Setari Cookie-uri

cine se confrunta cu alte tipuri de cancer??

stiu ca e un subiect dificil, dureros, dar pe mine cel putin cred ca m-ar ajuta sa vorbesc cu voi, cu oricine care a mai trecut printr-o astfel de experienta personala.

ati avut prietene, prieteni, parinti, rude cu astfel de probleme? cum ati reusit sa va descurcati?

ce medici sau ce spitale recomandati??

Postat pe 20 Iulie 2008 17:40
am o vecina care se confrunta cu acest lucru are 30 de ani si se lupta de 2 ani cu cancerul este la clinica fundeni de la bucuresti dar eu iti recomand clujul ..............parerea mea !bafta te pup asteptam noi informatii!
ramona_balanescu
Postat pe 26 Iulie 2008 18:21
Cancer la san..mama mea a avut, au tratat-o cei mai buni doctori de la fundeni, renumiti, bla,bla,bla si degeaba. Nu are rost sa mai spun care a fost sfarsitul. Este f greu sa scapi de boala asta, nu doresc la nimeni asa ceva.

Aaaa...Ramona, cam cate stii tu despre medicina ca sa recomanzi clujul ? crezi k acolo fac minuni ? fundeniul este renumit pt oncologie, are cei mai buni specialisti, profesionisti, dar uneori nu poti sa te lupti ;)

Postat pe 18 August 2008 15:28
De la: ramona_balanescu, la data 2008-07-26 18:21:02am o vecina care se confrunta cu acest lucru are 30 de ani si se lupta de 2 ani cu cancerul este la clinica fundeni de la bucuresti dar eu iti recomand clujul ..............parerea mea !bafta te pup asteptam noi informatii!


vaiiii ma scuzi dar sa nu mai aud de spitalul Fundeni....nu este bun de nimic, am avut caz cu cancer, pe mama mea, a avut cancer la col uterin ..a fost internata la spitalul Fundeni, acolo nu mi se spunea ca se va face bine ci doar mi se dadea o reteta cu ce trebuie sa-i dau doctorului...foarte trist.... sincer nu se mai face munca de doctor ci munca de a primi, este trist ce se intampla in spitale si doctorii nu intervin.

Postat pe 18 August 2008 15:38
Georgia DA, se mai fac si minuni, numai in cazul in care cancerul nu este avansat, se poate stopa, ex: am un prieten aici ( nu dau nume unde dar daca va intereseaza va pot raspunde pe privat) avea probleme cu esofagul, tusea si scuipa tot timpul sange, am fost cu el la un spital si ni s-a spus ca va trebui operat urgent de cancer, deci va dati seama ce inseamna sa ai gaura in gat si cu furtun sa respiri sa sa mananci, no way, nu am acceptat , am incercat sa caut alt spital si uite ca am gasit, ni s-a spus ca se poate trata prin laser, am trecut peste pasul acesta si uite ca acum este operat prin laser mai mult de doi ani de zile si este bine, ce trebuie doar sa bea foarta multa apa deoarece i se usuca gatul, in rest MULTUMESC LUI DUMNEZEU ca este bine si merge la control din 3 in 3 luni..Totul este ok cu el.

Sanatate multa la toata lumea va doresc!


Postat pe 18 August 2008 15:49
Uneori trebuiesc intelesi si medicii. Eu cand veneam la fundeni cu mama mea erau ditamai cozile la cabinete. Profesorul care a tratat-o p mama mea, cel mai bun in oncologie in tara, plus unchiul meu, sef de sectie la chirurgie oncologie, stateau si zile intregi la spital. Stateam cu orele acolo, sa luam internare, sa luam bilet de trimitere la analiza sangelui, sa mergem in salon, pana venea asistenta cu tratamentul, pana se termina sedinta de chimioterapie, sunt pasi facuti de oricine, nu poti sarii peste nimic. M-am intalnit in spital cu persoane publice care veneau la fel ca oricare om de rand. Daca boala nu este in stadiu avansat, te trateaza la orice spital, nu trebuie neaparat sa te duci in dracuc u carti, acelasi lucru ti-l fac. In plus nu exista remediu pt cancer, se fac experimente pe oameni ; daca organismul este suficient de puternic si accepta tratamentul este ok, sanatate, altfel adio.
Cat despre prietenul tau, s-a tratat la timp, foarte bine si ii urez in cotinuare multa,multa sanatate. Dar poate ca nu multe persoane isi permit astfel de operatii. Sunt o gramada de oameni sarmani care habar nu stiu de simptome, ajung in stadiu avansat, mor in chinuri.
Trebuie sa ai si un gram de noroc ;) Mama a descoperit boala la timp, s-a tratat, a consultat-o pana si un medic din israel renumit pt asa ceva si dintr-o data, brusc in decembrie i s-a inrautatit starea, nu se astepta nimeni la asa ceva. S-a chinuit 2 luni iar in februarie s-a dus .

