Setari Cookie-uri

Copii nostrii si educatia in scoli.

eee aci vorbim de.... medii de invatamant,adica in oraselele mici nivelul e unul in orasele mari nivelul este altul, la sat d-na invatatoare sau "profosoara" e ruda cu leana lu' zapacitu din capu' satului pe cand la oras....mama e vanzatoare la chiosc....

si asa mai departe.
am postat pe la inceputul acestui topic spunanad ca m-am ingrozit de comportamentul pustimii in liceul unde am invatat eu,si, ma refeream la un loc unde eu m-am format ca persoana,unde profesorii mei mi-au dat un tel in viata si m-au invatat ce anume inseamna sa citesti sa inveti si cum sa faci lucrul asta,am facut si eu ca elev o gramada de nazbatii dar nu imi amintesc ca vreodata sa fii avut curajul sa raspund urat vreunui profesor,ca mai faceam glume proaste cum a fii sa lipim scaunul de la catedra cu superglue de podea sau sa punem tot felul de prostioare ca afise...asta este altceva,dar ma repet educatia in ceea ce priveste elev profesor era bazata intotdeauna pe respect(nu frica nu altceva)
cum stim cu totii acest tip de educatie din nefericire pleaca de ACASA....
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 August 2008 18:49
De la: Lucia1971, la data 2008-08-25 18:26:42Bun. Acum am si eu o intrebare, daca tot au postat aici si cadre didactice, lucru care trebuie sa recunosc ca ma bucura mult. Cum se explica faptul ca la liceele din orasele mai mici notele , inclusiv cele de la BAC sunt mult mai mari decat cele din orasele mari? Problema cea mai mare este la admiterea in facultati. Sunt o multime de absolventi de liceu cu medii de 10 care vin in centre universitare unde mediile poate nu sunt la fel de mari si iau locul unor absolventi de liceu mult mai bine pregatiti, dar care au luat note ceva mai mici...


Subiectivismul în notarea elevilor a fost dintotdeauna o mare problemã a învãþãmântului (nu doar a celui românesc). Este grav atunci când notele mari se iau pe bazã de cadouri, atenþii, intervenþii. Este dificil însã de notat un elev fãrã a fi influenþat de nivelul clasei. Pânã la urmã nota nu reflectã doar nivelul însuºirii unor cunoºtinþe, competenþe de cãtre elev ci reprezintã ºi o ierarhizare la nivel de clasã, ºcoalã. Dacã nivelul clasei e slab, un 10 acordat celui mai bun elev, deºi este un 10 meritat, diferã ca valoare de un 10 într-o clasã de "vârfuri" dearece ºi gradul de dificultate la care se lucreazã cu elevii e diferit.Oricât s-a încercat, la nivel de sistem, sã se corecteze acest aspect (s-au elaborat descriptori de performanþã, s-a ajuns la tezele cu subiect unic) problema e departe de a fi rezolvatã. Poate, pentru admiterea în învãþãmântul superior, o soluþie ar fi renunþarea la departajarea candidaþilor prin media din liceu ºi revenirea la concursul de admitere. Se pare cã nu e convenabilã soluþia chiar pentru multe universitãþi, facultãþi pentru cã ºi cei din învãþãmântul superior se confruntã cu o scãdere a numãrului de studenþi ºi, implicit, cu desfiinþarea unor posturi, catedre.
adicon
Postat pe 26 August 2008 09:24
Adicon te salut cu respect!!!nu pt ca mi-ai dat dreptate,ci pt ca de mult timp iti observ comentariile si constat cu bucurie ca sunt pertinente si de bun simt!felicitarile mele domnule!!acesta-i tristul adevar:traim in Romania si.......este la moda aruncatul pisicii moarte in curtea vecinului!!!

