Setari Cookie-uri

Tinerii absolventi de facultate - someri de lux

e intr-adevar mai greu...si eu locuiesc intr-un oras de provincie.nu e imposibil.depinde de domeniu.sunt domenii in care te poti afirma mai repede intr-un oras de provincie.

Postat pe 21 Mai 2008 14:15
Eu cred ca se poate ajunge departe si fara pile.
Am terminat faculatea acum 4 ani ( e drept ca am mai lucrat si in timpul facultatii) si va spun cu mana pe inima ca acum nu as pleca nici iin ruptul capului sa lucrez in strainatate. motivul este simplu: castig aici cat as castiga si acolo.
Deja piata muncii in Romania s-a ridicat binisor in ultimii ani, se pot gasii posturi bune, poti sa "urci" intr-o companie si fara sa fii "impins" de la spate.
dar trebuie sa ai rabdare, perseverenta, multa ambitie si sa fii dispusa sa muncesti la standardele din afara.
In provinice cred si eu ca e mai greu...acum depinde si de oras.
Clujul, Timisoara, Brasovul , Iasi si multe altele concureaza capitala.
serena1
Postat pe 21 Mai 2008 14:47
si eu am avut aceasta dilema...termin facultatea si ce fac?
Si eu imi doresc foarte mult sa termin o faculta dar si sa strang bani k sa ma pot muta singura,sa ma intretin singura.Dar din pacate chiar nu vad cum.....In vara termin liceul si am vrut sa plec sa lucrez in strainatate,atata tot k nu ma lasa mami.........E adevarat ca piata economica din Romania e in crestere,dar banii adevarati tot in strainatate se fac
Ramon3l
Postat pe 28 Mai 2008 15:53
Eu acord pilelor un procent de ...150%....Poti invata cat vrei,poti cunoaste foarte multe in domeniul ales ,daca nu ai pe cineva sus-pus care sa te ajute, nu ai nici o sansa...In Romania nu primeaza valoarea ci doar cunostintele.Din acest motiv suntem in marasmul asta.Exista o coruptie inimaginabila pentru orice om de rand din orice alta tara ...Acolo litera legii nu este depasita nici cu 1mm,fie ca este sef de stat,fie ca este om de rand.Ce nevoie mai ai frate sa mai inveti ,cand vine unu' cu maneaua data la maxim , te mai si scuipa si te ia in ras ca esti un parlit de profesor sau nu stiu ce altceva ,daca nu poti arunca la fel ca si el cu ''euroii'' in trecarori?!TRIST ,DAR ADEVARAT!!!!!!!... ''TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!!

Postat pe 9 Iulie 2008 17:28
olga43
Postat pe 9 Iulie 2008 23:01
e greu sa reusesti in ziua de azi sa-ti gasesti un loc de munca prin forte propri pt ca oricit ai fi de bun se gasesc altii cu pile care sa ocupe locul in unele cazuri persoane"bombe".dar mai sint si unii angajatori care cauta persoane corecte si capabile sa le formeze.greu dar nu imposibil.

Postat pe 13 Iulie 2008 08:40
Doamne ! Stiu ca n-am dreptul sa va judec si ca nu puteti vedea lucrurile prin prisma mea dar eu n-as sta in Romania pentru nimic in lume .Si decat sa termini o facultate mai bine invata intr-un an o limba nordica suedeza si veti vedea ce salariu o s-aveti ce n-a sa fie in Romania nici peste 40 de ani . Nu putem astepta atat c-o sa murim asteptand .Sau faceti capital afara si intemeiati-va propria afacere .Is salarii mai bunicele numai in capitala si ceva orase mai mari .In rest....Nu poti conta doar pe satisfactia spirituala mai trebuie si din aia materiala .Eu n-as putea suporta umilinta de a fi profesor si de-a avea salariul ala din tara .Pe bune ! M-as duce la orice alta munca in afara .Dar depinde de om .