CONCLUZIA : Este o boala incurabila la urma urmei care poate reveni oricand. Imi sustin afirmatiile bazandu-ma p faptul k sunt la medicina si am vazut multe.

P.S Sa nu intelegi te rog k am criticat ce ai spus, am mai adaugat cate ceva din ce stiu. Aaa si sa nu uit, cine isi face analize, sa le faca la 2 clinici diferite pt k pot aparea erori care dauneaza.

Postat pe 18 August 2008 21:42
Tatal unchiului meu se confrunta cu cancerul.Acum 8 ani s-a depistat ca are cancer la prostata,l-a operat si a inlocuit-o cu una de berbec. Dar acum o luna,iar cand l-au dus la spital la control au observat doctorii ca a recidivat si s-a intins la ficat si la coloana. I-au mai dat de trait o luna max. Intr-o saptamana pot spune ca nu mai stie nimic de el din cauza ca i se administreaza morfina de 2 ori pe zi si a ajuns sa nu mai recunoasca pe nimeni si are niste dureri cumplite ca a ajuns cancerul deja la umeri. boala aceasta e foarte necrutatoare si foarte greu sa scapi de ea. Multa sanatate!
raluca_sarbu
Postat pe 29 August 2008 12:11
fratilor!!!!!!!!!!!ce este pesimismul asta la voi? nenorocitul de cancer poate fi invins cu puterea mintii!trebuie sa fi constient de ce intimpla si sa lupti!sint si exemple negative dar nu trebuie sa le luam ca sablon si sa ne facem rau.......sa luam exemplele pozitive si cunosc destule care au invins boala!fostul meu socru a murit de cancer la pancreas in 6 luni.......pentru ca noi am ascuns de el ce are!si rau am facut!fosta soacra in schimb a trait 7 ani cu stadiul patru de cancer la sin....au fost extirpati ambii sini etc.......ea se amuza in felul ei si lua in ris boala!apoi a vazut ca este bine si a renuntat sa mearga la medic timp de doi ani, timp in care a intrat in metastaze.......din neglijenta!ca nu a facut controlul periodic!prietena mea buna a fost operata in acelasi timp cu ea.....iar acum este sanatoasa si are bebelus!a facut si implant la sin.......medicii se crucesc cind vad analizele!!!raspunsul:am dorit sa traiesc cu toata fiinta mea si am invins!alta persoana draga mie sa imbolnavit din cauza multor suparari ea stiind de la restul familiei ce inseamna boala!era o fata frumoasa cu un par negru si lung.....pe care la taiat la timp ca sa-si construiasca propria peruca!acum este bine merci la fel de frumoasa iar parul ei a crescut de ani buni la loc!si nu mai are nevoie de control .......de patru ani toate analizele sint perfecte si ajuta pe cei din jurul ei!deci se poate!multa sanatate si curaj pentru cei afectati si nu va pierdeti speranta si credinta!

Postat pe 29 August 2008 13:41
Bravo France! Asa trebuie sa gandim , doar la bine. Fetita mea a fost operata la 8 luni.Cand mi s-a zis de cancer a cazut cerul pe mine .Dar acum are 5 ani si 7 luni si totul e foarte bine.Mergem la fiecare 6 luni la control si nu a recidivat,multumesc lui Dumnezeu.
florentina_nina
Postat pe 29 August 2008 14:58
fetita ta este o luptatoare si mama ei la fel!sa va dea bunul DUMNEZEU toata sanatatea din lume!!!!!!!!si orice ar fi fratilor sa nu renuntati niciodata la darul pe care toti il avem:viata!