Ema tie nu am apucat sa-ti raspund,desi mi-am dorit f tare,dar vedeti si voi cat eram de inversunata de-am scris ,,romanul,, acela!!! Mi-a placut foarte mult observatia ta despre cum iti amintesti tu perioada adolescentei in scoala....pt ca asa mi-o amintesc si eu!!!M-am regasit si eu in poznele descrise de tine...glumeam si noi cu profesorii care ne permiteau,mai chiuleam si noi o data pe saptamana,mai radeam de o nota proasta ori de un avertisment,dar ceea ce se intampla in ziua de azi.........intrece cu mult ceea ce se intampla pe ,,vremea noastra,,.......nu ca intrece,depaseste limita bunului simt!!!nu pot sa inteleg cand s-au schimbat copiii atat de mult??!!!de unde atata tupeu si lipsa de control la ei(pt ca sunt unii care nu mai pot fi constransi in nici un fel,nu mai stiu de frica,rusine,bun simt....)???Mi-a fost tare rusine cand cineva a spus aici ca dascalii nu-i mai pot controla,pt ca asa este!!! sunt profesori care se duc cu inima stransa la ore stiind ce-i asteapta daca au astfel de elevi la clasa.....si stiti cum este:un mar stricat...strica toata lada!!Este f adevarat ca multi dintre noi nici nu am incercat sa gasim tactici potrivite pt a-i atrage la ore,pt a-i face sa le placa materia macar de dragul profesorului...asta tine si de fiecare dascal in parte.Incep sa ma gandesc cu groaza ca cineva de aici a avut mare dreptate cand a spus ca..........ne indreptam spre nicaieri!!!


Natalia Rotaru te felicit pt ca reusesti sa-ti tii si clasa si sa fii si metodist...imi inchipui ce implica asta!!!Si m-as bucura enorm sa fi inteles eu gresit,pt ca tocmai asta voiam sa spun:as vrea sa nu generalizam...sunt oameni si oameni si in bransa noastra!!Asa este:putini stiu ca munca noastra nu inseamna doar 4 ore si ca satisfactiile noastre sunt realizarile copiilor...Este trist ca si printre noi se numara oameni care poate nu fac munca aceasta din pasiune sau poate nu au pregatirea necesara.......insa imi place sa privesc partea plina a paharului si sa vad acei oameni care raman in amintirea elevilor ca fiind invatatorul ce i-a pus stiloul in mana si l-a invatat sa scrie si sa citeasca,ori diriginta de matematica de la care am inteles geometria,desi nu ma omoram dupa matematica.....Si da,asa si trebuie sa fie...sa ne respectam pe noi,munca noastra,dar si pe cei cu care lucram:oamenii,mai mici si mai mari!
mell_30
Postat pe 26 August 2008 22:59
Si eu sunt de acord cu ABSOLUT TOT ce s-a scris aici. Am avut si eu ocazia in anii '90 sa-mi schimb serviciul si sa ma fac profesoara de chimie, o materie nu tocmai agreata de multi elevi... Mi-am dat seama ca nu era pentru mine meseria de dascal. Asa ca am ramas asistenta medicala chiar daca studiile superioare nu imi sunt recunoscute la servici, dar, asa cum spunea cineva, imi fac cu drag meseria. Si pana la urma asta e tot ce conteaza.
Am avut si profesori buni, si profesori mai putin buni. Diferenta este ca eu am facut liceul inainte de '89 cand alta era relatia profesor-elev. Sincer, ii compatimesc pe profesorii din ziua de azi. Stiu ca nu le e usor pentru ca nu e treaba simpla sa formezi un om, mai ales cand acel om nu vrea sa fie format. Si cu atat mai mult ii admir pe cei care fac acest lucru din pasiune, indiferent de cate greutati intalnesc pe parcurs. Ma inclin cu respect in fata DASCALILOR ADEVARATI!
Lucia1971
Postat pe 26 August 2008 23:58
Si eu sunt de acord cu ABSOLUT TOT ce s-a scris aici. Am avut si eu ocazia in anii '90 sa-mi schimb serviciul si sa ma fac profesoara de chimie, o materie nu tocmai agreata de multi elevi... Mi-am dat seama ca nu era pentru mine meseria de dascal. Asa ca am ramas asistenta medicala chiar daca studiile superioare nu imi sunt recunoscute la servici, dar, asa cum spunea cineva, imi fac cu drag meseria. Si pana la urma asta e tot ce conteaza.