Postat pe 26 Iulie 2008 21:25
ba nu e deloc greu sa-ti gasesti un loc de munca prin forte proprii. In ultimii 5 ani am schimbat 4 servicii. Si toate prin forte proprii. Nu imi plac pilele pt ca nu imi plac obligatiile pe care mi le-as crea. Daca nu ma simt bine intr-un anumit loc de munca schimb. E drept ca inca nu m-a facut nimeni director, insa nici nu am cautat asta.
amme22
Postat pe 26 Iulie 2008 21:28
Marinela te contrazic. E adevarat ca o fac din perspectiva unui angajat din Bucuresti-unde piata e mai ofertanta.
Dar la fel de adevarat e ca te contrazic din perspectiva unui om care a reusit sa aiba un job decent pe cont propriu.
Eu am schimbat 3 joburi de cand am terminat facultatea: am plecat de la un job la altul in momentul in care am considerat ca ma plafonez profesional si ca salariul nu ma multumeste. Si mereu am plecat la mai bine.
Eu stiu si care sunt salariile in afara, am multi prieteni care au plecat. Iarta-ma dar prefer sa fiu analist financiar sau it-ist pe 1500-2000 euro in tara mea decat sa culeg capsuni in spania pt acesti bani.

serena1
Postat pe 28 Iulie 2008 11:04
Draga Serena ma bucur ca exista oameni ca d-ta in tara .Insa marea majoritate nu e la fel de dotata (inteligenta,studii,ambitie,perseverenta) ca tine .E mai simplu afara pentru cei slabi si oamenii capabili care au reusit ceva in tara cred ca ar fi reusit si mai mult afara .Sau nu ?Incercarea moarte n-are ! Sa stii ca multi se duc si din curiozitate nu ca ar vrea sa ramana pe vecie acolo .Chestia e :realitatea e asa cum o vede fiecare dintre noi !

Postat pe 28 Iulie 2008 18:21
si totusi, nici experienta si nici studiile superioare nu sunt suficiente.......acum depinde si de oras, de mediul social de acolo......voebesc din propria experienta; adica, am experienta de 4 ani in munca, am studii superioare finalizate, dar tot am nevoie de "pile" pt a obtine un post bun; o lunga perioada am tot sperat ca daca le voi avea anumite avantaje gen: studii superioare, experienta, permis, 3 lb straine e ok, dar am inceput sa-mi pierd speranta de a-mi gasi un post bun pe forte proprii sau m-am mai lovit de alte pb, la modul prima intrebare la un interviu sa fie" maritata sau nu?", inanite chiar de a fi intrebata de facultate am terminat.........pt o femeie, mai ales intr-un oras mai mic, e foarte greu
elenakarla
Postat pe 18 August 2008 18:08
eu sunt la stomatologie in bucuresti si chiar nu as vrea sa ma gandesc la posibilitatea ca dupa 6 ani de facultate sa fiu somera..ma sperie gandul asta :|

Postat pe 5 Septembrie 2008 15:04
De la: lauria, la data 2008-05-21 13:07:26si totusi in orasele din provincie? nu credeti ca e mai greu sa gasesti un job bun?
eu ma confrunt cu problema de a ramane in bucuresti (un oras care nu m incanta, ma streseaza si nu mi-ar placea sa stau aici in continuare) sau de a pleca inapoi acasa, in bacau......ma gandesc...pe viitor,pe termen lung, ce sanse am sa reusesc?
ufff...e greu..

Corect: ziceti si voi fetelor o firma BUNA, adica care sa plateasca macar mediu pe economie in Brasov. Va raman datoare si bafta la toate. Scoli avem mai toti in ziua de azi...
rosuveronika
Postat pe 11 Septembrie 2008 16:57
Acum mai greu gasesti un loc de munca bun daca nu ai ''pile'' nu sunt de acord cu chestia asta cu pilele si cred ca ai putea sa reusesti si fara dar din cate observ nu prea merge!!Asa e in Romania totul merge numai daca ai pile!!

Postat pe 15 Septembrie 2008 08:04
viitorul meu sot dupa un an jumatate de munca este directorul general al unei firme din romania.la numai 26 de ani depinde de fiecare om in parte, de sansa
alexutzab
Postat pe 24 Septembrie 2008 10:51
De la: alexutzab, la data 2008-09-24 10:51:59viitorul meu sot dupa un an jumatate de munca este directorul general al unei firme din romania.la numai 26 de ani depinde de fiecare om in parte, de sansa
:)Bravo lui! Sa o tina tot asa! Dar cati angajati are firma respectiva?.....Munca de conducere e foarte grea, nu multi reusesc sa tina sub control un colectiv de oameni.