Postat pe 29 August 2008 17:47
Florentina, sa va dea Dumnezeu sanatate, bucurii, optimism si dorinta de a strabate.Puterea sta in noi.Nici nu pot sa-ti spun cite persoane optimiste cunosc care desi au fost diagnosticate cu cancer de diverse forme taiesc bine-merci si se bucura de viata.Mama mea dupa ce a fost operata de cancer genital si i s-au mai dat 6 luni pentru ca era in metastaza a mai trait 2ani jumate.Si a murit pentru ca a cedat nu a mai vrut sa lupte.
Copilul tau insa o sa-ti aduca bucurii pina la batrinete si ai sa vezi cum ai sa te bucuri de nepotii tai.
micabis
Postat pe 29 August 2008 20:33
Sa dea Dumnezeu pentru ca acum ,pentru mine totul e trecut.Astept cu bucurie si incredere viitorul.Trebuie sa avem putere sa trecem peste tot.Cancerul e o boala nemiloasa dar daca si noi suntem pesimisti atunci chiar e rau.
florentina_nina
Postat pe 30 August 2008 11:13
ma bucur pentru voi care ati avut cunostinte care s-au facut bine si care au avut puterea de a lupta cu boala,dar eu nu pot sa fiu chiar asa de optimista in privinta bolii deoarece cancerul poate fi invins doar daca este luat din pripa si daca ai norocul sa nu recidiveze.Eu toate cunostintele care le-am avut si care au avut cancer au murit,iar in dimineata asta s-a stins din viata tatal unchiului meu pt ca ii ajunsese la creier cancerul.Asa ca eu nu pot fi optimista cu boala asta! felicitari voua si va doresc multa sanatate!
raluca_sarbu
Postat pe 30 August 2008 16:44
am facut cancr in 1999 apoi am facut la san in 2003 am trecut peste prin ras si cu multa credinta si a fost bine dupa chin dar asta este trebuie sa gandesti pozitiv si sa incerci sa treci peste eu am fost norocoasa si am mai castigat cativa ani.va doresc tuturor la fel.
roxafoxa
Postat pe 4 Septembrie 2008 17:40
roxafora,terapia prin ris are darul vindecarii si trebuie sa rizi din tot sufletelul tau!nu ai cistigat doar citiva ani........o sa cistigi foarte multi ani daca lupti!trebuie sa asculti cu sfintenie ce spun medicii,sa te hranesti cit mai natural cu multe fructe si vitamine....trebuie sa ai o viata activa cu multi prieteni......trebuie tot timpul sa te gindesti am invins:sint sanatoasa!puterea mintii si gindirea pozitiva impiedica dezvoltarea celulelor canceroase! mult succes si ma bucur din suflet ca esti o luptatoare!iar Dumnezeu cu puterea lui nu ne lasa niciodata la greu!