Am avut si profesori buni, si profesori mai putin buni. Diferenta este ca eu am facut liceul inainte de '89 cand alta era relatia profesor-elev. Sincer, ii compatimesc pe profesorii din ziua de azi. Stiu ca nu le e usor pentru ca nu e treaba simpla sa formezi un om, mai ales cand acel om nu vrea sa fie format.
Lucia1971
Postat pe 26 August 2008 23:59
De la: pace, la data 2008-03-28 14:53:50Buna!
Cred ca oricare dintre dvs a putut viziona la televizor cazul fetitei maltrate e unele ,,prietene,,in timpul orelor sau lucrurile la care a fost supusa.
Intrebarile mele sunt:
1.CONSIDERATI CA RELIGIA ARE O MARE IMPORTANTA IN EDUCATIA COPIILOR NOSTRII?
2.CONSIDERATI CA PARINTII AU O VINA?
3.CUM AM PUTEA SA NE PROTEJAM COPII IN INSTITUTIILE STATULUI CARE SE VREA A LEOFERI EDUCATIE SI PROTECTIA CUVENITA.?
Cu respect pace.
pace. Ma bucur de acest subiect, am mai scris un m esaj. nu stiu ce am facut..nu ai e...nu ma pricep foarte bine. senta celul de dinainte este ca :religia are o mare importanta in educatia copiilor nostri.Trebuie sa inceapa in familie..la inceputul vietii lui este familia.N-am inteles bine inceputul..n-am vazut emisiunea..a fost cam demult.....s-a comentat mult de cand ai postat mesajul..am inteles ca ai postat in rol de mama, nu cadru didactic...dar ma bucur ca s-a ajuns a interveni si cadre didactice(in celasi timp mame sau tati),...toata lumea are perfecta dreptate...cadrele dau vina pe parinti si sistem...parintii pe cadre didactice si sistem, dar cum ramane cu copilul?Toata lumea da vina pe toata lumea si copilul ramane in voia sortii?Haideti sa ne concentram asupra lui: parintii sa fie mai putin preocupati sa le ofere odraslelor lor totul dpdv financiar, dascalii, daca iubesc copiii sa-si faca meseria atat cat le sta in putinta. Am invatat cu totii sa nu ne mai respectam, de unde sa invete copiii nostri ce e respectul?Sa vedeti cum se ajunge la rolul religiei:in familie nu se vorbeste de Dumnezeu, parintii nu stiu si atunci nu pot sa respecte cele 10 porunci:*cinsteste pe tatal tau si pe mama ta..*,*sa nu furi, sa nu minti*etc De mici trebuie sa-i invatam ca exista cineva acolo sus care ne vegheaza, ne apara, ne stie toate gandurile oricat de ascunse ar fi,indeplineste visele si toate daca suntem buni. Astazi nicaieri copilul nostru nu este in siguranta daca nu-l are pe Dumnezeu.Cat despre cadrele didactice, cele care se respecta si iubesc copiii si meseria sunt cele adevarate..sistemul se perfectioneaza, este adevarat programele scolare sunt prea incarcate, unele scoli nu sunt dotate corespunzator, cadrele did.sunt umilite prin insasi salariul pe care-l au, poate in scolile particulare ar fi mai bine, dar oare noi ca parinti ne permitem? Este f.buna ideea cu examenele de admitere pe baza de concurs de cunostinte,..la BAC n-ar mai fi atatea probleme cu copiatul,ajutatul,note umflate..ec.dar ma gandesc si la posturile cadrelor did.din inv.univesitar..s-ar micsora..iar nu este bine....vai am treaba..pe crand ..mai vorbim.salut pe toata lumea.halm.