Postat pe 24 Septembrie 2008 11:06
stiu.adika vad la el.este f greu, multa munca si stres. dar nu este imposibil.mai ales cand iti place ceea ce faci!
alexutzab
Postat pe 24 Septembrie 2008 11:22
Nu stiu dar acum cu greu reusesti sa prinzi un post bun ... toti cei care termina o faculatate in ziua de azi sunt platiti foarte prost si in loc sa aibe un loc de munca pe ceea ce termina se angajeaza ca vanzatoare fetele si baietii manipulantii...cred ca mai tine si de noroc dar intr-o foarte mare proportie de pile....eu cel putin am fost o fraiera ca nu am dat la medicina si am dat la ingineria mediului...

Postat pe 25 Septembrie 2008 09:06
mai..depinde foarte mult de domeniul ales...de exemplu, stiu colegi mai mici decat mine care au terminat arhitectura anul asta si pleaca de la 1500 euro....inainte de admitere, testezi piata si privesti in perspectiva. la final, degeaba te plangi
lorelay_me
Postat pe 18 Noiembrie 2008 23:21
ehe ....ca sa reusesti sa gasesti un loc de munca macar cat de cat bine platit iti trebuie noroc cu caru'..eu de exemplu am terminat anu' asta relatii internationale studii europene si nici in momentul de fata nu am reusit sa gasesc macar un loc de munca catde cat platit, ca nu mai sper momentan l aunul binisor platit. la interviuri se uita saracii la noi si ne intreaba ce draq am studiat in facultate ca de proilul asta nu au auzit...so... ce sanse sa mai avem si noi sa ne putem angaja cat de cat in domeniul nostru...asta e soarta....ramanem cu speranta
kittycrys
Postat pe 21 Noiembrie 2008 11:06
Imi permit sa intervin si eu in discutia asta.
Sunt de acord ca in ziua de astazi angajatorii se uita mai mult la experienta. Dar, sunt si cazuri, destul de multe in ultimul timp, cand cauta oameni fara experinta tocmai pentru ai forma cum vor ei.

Eu am avut noroc si m-am angajat din anul 3 de facultate pe domeniul pe care ma pregateam. Acum pot spune ca am un castig cat de cat ok si pot sa emit pretentzii la negocierile viitoare.

In concluzie conteaza sa fii omul potrivit la locul potrivit :)
gazutza
Postat pe 21 Noiembrie 2008 16:00
eu sunt si mai rau ca voi. lucrez la stat, mai precis la directia de mpozit si taxe dar am un salariu de nimic 700ron/luna.partea rea este ca desi am terminat o facultate si un master la o institutie de invatamant de stat-ca se spune ca astea sunt mai bune decat cele private-sunt ncadrata pe studii medii.de asemenea mi se spune ca pt un post pe studii superioare trebuie sa mai fac o facultate ca asta nu se ia in considerare -am facut fac.de economie si administrarea afacerlor , sectia finante banci- s cica legea spune ca dc vreau sa trec pe studii superioare trebuie sa termin facultatea in timpul serviciului;eu avand facultatea si masterul terminate cand m-am angajat.si cel mai rau e ca aia care au o fac precum spiru haret facuta la ff sunt ditamai inspectorii si cu niste aere de destepti iar ei sunt atat de prosti.........incat .....ce sa mai zic. astea sunt conditile pe care ni le ofera tara noastra; iar politicienii vor sa si ii votam...
22ralu22
Postat pe 28 Noiembrie 2008 19:29
ai incredere in tine si fortele tale, ai ambitie si incearca sa faci posibilul ca sa realizezi ce ti-ai impus,chiar daca vei da gres nu renunta si merge mai departe...toti plecam de jos, modest, putin dar totul depinde de fiecare ce vrea de la viata si ce vrea sa realizeze...e greu la inceput pentru fiecare, dar trebuie sa avem incredere si sa merge mai departe in viata indiferent de situatie...bafta la toata lumea
AURELIA_NICOLETA
Postat pe 29 Noiembrie 2008 20:29
De ce sa iti folosesti internetul de acasa pentru navigari nefolositoare? De ce sa iti pierzi timpul cautand un alt serviciu, sau un al doileaa serviciu, cand ai putea cu un minim de efort sa castigi bani stand in fata calculatorului....
Fi colaborator si tu (la fel ca si mine) la o firma de marketing internationala... Nu trebuie sa fi sceptic sau sa te sperie titlul. O poate face oricine!!! Nu conteaza daca esti copil, student, angajat sau pensionar.Crezi ca este imposibil? Sincer asa am crezut si eu acum ceva timp cand eram in postura ta de acum...