Postat pe 4 Septembrie 2008 18:24
draga mea georgia cind fac o recomandare nu vb prostii eu nu am spus ca spitalul fundeni nu e bun ....eu mi-am tratat copilul acolo la clinica oncologica pediatrica fundeni,intelegi?si am fost multumita am recomandat clujul nu pt medici ca medicul bun se vede nu dupa spital ci atunci cind te intilnesti cu el personal si vede despre ce e vb si ce poate face pt tine ,ci pt aparatura si .....bunatate este un spital care se ocupa mai mult cu acest tip de cancer asa cum iasul sau spitalul din tg mures este renumit pt alte domeniul medical,intelegi?eu personal m-am confruntat cu aceasta boala si nu vb din carti ...........asa ca incearca sa nu rastalmacesti vb altora daca nu stii despre ce e vb ....eu fac ruta acasa fundeni de 7 ani ............asa ca ........trage tu czl ........nu vreau sa iei mesajul ca pe ceva personal numai ca atunci cind vb despre anumite subiecte stiu ce spun nu ca altii vb din amintiri!bafta tuturor si ma rog lui dumnezeu pt toti cei care se confrunta cu aceasta boala ! referitor la mama ta sincere condoleante asa e uneori dumnezseu alege calea despartirii dar niciodata ca pe o rautate din partea lui ci ca pe o fpta buna ..........mama ta a murit cu un scop si intr-o buna zii il vei afla !multa sanatate!va pup!
ramona_balanescu
Postat pe 5 Septembrie 2008 21:17
Eu am cancer de 9 ani.. si se poate trai cu cancerul! Cine spune ca se lupta cu cancerul.. greseste:):) cu psihicul te poti lupta.... dar cu boala in sine din pacate .. nu ai cum... te ajuta destinul si organismul daca raspunde la tratament...Eu am NON HODKIN este un cancer al sistemului limfatic, al ganglionilor, mai rar intilnit. Sfatul meu este s amergeti la control o data pe an, dar sa nu va transformati viata intr-o fobie din cauza eventualei imbolnaviri de cancer sau de altceva.... puteti citi mai multe pe http://www.eva.ro/divertisment/articol474.html. Nu vreau sa spun ca sunt o vedeta, dar multe dintre dumneavoastra, cred ca ar avea de inavatat:):)
Un lucru este sigur si clar! orice simtoma aveti mergeti la medic!! Nu lasati pe mine sau poimine un control medical ce va poate salva de la multe suferinte:)
corina

Postat pe 9 Noiembrie 2008 01:26
de luptat te poti lupta cu orice.
acuma se pune prb daca invingi sau te invinge ...
morticia_adams
Postat pe 9 Noiembrie 2008 02:07
Parerea mea este ca rasul si ganditul pozitiv nu au nici o legatura cu vndecatul. Singurul lucru bun pe care il fac e sa iti inbunatateasca starea de spirit si sa nu stai sa zaci la pat! Tatal meu a murit de cancer anul trecut si cu lacrimi in ochi va scriu ca a luptat si a incercat sa invinga aceasta boala nenorocita cu orice pret. Nu a stat sa zaca nici o zi dar avea dureri insuportabile care i se atenuau doar cu injectii cu calmmnte. Mama l-a dus la cele mai bune spitale... in Romania, Elvetia pana si in Japonia. Si toti medicii au spus acelasi lucru AI VENIT PREA TARZIU ! vorbe care imi rasuna in minte si acum. Daca e depistat din timp cancerul de orice fel poate fi tratat dar ce e trist e faptul ca aceasta boala parsiva nu incepe sa doara decat atunci cand e deja prea tarziu si majoritatea oamenilor nu merg la medic decat daca se simt rau.Plus ca dupa operatie( in Cluj) cancerul a recidivat dar in contact cu aerul se dezvolta si extinde de zeci de ori mai repede.
irinajd
Postat pe 9 Noiembrie 2008 07:59
Cred ca se pot face mult mai multe lucruri pentru preventia cancerului si a recidivei. In primul rand rolul alimentatiei este covarsitor: spuneti ca trebuie mers la dr. o data pe an, de doua ori pe an etc - dar chiar daca te-ai duce in fiecare zi, ce poata sa faca un doctor decat sa constate ceea ce tu singur(a) ti-ai facut prin modul in care te hranesti, prin modul in care traiesti ... Exista o dieta specifica fiecarui tip de cancer: de exemplu sunt legume interzise in cancerul de san dar permise (si chiar anti-cancer) in cancerul de prostata.
Si in afara de dieta mai exista inca multe cai de atac ale cancerului, asa ca nu va lasati doborate si luptati !
dusa
Postat pe 9 Noiembrie 2008 13:42
De la: france1974, la data 2008-08-29 13:41:13fratilor!!!!!!!!!!!ce este pesimismul asta la voi? nenorocitul de cancer poate fi invins cu puterea mintii!trebuie sa fi constient de ce intimpla si sa lupti!sint si exemple negative dar nu trebuie sa le luam ca sablon si sa ne facem rau.......sa luam exemplele pozitive si cunosc destule care au invins boala!fostul meu socru a murit de cancer la pancreas in 6 luni.......pentru ca noi am ascuns de el ce are!si rau am facut!fosta soacra in schimb a trait 7 ani cu stadiul patru de cancer la sin....au fost extirpati ambii sini etc.......ea se amuza in felul ei si lua in ris boala!apoi a vazut ca este bine si a renuntat sa mearga la medic timp de doi ani, timp in care a intrat in metastaze.......din neglijenta!ca nu a facut controlul periodic!prietena mea buna a fost operata in acelasi timp cu ea.....iar acum este sanatoasa si are bebelus!a facut si implant la sin.......medicii se crucesc cind vad analizele!!!raspunsul:am dorit sa traiesc cu toata fiinta mea si am invins!alta persoana draga mie sa imbolnavit din cauza multor suparari ea stiind de la restul familiei ce inseamna boala!era o fata frumoasa cu un par negru si lung.....pe care la taiat la timp ca sa-si construiasca propria peruca!acum este bine merci la fel de frumoasa iar parul ei a crescut de ani buni la loc!si nu mai are nevoie de control .......de patru ani toate analizele sint perfecte si ajuta pe cei din jurul ei!deci se poate!multa sanatate si curaj pentru cei afectati si nu va pierdeti speranta si credinta!