just28
Postat pe 27 August 2008 12:57
Buna!!!Draga Halm daca ai dreptate intr-o privinta,ai dreptate atunci cand spui ca trebuie sa ne respectam noi intre noi,astfel incat si copilul sa ajunga sa ne respecte(pt ca si aceasta este o problema....daca tu ca parinte discuti de fata cu copilul tau ce te nemultumeste la profesorul ,,x,, ori il mai si jignesti de fata cu odrasla fii sigura ca nici copilul nu-l va mai respecta,pt ca lor atat le trebuie sa le dea cineva apa la moara)!!!Asa este toti ar trebui sa schimbam ceva.......sistemul mai greu,desi daca ne plangem de el te asigur ca pe buna dreptate se intampla acest lucru....ca si in cazul parintilor...nu mi-as permite sa scriu ,,din carti,, ci aceasta-i realitatea:parintii care se ocupa de copiii lor,avand grija sa ajunga la scoala cu ghiozdanul si temele facute sunt din ce in ce mai putini...Poate ar trebui sa tinem cont si de ceea ce spunea Lucia...a le oferi totul pe tava nu este o solutie!!!Parintii muncesc ca sclavii pt a le satisface copiilor orice capriciu,pai in aceste conditii cand va mai constientiza copilul ca si el trebuie sa faca ceva pt a obtine ce-si doreste,ca doar in viata nimic nu-ti vine de-a gata....In fine,asta tine si de cum intelege fiecare parinte sa-si educe copilul...in momentul in care vrei sa-i oferi totul fara a-i pretinde nimic in schimb(sa invete de exemplu,sa fie constiincios si sa-si faca temele,pt ca acesta-i modul in care isi poate rasplati parintii pt ca muncesc si ii ofera totul...desi intre noi fie vorba daca elevul invata,invata pt el,pt a se descurca in viata si pt a se integra in societate)sa te fereasca Sfantul de momentul in care nu vei mai putea sa-i dai ceva....Si da...si eu sunt pt studierea religiei in scoala,pt ca este un mod frumos de a-i orienta pe copii spre fapte bune,respect,constiinta....la cei mici tine intotdeauna ei fiind foarte receptivi la povestioarele cu talc/pilde...pt ca trebuie sa va marturisesc,fara a face vreo aluzie la colegii care predau la ciclurile urmatoare(gimnazial,liceal...)ca ei,copiii se ,,pierd,, dupa terminarea ciclului primar....Odata intrati in clasa a cincea au profesori mai multi si diferiti la toate materiile,fiecare dascal fiind preocupat de evolutia elevilor la disciplina pe care el o preda,fara sa-i pese de atitudinea elevului fata de alte obiecte...In cazul acesta dirigintele este singurul profesor care ar juca rolul detinut candva de invatator si cum el se vede cu elevii 1 data de 2 ori pe saptamana si atunci pt a face in ora de dirigentie materia de curs(de exemplu matematica,daca dirigu este profesor de matematica....)normal ca elevii devin mai greu de supravegheat....Ei prind imediat gustul acestei libertati si exploateaza la maxim fiecare ocazie de a ,,fenta,, temele,ora...etc.Asa ca vedeti bine ca ,,vinovati,, exista in ambele tabere...Poate ar fi mai indicat sa nu mai pierdem vremea cautandu-i pt ca acest lucru nu ajuta pe nimeni,ci sa schimbam ceva si unii si altii astfel incat sa primeze cum este firesc binele si educatia copilului!!!!Indiferent de care parte a ,,baricadei,, va aflati.....Bafta tuturor!!!!
mell_30
Postat pe 27 August 2008 19:09
Si eu sunt de acord cu studiul religiei in scoala, dar nu la modul in care am observat ca se face. De ce l-ar interesa pe un copil cum se numesc hainele preotului si tot felul de chestii din astea? Eu zic ca mai bine s-ar discuta despre Biblie pentru ca sunt convinsa ca prea putini stiu ce contine aceasta. Nu mai vorbesc despre minunatele povestioare cu talc prezentate intr-un alt topic al acestui forum.