Nu mai sta pe ganduri si trimite un mail pentru informatii suplimentare .. Ai nevoie doar de 3 ore pe zi, acces la internet si buna vointa...
Asa ca lasa negativismul deoparte si incepe de astazi sa decizi TU pentru viata TA... castig intre 18-2000€ /luna in functie de interesul pe care ti-l dai.
Pentru detalii sunt aici sa va raspund mereu:
Argesanu Irina
Skype: argesanu_irina
Yahoo mess: h3r0ina4me@yahoo.com
yo_mama
Postat pe 5 Decembrie 2008 17:29
De ce sa iti folosesti internetul de acasa pentru navigari nefolositoare? De ce sa iti pierzi timpul cautand un alt serviciu, sau un al doileaa serviciu, cand ai putea cu un minim de efort sa castigi bani stand in fata calculatorului....
Fi colaborator si tu (la fel ca si mine) la o firma de marketing internationala... Nu trebuie sa fi sceptic sau sa te sperie titlul. O poate face oricine!!! Nu conteaza daca esti copil, student, angajat sau pensionar.Crezi ca este imposibil? Sincer asa am crezut si eu acum ceva timp cand eram in postura ta de acum...

Nu mai sta pe ganduri si trimite un mail pentru informatii suplimentare .. Ai nevoie doar de 3 ore pe zi, acces la internet si buna vointa...
Asa ca lasa negativismul deoparte si incepe de astazi sa decizi TU pentru viata TA... castig intre 18-2000€ /luna in functie de interesul pe care ti-l dai.
Pentru detalii sunt aici sa va raspund mereu:
Argesanu Irina
Skype: argesanu_irina
Yahoo mess: h3r0ina4me@yahoo.com
yo_mama
Postat pe 5 Decembrie 2008 17:29
De la: 22ralu22, la data 2008-11-28 19:29:52eu sunt si mai rau ca voi. lucrez la stat, mai precis la directia de mpozit si taxe dar am un salariu de nimic 700ron/luna.partea rea este ca desi am terminat o facultate si un master la o institutie de invatamant de stat-ca se spune ca astea sunt mai bune decat cele private-sunt ncadrata pe studii medii.de asemenea mi se spune ca pt un post pe studii superioare trebuie sa mai fac o facultate ca asta nu se ia in considerare -am facut fac.de economie si administrarea afacerlor , sectia finante banci- s cica legea spune ca dc vreau sa trec pe studii superioare trebuie sa termin facultatea in timpul serviciului;eu avand facultatea si masterul terminate cand m-am angajat.si cel mai rau e ca aia care au o fac precum spiru haret facuta la ff sunt ditamai inspectorii si cu niste aere de destepti iar ei sunt atat de prosti.........incat .....ce sa mai zic. astea sunt conditile pe care ni le ofera tara noastra; iar politicienii vor sa si ii votam...

eu zic ca cineva face misto de tine...daca te duci la un specialist in dreptul muncii o sa-ti zica ca nu e corect ce fac ei, ii poti da chiar si in judecata.

Postat pe 5 Decembrie 2008 17:37
Yo_mama, mi-ai castigat increderea deplina cu acea adresa de mail

Postat pe 5 Decembrie 2008 17:38
De la: crista_galli, la data 2008-12-05 17:38:07Yo_mama, mi-ai castigat increderea deplina cu acea adresa de mail

afurisit limbaj de mess , mi-a luat ceva dar am inteles si eu pana la urma care era faza cu adresa ....

dandanaua_reloaded
Postat pe 5 Decembrie 2008 17:45
e acelas lucru : prima parte din adresa de mail este id ....
dar asta este pentru cine vrea sa inteleaga ...
yo_mama
Postat pe 5 Decembrie 2008 18:06
De la: yo_mama, la data 2008-12-05 18:06:58e acelas lucru : prima parte din adresa de mail este id ....
dar asta este pentru cine vrea sa inteleaga ...

fie cum zici tu

Postat pe 6 Decembrie 2008 14:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Agentii dubioase de modelling 2 De la: pink_angel_Aura 4 Iunie 2011 03:25
Locuri de munca pe timp de vara 2 De la: kudika_972424 19 August 2014 02:41
Cum sa fac????? 15 De la: kudika132555 23 Martie 2010 21:14
te imbraci la fel 16 De la: Liliana_Gancev_1 20 Iulie 2014 22:24
cum fac ca sa invat fara sa imi zboare mintea in alta parte ? 6 De la: Goku 21 Martie 2011 19:53