In primul rand este vointa fara de care nu as putea sa concep vre-o activitate..si in al doilea rand sfaturile bune de la persoane avizate.
Asa ca in cautarea mea cibernetica :

Mi-am dat astfel seama ca ideea de dieta este prost inteleasa de majoritatea: toti vad asta ca pe o restrictie la un anumit produs sau ca pe un "sacrificiu suprem" cand , de fapt, totul tine de puterea de a ne creea un echilibru al organismului cu care sa ne obisnuim fara a face excese.
Iata ce sfaturi pentru slabit am gasit pe un site denumit Alensa:

1. Oferiți-vă trei mese "adevarate" pe zi completate de una una sau două gustări, dacă nu rezistați fără să consumați ceva.
Micul dejun trebuie să fie consistent și să vă fie suficient până spre sfârșitul dimineții. Astfel, veți evita consumați excesiv al produselor de tip fast-food.
Prânzul echilibrat poate fi încheiat cu un desert dulce.
Cina trebuie să fie ușoară (o supă iarna sau o salată asortată pe timp de vară), pentru a evita organismul să stocheze energie în exces.
2. Consumați cât mai multe fibre alimentare. Acestea facilitează tranzitul intestinal, întârzie absorbția lipidelor și a glucidelor oferind totodată senzația de sațietate. Nu uitați că acestea se găsesc în legume, fructe și cereale integrale.
3. Practicați în mod regulat o activitate sportivă.
Sportul nu slăbește, dar facilitează menținerea și chiar mărirea masei corporale slabe în raport cu cea grasă.
Iar kilogramele în plus aduse din musculatura fermă nu înseamnă îngrășare ci înfrumusețare.
Mai mult decât atât, sportul favorizează arderea caloriilor și eliminarea toxinelor.
4. Supravegheați-vă greutatea
Fără a căpata obsesia kilogramelor în plus, continuați să vă cântăriți săptămânal. Nu vă pierdeți cu firea dacă greutatea dumneavoastră variază în perioadele de stres sau înaintea menstruației.
5. Permiteți-vă din când în când câte o "abatere".
Sfaturile sunt numeroase, iar articolele au diverse subiecte nu numai legate de pierderea in greutate dar si de preventia sau depistarea la timp a numeroaelor afectiuni.
Mie mi s-a parut interesant asa ca m-am gandit ca poate merita ca si altcineva sa stie despre acest lucru. Pentru cei interesati adresa site-ului este www.alensa.ro