Lucia1971
Postat pe 27 August 2008 22:23
si religia ca toate materile se preda dupa o programa, nu este de vina prof.de programa ci ce care o intocesc, eu cred ca acestia nu au predat sau nu au mai predat de mult la clasa, nu mai stiu aproape nimic despre copilul zilelor noastre..degeaba se tot vehiculeaza ca toate demersurile didactice sunt in folosul copilului,, practica nu ne-o demonstreaza..programa este incarcata, manualele prost facute si daca tot trebuie centrata atentia pe copil de ce nu l-am intreba ce-l intereseaza, ce vrea sa stie...sunt multe de spus hai ca va las, noapte buna
just28
Postat pe 28 August 2008 23:21
Buna,eu cred ca toti purtam in suflet o farima de dumnezeire...si depinde de fiecare dintre noi(de educatia pe care o primim in cei sapte ani de acasa,si de experientele noastre de viata),sa descoperim si constientizam acest lucru...si virsta,la care acest lucru se produce,difera de la om la om,iar atunci cind se produce,cred ca e dovada deplinei maturitati...nu am nimic impotriva studiului religiei in scoli dar,cred ca ar trebui studiata o istorie a religiilor...pt. ca,trebuie sa recunoastem,desi suntem un popor majoritar ortodox,mai sunt si conationali de culte diferite...si nu cred ca avem dreptul sa-i discriminam...e foarte adevarat,exista o programa scolara pt. religie,ca si pt. alte materii,dar citi profesori o respecta???si,haideti sa fim sinceri,si sa recunoastem ca,un copil de 8-9 ani,nu constientizeaza inca ceea ce invata...pt. el,lectiile sunt un fel de povesti,care i se intiparesc profund in subconstient...si,daca Doamne -fereste,bietul copil,are nesansa sa dea peste un dascal prea zelos,fanatic chiar,care-l pedepseste daca nu respecta canoanele bisericesti ca la carte,si nu stie la perfectie componenta straielor bisericesti sau rugaciunile,va asigur ca acel copil,nu-si va gasi prea curind farima de dumnezeire din suflet...si el,va asocia experientele traumatice de la scoala,cu religia....
si,nu cred ca trebuie ca un copil sa fie invatat ca daca face fapte rele il pedepseste D-zeu,cind inconstientul si subconstientul nostru,se structureaza incepind din primii ani de viata...daca familia stie sa educe copilul,el va fi o fiinta morala...daca nu,degeaba se va ascunde in spatele credintei...din pacate,stim multi asa zisi credinciosi,care fac rau,cu mina pe BIBLIE,apoi postesc si merg la biserica sa li se ierte pacatele,dupa care revin la vechile obiceiuri....
giani1972
Postat pe 29 August 2008 21:47
Dragele mele, uite ca ma bag si eu intre voi desi nu ar trebui.Nu ar trebuie pentru ca copiii mei nu merg la scola in Rom. si deci habar nu aveam unde s-a ajuns cu scoala care o stiu eu, de pe vremea mea.E mare pacat!Pentru ca scoala romaneasca a fost la mare inaltime si vreau sa cred ca inca mai este.Oricum ar fi, din cele spuse de voi imi dau seama ca inca se mai face scoala in Rom.
Aici unde locuim noi nici nu se pune problema de religie in scolile publice (trebuie sa fim politic corecti si sa nu aducem cearta intre Dumnezeu, Alah, Buda), doar scolile particulare fac.Iar programa este excelenta, manualele sunt nemaipomenit de bine construite dar doar atit.Pentru ca educatia copilului se face intr-un triunghi de relatii format din COPIL-PROFESOR-PARINTE si daca unul din cei trei cade intr-un fel totul e dus pe apa Simbetei.Copiii nu repeta clasele indiferent cit sunt de ...needucati."No child left behind" (nici un copil lasat in urma) este politica de educare asa ca daca intr-o clasa sunt 3 care nu vor sa invete si nu sunt ajutati sa invete toata clasa trebuie sa-si reduca ritmul pentru ca sa nu existe discordanta intre cel mai bun si cel mai putin bun.Ca deh, asta ar pute sa afecteze psihicul micutului imbecil care in timpul orelor se plimba printre banci si nimeni nu-i spune sa stea jos.
Si aici profesorii sunt prost platiti, si aici stau la scola de la 7 dimineata pina la 5-6 dupa amiaza, si mai mult decit in Rom. aici chiar trebuie sa inghita rahatul de la toti (si copii si parinti).
Si sincer mi-e mila de profesori dar mai mila imi e de copiii mei.
Vrei sa ai copii bine pregatiti atunci ii dai la scoli particulare si ii trimiti la meditatii si nu vreti sa va spun care e raportul salariul meu/pretul pentru educatie.
