se face mancarea apa si inghitit f. incet, mancaruri usoare, dar care sa dea oarecare volum, ex: salate de varza cu ardei, cu ceapa verde...etc, salate de fructe ; orez fiert bine cu niste legume. Dar efectul se simte in timp. Problema e ca ar trebui sa faci un control care sa te lamureasca ce anume e la baza grasimii tale si ce trebuie facut.
ema_rice
Postat pe 8 Martie 2009 23:17
iti treebuie vointa si rabdare, ti-ai facut analize , suferi de vreo boala , ai afectiuni tiroidiene, ti-ai facut investigatii sau te-ai gandit tu ca e mai usor sa dai o poala de bani ca sa slabesti rapid si fara sa te chinui ???? Daca ai bani si te tine buzunarul , fa-o, dar daca nu, eu zic sa te mai gandesti.... e poate si altfel ...plus ca daca ai metabolism lenes....tre sa fii ''la dieta toata viata ''..adica sa-ti controlezi alimentatia ...imi pare rau ca ti-o spun dar m-am saturat sa ne ascundem dupa degete ....iti recomand un site ..www.irinareisler.ro ...vei gasi akolo tot ce ai nevoie sa slabesti sanatos ...ma refer la informatii ( nu e site-ul meu , nu vand si nu cumpar nimik ) doar iti spuneam ca este foarte folositor...!
Te pup
__LL__
Postat pe 8 Martie 2009 23:36
eu as zice mai degraba sa iti faci o serie de analize... sa tii un regim , sport... o operatie nu e indicata
_dulcik_
Postat pe 9 Martie 2009 21:51
Sincera sa fiu nu inteleg de ce vrei sa apelezi la astfel de procedura. Am vazut o serie de documentare pe discovery si nu am ramas cu o imagine prea placuta. Aproape toti care au trecut prin aceasta interventie au trebuit sa apeleze la o operatie de lifting corporal pentru a indeparta excesul de piele. Sincera sa fiu am dubii serioase ca toata acea piele ramasa in urma slabitului brusc poate fi intinsa cu ajutorul sportului. Si chiar daca ar fi asa cat timp ar fi necesar entru ca acest lucru sa se intample? Totusi, presupunand ca reusest sa scapi de piele de la nivelul stomacului, cu aia de pe sani ce faci? Sau de la nivelul fetei si gatului? Esti sigura ca vrei sa treci prin asa ceva? Cred ca cel mai bun lucru pe care l-ai putea face ar fi sa mergi la un nutritionist si sa vezi ce iti recomanda.
rosebud
Postat pe 27 Martie 2009 23:54
De la: alecsutza5, la data 2008-02-29 10:05:04Buna fetelor!!!Sunt studenta, am 19 ani, 1.59inaltime si 120 kg. As vrea sa recurg la interventia de micsorare a stomacului...am auzit multe despre ea, dar vreau sa aflu si mai multe.Va rog sa imi raspundeti singer si mai in cunostinta de cauza, pentru ca este vorba de ceva serios...Chiar nu stiu ce sa fac , daca sunteti care ati facut pasul, va rog povestiti putin ce ati facut, cum va simtiti...Va Rog Mult!!!Am Nevoie de Ajutor!!!



Buna Alecsutza.Nu am facut pasul ,pentru ca nu a fost cazul..Dar o buna prietena l-a facut si acum este ok,a slabit foarte mult ...dar pe parcursului un an.Este un proces de slabire "decent".Nu slabesti brusc.O problema ar fi costul unei asemenea interventii ,care e cam maricel...peste 2000 euro.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa ceva, dar este metoda cea mai acceptabila dupa o anumita greutate.Decat sa iei toate pastilele ...
In Bucuresti sunt doi medici foarte buni ,dr.Munteanu si Dr.Copaescu.Daca vrei sa aflii mai multe .sa intrebi pe cineva care este in tema ,intreaba-l pe dr.Rubin Munteanu ...http://obezitate.org.ro/
Raspunde la toate mesajele ...Tot acolo o sa poti "vorbi" cu fete aflate in aceeasi situatie .
ella_c
Postat pe 28 Martie 2009 06:28
eu zic ca nu se merita sa faci o operatie pana la urma cine te place te place si mai plinutza.. tine si tu un regim fa mult sport, plimbarii, si ai sa vezi ca vei avea rezultate...
_dulcik_
Postat pe 28 Martie 2009 22:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Adoptii pisoiasi. 8 De la: Suntprafcool 3 Mai 2009 14:49
ajutati-ma,va rog. 13 De la: roscatika23 20 Octombrie 2013 16:46
Spune-mi cum mananci, ca sa-ti spun cine esti 23 De la: blussy 27 Octombrie 2009 18:00
CASTIGA 3 SIROPURI FYT FORM CU CARE A SLABIT MAMA NATURA 2 De la: kudika226898 5 Aprilie 2011 11:55
ATENTIE! URGENT!! premii kudika 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 13:53