Nu mai spune ca poate fi invins!!!
Mama mea a avut neoplasm pulmonar.
Era foarte activa,pana intr-o zi cand ia fost foarte rau.Am internat-o si diagnosticul,cancer galopant,metastaza,neopulmonar.
Asa ca ...cu ce sa te lupti?
La RMN s-a vazut clar,toate organele erau tumorate.I-au dat 6 luni si atat a rezistat.
Cum a fost? Cumplit!!De la femeia de 80 kg,foarte curata si activa,a ajuns in ultima zi de viata la 30 kg,spalata cu buretele in pat,cu pemparsi...a fost groaznic pt ea.
A murit acum doi ani...si un amanunt,cine a auzit,autoritatile pe unde am umblat dupa acte s-au ''minunat'' ,a murit chiar in ziua cand a implinit 68 ani.
Ce ciudat,sa mori in ziua in care te-ai nascut.
Alexandra09
Postat pe 12 Noiembrie 2008 10:51
Inteleg prin ce ai trecut Alexandra09 ! este cumplit sa-ti pierzi un parinte! Tatal meu a murit de cancer la colon care in 9 luni s-a extins la toate organele...Cei care s-au vindecat se numesc norocosi caci nu cred ca depinde de om si de starea lui de spirit sau cat de mult vrea sa traiasca ca doar nimeni nu vrea sa moara, dar e o boala care te poate rapune.
irinajd
Postat pe 13 Noiembrie 2008 01:21
Aveti grija de voi, mergeti sa va faceti analize regulat. Mama mea a murti de cancer la san in februarie, cu toate ca avem destule relatii, posibilitati sa fii facut tratamente scumpe etc. Cu toate acestea, cu tot optimismul ei , a murit, chinuita, in chinuri graoznice. Pe patul e moarte abia mai respira si spera sa se faca bine, cauta toate posibilitatile, sa se opereze, sa faca orice, chit ca tensiunea ei era la pamant si ar fi murit pe masa de operatie. Nu te ajuta cu nimic optimismul, regretele celorlalti, condoleante, sute de persoane venite la inmormantare. Ideea este sa ai grija de tine, din timp, nu amana nimic, nicio consultatie, nicio analiza a sangelui.