Respect toti profesorii dedicati de pe pamint (in special pe cei care i-am avut eu) pentru ca si-au ales o meserie atit de frumoasa si atit de grea.
micabis
Postat pe 30 August 2008 02:43
Micabis si pana la urma cum consideri:un avantaj sau un dezavantaj faptul ca,copiii tai fac scoala in alta tara????Ai avut dreptate intr-o privinta...in Romania chiar s-a facut carte(eu inca mai cred ca se face)am avut atati olimpici la matematica,fizica etc...la nivel mondial!!!Carte se face si acolo unde exista oameni dedicati,care isi dau silinta,fara a lucra in virtutea dobandirii de recompense din partea parintilor!!!Inca sunt oameni care tin la un invatamant de calitate,pentru care conteaza prestigiul clasei si fac tot posibilul pt a avea elevi buni...mai putini ce-i drept,dar sunt...In strainatate mi-a placut f mult ideea aceasta de invatamant in ,,parteneriat,, adica desfasurarea procesului instructiv-educativ pe baza unei stranse relatii intre scoala-elev-parinte,cu o buna comunicare si relationare,lucru care,la noi in Romania,lasa de dorit!!!In schimb la noi invatamantul este ,,de masa,,.....adica nu exista clase omogene(nici nu ar fi posibil si nici indicat la urma urmei)ceea ce inseamna ca,bun sau slab,elevul se integreaza in sistem incercand ,,sa tina pasul,,(si ma refer cu precadere la cei mai....putin dotati intelectual)Exista si alternative:cei f isteti provocati si stimulati sa lucreze suplimentar,cei mai saracutzi cu duhul primind mai multa atentie,exersand mai mult si acasa....Din perspectiva dascalului,n-as accepta nicicand un regres al intregii clase pe motiv ca exista 2-3 care ,,nu fac fata,,........nu este normal asa ceva!!!!Doar societatea nu-si reduce ritmul pt cativa neadaptati,ci dimpotriva,indivizii sunt constransi sa se integreze!!!La fel ar trebui sa fie si cu invatamantul(dupa parerea mea):mers inainte si la standarde ridicate cu cei care pot si tratare diferentiata pt ceilalti(si bineinteles suport si ajutor si din partea familiei!!!pt ca 4 ore la scoala sunt insuficiente pana la urma...)Personal am certitudinea si convingerea ca se poate si fara meditatii!!!cel putin nu la varste atat de fragede!!!Ce intelegem de aici?....ca hibe exista si in alte sisteme,problema este sa le depasim, astfel incat sa primeze dreptul copiilor la o educatie de calitate!!!bafta tuturor!!!
mell_30
Postat pe 2 Septembrie 2008 00:43
Mell, tinind cond ca nu am comparatie decit cu ce am invatat eu acum 30 de ani consider un dezavantaj faptul ca ai mei copii fac scoala in alta tara.Dar,... daca tot am ales sa-i cresc in alta tara atunci merg si ei cu turma de aici.
Dupa cum am spus programa si manualele depasesc ceea ce-mi amintesc eu si ce mai stiu acum de la amici pe cele din Rom.Daca as fi avut manuale cum au copii mei acum as fi invatat de 10 ori mai bine, uite asa numai de dragul lor.Am un baiat in clasa a III-a si altul intr-a VII-a.Cel dintr-a III-a nu stie tabla inmultirii si pe la sfirsitul anului asta o va stii, cumva... ca poate sa treaca in clasa a IV-a si fara.Cel din clasa a VII-a abia stie sa rezolve ecuatii cu o necunoscuta si au atins in zbor ceva geometrie.
Dar, in alte stiinte? Dupa manual ar fi trebuit sa fie mult mai bine pregatiti decit orice copil de virsta lor din Rom. dar din diverse motive (si aici vezi "no child left behind") sunt mult sub.Nici macar nu au terminat manualele anul trecut pe motiv ca au sa aprofundeze anul viitor.Cam asta e programa aici.Inca din clasa I fac din absolut toate cite putin si in fiecare an mai adauga cite putin.Ca un bulgare de zapada.Numai ca unii bulgari au o gramada de gauri.
micabis
Postat pe 2 Septembrie 2008 08:33
Am citit cu mare interes tot ce s-a scris pana acum,insa eu ma confrunt cu alt gen e problema : am copilul la camin si nu il pot transfera la o grupa mai mare,desi educatoarele imi recomanda ac lucru in fiecare sapt ,deoarece doamna de la grupa mare l-a vazut pe baiat si nu il doreste in grupa dumneaei.
Este normal asa ceva?Din cate stiu totii copii au dreptul la invatamant ,chiar si prescolar,si nu am nevoie de acordul educatoarei pt asta .S-au nu este asa?
Actualele educatoare mi-au recomandat ac lucru pt ca al meu odor este altfel fata de ceilalti copii: se plictiseste imediat de orice joc,vrea mereu sa aiba o activitate care sa-l acapareze ,sa-i starnesca curiozitatea,este mereu activ si energic,etc. Ce pot sa mai fac,ca nu vreau sa-l primeaca acasa la ea !!!
Este oare vinovata societatea in care traim,care ii da nas educatoarei respective ,sau este vinovat copilul meu pentru ca nu isi suge degetul la fel ca multi colegi ai lui!!!!!!!!!!!!
nicoletagrigoriu
Postat pe 18 Decembrie 2008 13:55
2 cuvinte am sa zic:"copiii nostri" asta conform dictionarului explicativ al limbii romane.si voi mai vrei sa cresteti copilasi!
g_baby
Postat pe 18 Decembrie 2008 16:08
De la: pace, la data 2008-03-31 16:13:25Nu va contrazic penici una sunt de cu totul de acord,dar ce zice-ti de faptul ca,intr-o gradinita care s evrea particulara copilul tau este plesnit,sau ca,cere lawc dar nu este bagat in seama,sau ca din neglijenta se accidenteaza,ma intreb avem oare in tara asta profesori buni?foarte bbuni?sau mai putin buni?oare o sa ajungem sa ne educam singuri copii?
eu inca nu am fetita la scoala dar pentru simplu fapt ca am o problema in ceea ce o priveste din cauza lipsei de documente nu a fost acceptata in gradinita.
sau ca oricine poate merge intr-o gradinita la sfarsitulprogramului sa ia copilul sub anumite pretexte cum ar fi..sunt unchiul,sunt cumnatul,,si atunci de ce unitatile de invatamant de stat nu ofera o siguranta?putem oare sa avem incerdere in sitemul de invatamant din tara noastra?



sa iti zic o chestie. Eu am absolvit scoala generala si liceul intr-un oras mic situat la 100 km de Bucuresti, de care unii nu au auzit, sau este considerat sat...am fost in cele mai bune clase,am primit o educatie buna, zic eu, atat la scoala cat si acasa...nu am avut parte de nici un incident neplacut. De ce ? Pt ca am stiut care imi este locul, mi-am urmarit interesul de elev si cam atat...acum sunt la facultate, am colegi care au invatat la scoli particulare, printre cele mai renumite din Bucuresti, insa intre noi nu este nicio diferenta. Nu numai profesorii contribuie la educatia copiilor, ci si parintii si copii insisi.

Postat pe 18 Decembrie 2008 16:32
Va urez un an nou fericit! Si toate dorintele frumoase, sa vi se implineasca!
Cassey_Tarot
Postat pe 30 Decembrie 2008 16:23
http://www.revistatus.ro/
Nuria
Postat pe 22 Februarie 2009 03:31
buna
Cassey
Postat pe 15 Mai 2009 10:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
REVOLUTIA ROMANA,IMAGINE INCA VIE ! 10 De la: thadoogback 30 Decembrie 2010 12:08
JOCUL DOI 125 De la: kudika_10590 6 Iulie 2012 08:06
Buna! 4 De la: guru_ion 20 Noiembrie 2011 18:43
Psihologul la nevoie se cunoaste.....Eu sunt aici ca sa te ajut..... 262 De la: just_heaven 25 Martie 2009 12:34
buna 2 De la: kudika117207 12 Martie 2010 18:21