Postat pe 13 Noiembrie 2008 01:26
eu cred ca nici un medic oncolog nu poate spune ca acel tip de cancer se v-a vindeca sau sa-ti dea mari sperante aici este vorba de socul psihologic al fiecarui om in parte de viata care o duce de familie de motivatiile lui samd.este greu cand te stii un tanar sanatos care nu ai fost bolnav si nu ai stat prin spitale sa-ti spuna medicul ca trebuie sa mergi la fundeni fiindca analizele sau biopsia nu este buna. in anul 1999 vestea a cazut groaznic dupa o biopsie la gamba SARCOM EWING EXTRASCHELETAL ( cancer),aveam 34 de ani si plina de viata asa cum sant si acum iar dr. de la fundeni a zis ca daca raspund bine la trat. am sanse 90%.corpul meu si eu am luptat si am reusit sa trecem peste dupa un an de chin. in anul 2003 ma duc la fundeni ca sa descopr ca am cancer la sanul drept si ca trebuie sa ma operez si sa o iau de la capat,si asta am facut cu toate ca ptr. mine a fost mai greu.Concluzia este ca nu stiu de ce eu am supravietuit si altii nu nu am mai tinut regim alimentar nu am putut sa ma las de fumat nu ma obosesc exagerat si continui sa traiesc si sa ma bucur ptr. zilele care mi-au mai fost date.de fapt daca stau si ma gandesc ptr. mine moartea stiu ca o sa vina mai devreme iar ptr. ceilalti este ca nimeni nu stie cand vine si te ia.
roxafoxa
Postat pe 14 Noiembrie 2008 12:12
buna am 18 ani si sunt din bucuresti... pai mama mea se confrunta cu cancer de colon...acum 11 luni a aflat ca are cancer sa operat totul bn..si chiar acum cateva zile a aflat ca a recidivat boala...tocmai azi sa operat..si as vre sa va intreb..cum poate scapa sau sa isi prelungeasca viata..vro clinica in alta tara... bunica mea este din america....si ia trimis o gramada de medicamente injectii.....d anul trecut..si nu si-au facut efectul... imi puteti spune si mie..mai multe despre cancer de colon cat poti trai..

Postat pe 10 Ianuarie 2009 18:56
este destul de optimista ..si noi ii suntem alaturi si la bine si la greu..si mi--a zis ca o sa lupte.. pentru noi

Postat pe 10 Ianuarie 2009 19:21
buna
da eu am fost operata lasan si am avut tumora mamara benigna ma simt bine imi fac controlul periodik adika la an eco si mamaografia , testul papanikolau si marcherii tumorali , doresc multa sanatae tuturor
vio_frisca
Postat pe 24 Ianuarie 2009 14:14
buna seara , am fost si eu operata la san si am avut tumoare benigna , dar nu mi-a zis de nici un control periodic ,poate recidiva se poate transforma in altceva asta ar fii culmea din moment ce a iesit benign cine stie ceva sa imi raspunda si mie va rog
bambinuta
Postat pe 13 Februarie 2009 23:47
da RAMONA si eu am fost tratata la fundeni
dar sa stii ca nu a fost nici o schimbare ,din contra ma durea si la axila plecase o durere
dar nu am stat acasa am plecat la timisoara si acolo nma-m operat ,am avut noroc ca la ex biopsie deci cind m a operat a fost de natura benigna , dar ma afectase la axila se formase chist de 1,5 cm si se inflkamase ganglioni deci si la axila am fost operata
iaca am 2 ani si acum multumesc dr TOTOLICI dr profesor unuversitar
ma m facut bine
urmez eco si mamaografia anual
marcheri tumorai si fac si pap nicolau deci e bine sa consulti si alti medici
sa natate itri doresc tie si mamai tale
viki
vio_frisca
Postat pe 14 Februarie 2009 18:07
buna , am descoperit de curand ca ar fii o sansa pentru oameni care au aceasta boala ELECTROCHIMIOTERAPIE stie cineva ceva se face si la noi in romania sau in alta tara si care tara , ms mult astept raspuns daca stie cineva , si inca ceva spunea cineva mai sus ca i s-a dat o reteta cu ce sa de-a doctorului , am trecut si eu pe acolo si nu a fost deloc asa in ceea ce ma priveste medicul BLIDARU si cei apropiati lui nu au vrut sa imi ia nici un ban au fost fffffffoarte amabili si cu un mare interes fata de mine ca pacient acum sunt cu mama si pot sa spun ca se intampla acelasi lucru
bambinuta
Postat pe 15 Martie 2009 21:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
metode de autoexaminare a sanului 4 De la: maria_popescu2011 25 Ianuarie 2012 17:24
Asa cum am promis, m-am intors sa va dau vesti in legatura cu nodulul! 4 De la: vyoryca 5 Martie 2011 23:59
sprijin pentru persoanele diagnosticate cu cancer 1 De la: kudika504382 8 Februarie 2012 15:32
Usturime mameloane 2 De la: kudika_1003479 9 Martie 2016 07:16
Mastita plasmocitara 1 De la: mishulina 8 Mai 2011 23:39